20.10.2009

Adım Adım : Debrecen 3-4 Fiorentina

Fransa'daki kötü mağlubiyetten sonra gruptan çıkma umutları hiç azalmamıştı. Bugün deplasmanda alınan 4 gollü galibiyet 2. tur için beklentileri zirveye taşıdı. Anfield'da Liverpool'un başına bela olan Debrecen'e karşı tek golle kazanmak bile sevindiriciydi ki böyle bir galibiyet çok daha büyük bir mutluluk yarattı. Maçı yine online yayın bulamadığım için izleyemedim, bir talihsizlik var bu sezon, her Fiorentina maçında aksilik çıkıyor internette. Artık son çarem uefa.com'dan maç satın alıp izlemek olacak gibi duruyor.

Maça gelecek olursak daha link arama telaşına yeni düşmüştüm ki Debrecen'in golü geldi. Daha üzüntüsünü bile yaşayamadan skoru dengeledik ve maçın erkenden elimizden uçup gidişine engel olduk. Mutu'nun üstüne bir de Gilardino atınca gitti denen maçta öne geçmiş olduk bir anda. 10 dakikada gelen 3 gol maç linki arayışlarımı iyice çile haline soktu. Yayın bulmaktan iyice umudu kestiğim anlarda Mutu tekrar sahneye çıkıp 1-3 yaptı skoru 20. dakikada. 28'de 2-3 yaptı Macarlar ve o an hafif bir korku doldu içime. Neyse ki 37'de sahneye çıkan Santana skoru 2-4 yapıp çok derin bir nefes aldırdı. Tabii ben bu sırada uefa.com'un canlı anlatımındaki yazılardan takip ediyorum maçı. Artık izlemekten umudu kesip yazılara konsantre olmuşken ilk yarı sona erdi.

İkinci yarı ise ilk yarının yanında çok çok sönük kaldı. Debrecen sonlara doğru skoru 3-4 yaptığında hiç korkmadım zira emindim 4 golü atıp da puan kaybetmeyeceğimize. 88'de 3. golü yedikten sonra üstüne bir tane daha yemezdik. Macaristan'dan 4 gol atarak dönüyor olsak da Serie A'nın en az gol yiyen takımına yakışmadı yenen 3 gol. En az demişken tek başımıza değiliz bu alanda, Inter ve Bari de 5 gol yedi bizim gibi.

Bugün bizi sevindiren bir diğer nokta http://www.facebook.com/video/video.php?v=154290502148&ref=nf'un İngiltere'de Lyon'a kaybetmesi oldu. Haftaya Debrecen'i yine rahat yenip üstüne bir de Lyon'u kendi sahamızda yenersek gruptan çıkmayı garantileriz neredeyse. Bir de Liverpool inktam alıp Fransa'da kazanırsa keyfimize diyecek olmaz. Grupta Lyon, Fiorentina ve Liverpool sıralanıyor. Puanlar ise 9-6-3 şeklinde sıralanıyor. 4. haftada kazandığımız zaman sorun yok yine ancak diğer taraftan beraberlik çıkarsa biraz sıkıntı olabilir, zira o zaman puan eşitliği durumları gerçekleşmez Lyon ve Liverpool'a karşı.. Lyon'u 2 farkla yener, Liverpool'a da tek farkla yenilirsek ikili averajda iki rakibimizin de önüne geçmiş oluyoruz. Liverpool deplasmanında 3-1 ve üzeri skorlar da işimize gelir ama o kadar da gol yemenin alemi yok şimdi durduk yere. İlerisi için bir kaç ufak hesap yaptık, kafalarda fikir oluşması için. 4. haftada Debrecen'i bir kez daha yenelim de önce, sonrasını hesaplamak kolay olacak.

Ekleme, Saat 01.24 : Özetlerden sonra şunu söyleyebilirim ki 3-4 değil 6-8, 7-9 gibi bir skorla bitebilecek maçmış bu. 7 gol olduğu gibi bir o kadar da kaçan net gol var. 1-1 devam ederken Vargas'ın direkten dönen topu var.

Ayrıca bu hafta benim kanlılarımla barışma haftam sanırım, Sabri'den sonra Mutu'ya da kucak açıyorum. Gollerin hepsinde Mutu damgası var, 2 gol 2 asist yapmış. Ayrıca kendisinin 2. golü de görülmeye değer, çok iyi vurmuş topa. Bir nevi Vargas'ın direkten dönen topunun intikamı olmuş o gol.

5 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

abi 2. hafta maçları sonunda da söylemiştim sana, bence biraz fazla kuruntu yapıyorsun. grup sonunda oluşacak sıralama şu anda ortaya çıkmış durumda zaten. lyon bu saatten sonra vermez zaten liderliği, liverpool da artık paşa paşa avrupa ligine ayırtır yerini. başlarında benitez dehası(!) varken grup sisteminde başarılı olmaları ayrıca imkansız, adamda hiç plan yapma diye bir mantık yok çünkü..

firat selcuk dedi ki...

cekiniyorum valla ne yalan soyleyeyim, bir aksilik cıkar da avrupa ligi'ne devam ederiz diye korkuyorum..

Adsız dedi ki...

liverpoolun rafa ile grup sisteminde başarılı olmasının imkansız olduğunu düşündürecek ne içiyorsunuz arkadaşım

not: adsız şahsıma laf atan olmasın ne olur

alessandro del piero dedi ki...

senin içtiğinden içmediğimiz kesin be güzel kardeşim.. liverpool, rafa ve lig usulü maç sistemi arasındaki bağlantıyı çözememiş birisine anlatıcak çok fazla bir şey yok şu hayatta, o açıdan başarılarının devamını diliyorum.. ama güldürmeyi seven bi insan olmanı da takdir etmedim değil bu arada =)

Frank Baumann dedi ki...

artemio,

aylardır arada sırada göz atıyorum bloguna. mutuya olan nefretin dikkatimi artık nasıl çektiyse, özetleri izlerken mutu'nun 2.golünden sonra aklıma direk sen geldin. fiorentina adında senenin en güzel gollerinden birine tanık olduk. eğer birileri insafa gelir de mutunun cezasını indirirlerse, o muhteşem mutuyu tekrardan izleyebiliriz:)

yıllardır yaptığı ilginç transferler ve anormal rotasyonlarla beni liverpooladan soğutan rafaya da selam olsun...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO