17.10.2009

Maç Öncesi : Juventus - Fiorentina

Önce kadrolarla başlayalım. Bizde Mutu ilk 11'de değilse her zaman umutla bakarım o maça. Bugün maçın berabere düşüneceğini düşünüyordum ki Mutu'nun kadroda olmamasıyla en azından tek puanla geri döneceğimiz yolunda daha fazla umutlandım yine.

Öncelikle şu istatistiği vereyim, teknik direktörümüz Prandelli ikinci kez dalya diyor takımın başında. Torino'da 200. maçına çıkacak "Fiorentina Teknik Direktörü" olarak.

92-2002 arasında 6 sezon Juventus, 4 sezon da Fiorentina forması giyen Moreno Torricelli için de her zamanki gibi ilginç bir maç olacak. Kendisi maç öncesi yorum yaparken isimler üzerinden hareket etmeyi tercih etmiş. Herkesin dilinde olan ve La Gazzetta dello Sport'un da ilk sayfada değindiği Amauri-Gilardino düellosuna da değiniyor. Bu iki ismin tüm maçın kaderini aniden değiştirebilecek isimler olduğundan bahsediyor. Bunu söylerken de ekliyor Gilardino'nun Jovetic sayesinde avantajlı olduğunu. Deigo'nun da galibiyet getirmek istiyorsa Almanya'daki etkili oyunlarından birini sergilemesinin şart olduğunu söylüyor.

Torino'da tribünlerde 2.000 civarı Fiorentinalı olacak.

Maç öncesi konuşan isimlerden biri de 2 sezon Juve forması giymiş olan Dino Baggio. Kendisi ortamı germeyi tercih etmiş, sezon başında 1 ay arayla ön liberolarını değiştirmişti iki takım. Biz Melo'yu Juve'ye satmıştık ve ardından Zanetti'yi kadroya katmıştık. Dino Baggio bu alışverişte karlı çıkan tarafın Fiorentina olduğunu ima ediyor "Juve'nın Melo tercihi hataydı, Zanetti Melo'dan daha iyi bir oyuncu" diyor. Juventus'un orta sahasında güç oluşturan ismin Melo değil Sissoko olduğunu ve kendisinin sakatlığı yüzünden bugün orta sahanın biraz zayıf olacağını söylüyor.

Juventus kanadında herkesin ortak fikri Palermo mağlubiyetini telafi etmek. Diego ve Ciro Ferrara bu yönde söz veriyor taraftarlarına. Ferrara Melo'nun da sakatlığını tamamen atlattığını ve bize karşı çok iyi oynayacağına inancının tam olduğunu söylüyor. Melo ise intikam konulu sorulara karşı sakin davranıp politik bir açıklama yapıyor. "İntikamdan bahsedenler gerçek taraftar olamazlar, bu sadece önemli bir lig maçı. Floransa'yı çok seviyorum ama maçta gol atarsam da kutlayacağım." diyor Melo.

Bizim tarafta ise Prandelli biraz geleceğe ve bu sezon zirvede başlamamıza yönelik açıklamalarda bulunuyor. Fiorentina'nın başındaki 200. maçını hem de Juventus deplasmanında kazanırsa 4 yıllık macerasındaki en güzel anı yaşayacağını söylüyor. Ayrıca Fiorentina'nın başında şampiyonluk yaşayacağına inandığını söylüyor, 4 senede yeniden zirveden düşmeyen bir takım haline geldiğimizi ve şampiyonluğun artık hayal olmadığını söylüyor.

Artık maç için beklemeye geçme zamanı, tekrarlıyorum benim iddiam berabere biteceği yönünde. Kazanmak ise açık konuşmak gerekirse hayal gibi duruyor şimdilik..

Ve tabii ki son olarak hatırlatalım maç 19.00'da NTV Spor'da olacak.

2 yorum:

Daniele De Rossi dedi ki...

Çok güzel bir analiz size başarılar.

ahmetcan_48 dedi ki...

Bir Juventuslu olarak diyebileceğim tek şey önce dostluk sonra da hak eden kazansın.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO