31.10.2009

Kösele

İzlediğiniz üzere, böyle bir adam Hürriyet gazetesinin Spor Servisinin müdürlüğünü yapmaktadır.

Bu yaptığını elbet hepimiz bir şekilde yapmışızdır, yapmadım diyen varsa da yapmamıştır ( polemiğe girmek istemeyen insan modeli ) ama bir insan ne kadar fanatik, ne kadar doğuştan bir takımı desteklese de, böyle bir yayın esnasında banttan bile olsa, geyiğine de olsa böyle bir şey söylememelidir.

Açık konuşayım, bunu duyduğumda hiç şaşırmadım. Çünkü zaten bu kişiden beklenilen bir şey. Asıl beklenmeyen o adamın oraya oturmasıydı ya neyse..

Yarın öbürgün tribünler kendisine koro halinde iyi dileklerini sunmaya başlayınca federasyonu göreve çağırır, bas bas bağırarak.

Hem de hiç utanmadan.

Not: Videoyu izleyemenler için facebook'taki linkini de vereyim:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=167615531249&ref=nf

20 yorum:

koala dedi ki...

Açıkçası ben de şaşırmadım. Zaten neyin ne olduğunu hepimiz az çok biliyorduk, bu kez sobelendiler, tek fark bu.

Günlerden bu yana "Tribünlerden atılan madde aslında hakeme atılmadı" argümanıyla, kendini bir biçimde olumlamaya ve haklı çıkartmaya çalışan bir güruhtan söz ediyoruz.

brk dedi ki...

bi de kendli aklınca en sonunda kelime oyunu yapıyor. Seviyesiz işte!

Griffith dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak Ercan Saatçi'yi bitim kadar sevmem.Görüntüye şaşırmadım.Yanlız,memlekette Ercan Saatçi'den çok da farklı olmayan bir sürü adam çeşitli gazete ve tvlerde hali hazırda spor müdürlüğü yaparken Ercan Saatçi'nin o koltuğa oturması neden "beklenmedik" oluyor onu anlamadım.Şansal gibi,Serhat gibi adamlar spor müdürlüğü yaparken kimse bu kadar rahatsız olmuyordu.Asıl gariplik burda.Mutlaka kamera arkası görüntü lazım diyorsanız o başka.

steven_stiffler dedi ki...

Ercan Saatçi'yi Fenerbahçelilerin bir çoğu sevmez.Bende sevmiyorum açıkçası,küfür etmesi tabi ki hoş değil.Ama dikkat ettiğim bir noktaya,bir tek sen değinmişsin Franchi."Bunu hepimiz elbette bir şekilde yapmışızdır"

Bu noktaya değindiğin için sağol,sabahtan beri herkes öyle eleştrmiş ki; zannedersin ömrünce küfür etmemiş insanlar.

Yapılan doğru değil.Bunun sızdırılması doğru değil.Yine de alkışlarlayaşıyorum.com'a konu olacak kadar komikliği de var videonun.Malum, Türk insanı küfre güler.

kemonen dedi ki...

Tartismayi gereksiz buluyorum. Fenerbahcelidir, galatasaraylidir ya da bjklidir hepimiz arkadas arasinda ayni yorumu yapiyoruz. Garip bir sey yok, kanimca. Kendisini savundugum, ya da onun tarafinda oldugum anlasilmasin. turkiye oyle bir ulke ki yerli filmlerde kufuru yasakliyoruz sanki hicbirimiz kufur etmiyormusuz gibi.

gurcan dedi ki...

onlarca gs li spor müdürü yayın müdürü kimseyi rahatsız etmez ..bu adamın derdi dağları tuttu..istifa etsin yerine hıncalı falan getirsinler herkes rahatlasın..olay basit bir çekememzlik..

mischa dedi ki...

Çıldırcam valla bu adamlar söz sahibi hatta müdür olabiliyorlar. Birileri bu adamlarla gurur duyuyor. Biz sessiz kalıyoruz. Delirmek üzereyim.

firat selcuk dedi ki...

@steven_stiffler
postu yazan os, ben degilim ki :) tesekkur ona gitmis olsun :)

os dedi ki...

@Griffith:
Şansal diye bahsettiğiniz kişi 1973 yılında Gazetecilik Yüksekokulunu bitirip Milliyet'te çalışmaya başlayan bir gazeteci. 36 sene oluyor yaklaşık...

İstanbul, Ankara gibi illerde Spor Servisi şefliği yapmışlığı da var.

Serhat Ulueren'le ilgili pek bi bilgim yok, o da 90'larla birlikte hayatımıza giren spor muhabirlerinden birisiydi.

@gurcan:
Sıkıntımı gs-fb olayına girmeden anlattığımı düşünüyordum. Malesef bazıları için tam açıklayamamışım.
Olay bir spor servisi müdürünün herhangi bir takımı tutup tutmaması değil. O seviyedeki birisinin bu şekilde konuşmaya cesaret edebilmesi. Kamera önü veya arkası. Eğer Ercan Saatçi beşiktaş'a söylese de bu post atılacaktı, fenerbahçe'ye söylese de...

Ama Şansal Büyüka'nın böyle bir videosunu görsem, gene yollar, başlık olarakta "Yakışmadı Be Üstat" falan yazardım heralde...

muhder dedi ki...

bir kere yüzyıl geçse şansal'a üstat demem, orası ayrı.
burada asıl dikkati çeken metin özülkü olmalı. ben videoyu ilk seyrettiğimde damattan küfürü duyunca, hiç tepki vermedim. ne zaman ki metin küfür etti, işte o zaman yıkıldım.
bu arada ulueren'in nasıl oralara geldiğini bi araştır derim.

selamlar

Griffith dedi ki...

@OS

İyi güzel adamın CV'sini vermişsin de,bu Şansal'ın taraflı yayınlarıyla Türk futbolunu ve izleyenleri alenen manipüle ederek bundan rant sağladığı gerçeğini değiştirmiyor.Göz var izan var.Kastettiğim şey bu insanların nerden mezun olduğu ya da kaç yıllık iş tecrübesine sahip oldukları değil.Beyanlarını beğenmediğin,başkanıyla ters düştüğün kulüplerin ofsayt çizgileriyle keyfine göre oyna;eksik görüntü yayınla;yalan yanlış ver veriştir;insanları doldur;insanları yanlış yönlendir;hakemleri yanlış yönlendir;federasyonu yanlış yönlendir;o da yetmesin,üstüne oğlun bahis sitesi açsın,gidişatını direkt etkilediğin bir lig üzerinden servetine servet kat.Şansal'a ve yamacındakilere yamuk yapanın vay haline! Şimdi bu adamların hepsi 40 senelik iş tecrübesine sahip olsa ne olur,Harvard'ı bitirmiş olsa ne olur? Kusura bakma ama bana göre bu herifler "üstad" falan değil.Düpedüz şerefsiz.İsterse Odtü mezunu olsun.

os dedi ki...

@muhder: ulueren'in oralara gelişi de eşi ve adnan polat kumpasları mevzuları var, tam detaylı bilmediğim, elde olan tek bilginin antu.com'da yer alan bir paragraf olduğunu düşünerek buraya yazmadım...

şansal büyüka'ya üstat deyip dememek pek tabi tartışılır. ama ben ne tepki vereceğimi belirtmek adına yazdım öyle...

os dedi ki...

@Griffith: Ben Şansal Büyüka'yı savunuyor, Şansal büyük adamdır demiş gibi bi duruma düşüyorum, söylediklerim şudur: Bir gazetem olsa Ercan Saatçi ile Şansal Büyüka arasında bir seçim yapmak durumunda kalsam Şansal'ı seçerim her şekilde... yoksa Şansal süper adam, serhat kral adam, Ercan tu kaka gibisinde bir belirtme yapmıyorum...

Ercan Saatçi tu kaka derim, GS'nin sarı kırmızısı ile çimlerin yeşilini birleştirip terör örgütüne birleştiren bir adamdan bahsediyoruz...

Sadece Ercan Saatçi penceresinden bakın, diğer taraflardaki sıkıntım en az sizin kadardır, emin olun..

gece gece aklıma düştü, rashard ne adamdı yahu :)

Adsız dedi ki...

Erçan Bey(Armağan Çağlayan modu)'den beklenebilecek bir$ey zaten bu fakat. Beni asıl $a$ırtan nokta yıllardır efendi diye bilinen Metin Özülkü'nün durumu. $eker gibi abimizdin sen be..

Ayrıca görüntüyü internete sızdıran fbtv çalı$anı arkada$ı merak ediyorum ben. Tespit edilebilmi$ midir, tespit edildiyse sonu ne olmu$tur..

Olaya sadece biraz geyiksel yakla$mak istedim, Hürriyet gazetesi konusu apayrı. Yılmaz Özdil, Erçan Bey, kuzu, koyun, bilumum hayvanat ve Abdurrahman Çelebi meselesine kadar uzuyor.

Adsız dedi ki...

Bugün Sami Yen'de kendisine toplu halde cinsellik içermeyen küfürler edilince suçlu biz olucaz!

Bu iki insan müsvettesini savcılık, RTÜK gibi yerlere şikayet edip haklarında soruşturma başlatmak; gerekirse maddi veya manevi tazminat davası açmak gerekiyor.

Bütün Jurasic Park birleşsin, ecdadını kovalasın Ercan.
Buradaki kovalamak sözcüğü herhangi bir cinsellik içermiyor bu arada ona göre ;-)

onur dedi ki...

Ya arkadaşlar Şansal'ın, Serhat'ın vs. daha önce Ercan'ın yaptığı gibi "GS taraftarı=PKK" benzeri bir gafları var mı allah aşkına? Bu adam fanatik, eğitimsiz ve tecrübesiz; dolayısı ile o mevkide acaip sırıtıyor ve olmuyor yani. Bu adamı ne kadar kınarsak kınayalım anlayacak, ders alacak kapasitesi de yok ayrıca. Sadece Hürriyet'i boykot edersek, tirajları ve buna bağlı olarak gelirleri düşerse, kayınpederi tarafından kulağı çekilirse yola gelir; o da akıllanmaz da işte köpeğe bağırarak sindirirsin ya o misal...

Adsız dedi ki...

Osman Tanburacının yazısını okumak gerek..guzel yazmıs...Konusu: Bok...!!!

http://www.sporx.com/yazarlar/osman_tanburaci/7641/?ref=AYOT

Unknown dedi ki...

cok rahatsiz etti ercan saatci'nin bu pozisyona gelmesi, her imkani degerlendirmeye calisacak gs medyasi anlasildigi kadara. fatih altayli, sansal, erman, hincal, tamburaci, mehmet ali birand vs. gibi onlarca gs'li yazardan kalite akiyor buram buram ya, saldirin bakalim ercan saatci'ye soylemis oldugu "off the record" laflar icin. etiklikten bahsedin ama bu bandin basina sizdirilmasi ne kadar etik onu konusmayin sakin

bu ulke fenerbahce'ye ana avrat duz giden, fenerbahce'yi bitirecegine yemin eden futbol federasyonu baskani gordu, biraz da ercan konussun. sanki cok sevdiginiz spor yazarlari tuu kaka diyerek boyle seyler soylemiyorlar

firat selcuk dedi ki...

@arttvendelay,
erman ve sansal galatasaraylı demek.. bunu da gordu, bunu da okudu ya bu gozler.. pes..

bu ikilinin galatasaraylı olmadıgını dunya alem biliyor ama konu gs-fb olunca sarı-lacivertli arkadaslar bir anda gozlerini karartıyorlar..

yapmayın etmeyin.. tamam kabul edemeyeceginiz bir sey, belki de cok sevdiginiz bir spor yazarı(!) ama boyle bir seyi bir galatasaraylı yapsa yeri gogu inletir adamı sınır dısı ettirmeye kalkardınız.. acık konusalım, bu kadarla kalmazdı tepki vermeniz..

Adsız dedi ki...

Arkadas ne iciyorsun soylede bizede ver..Erman buyuk Galatasaray dusmanı... Sansal o kadar buyuk Fenerlıki kablolarını kesen azize laf bile soylıyemedi.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO