22.02.2009

Siz Adamı Öldürürsünüz : Fiorentina 2-1 Chievo

13' Moreno
74' Gilardino
90+4' Mutu

Floransalı çekirge sıçrama rekoruna doğru adım adım gidiyor. Lazio ve Genoa maçlarından sonra üçüncü kez sıçradı, Chievo'yu da uzatmanın son dakikasında yendik. Sinsi bir deney yapıldığından şüpheleniyorum, aynı anda kaç kişiyi kalpten götürürüz temalı bir deney olabilir. Şöyle sakin sakin oynayıp da rahat bir maç izleyemedik tatil boyunca. Fiorentina'yı Galatasaray'a benzetince sonra ben "saçma saçma konuşma" oluyorum, son iki şampiyonluktaki kritik son dakika gollerine benzedi bu iş. Sezon sonu 4. veya 3. olursak bunun ana sebebi şubat ayından oynanan 3 maçtır. Maçı izleyemedim bu defa, dışarıdaydım ve 90. dakikaydı eve geldiğimde, yayın arayıp da onu bulana kadar maç biter dedim ki demez olaydım. Hem zaten açmadığım da iyi oldu, iki haftadır iyi yırttık da bu defa dolabın üstündeki şişeler mi, monitör mü, televizyon mu, fan mı hangisi olurdu bilmem ama birinin dünyayla vedalaşmasına sebep olabilirdim.

Geçelim maçın kendisine, maçın akışını okuyunca yine görülen şey aynıydı, hiç bir değişiklik yok. Gol kaçırma yarışı Ajax maçında kaldığı yerden devam ediyor. Ancak bugün okuduğum kadarıyla Fiorentina kadar Chievo da atak oynamış. Yani haftaiçi yazılan şeylerin doğruluğu ortaya çıkıyor. Ajax maçı sonrası Prandelli bile bu maçta Chievo'nun sahaya 3 puan için çıkacağını, maçı kazanmaya çalışırken kaybetme gibi bir risk olduğunu söyledi. Oyuncular da Chievo tehlikesinin farkındalardı, açıklamalar biraz çekingendi, Genoa deplasmanından önce bile daha cesur konuşulmuştu hep. Genoa maçında "ya hep ya hiç" mantığı işlemiş, Kuzmanovic yine feda edilmiş ve yerine Bonazzoli girmiş oyuna. Son dakikada da Mutu'ya pası verip golü attırıyor Bonazzoli 90+4'te, zaten bu takım için daha fazlasını verebileceğini sanmıyorum. Belki bir kaç gol..

Son 3 maçta bu son dakika golleri gelmese bugün Fiorentina 38 puanla Roma'nın ardında 6. sırada olacaktı. Şimdi 45 puanla Milan'ın 3 Juve'nin 5 puan ardında 4. sırada oturuyoruz.

1 yorum:

Yağız Gönüler dedi ki...

Gilardino + Mutu
Sezon sonu bize gelse :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO