5.10.2009

Çökmeye ''Aday'' Kadro

Belki de kimsenin icinden gelmiyor artik milli takimla ilgili yazi yazmak veya okumak.. En azindan cumaya kadar Galatasaray'a yuklenilerek gecirilecektir hafta.. Ama cumartesi gunu oynanacak olan ve mucizenin de biraz otesini arayacagimiz Belcika deplasmani var.. Tabii ki son derece yersiz olarak taktik teknik detaya girmeyecegim, sadece aday kadro hakkinda dikkatimi ceken bazi noktalar var..

2 macta 6 puan icin mantikli bir strateji yurutmustur Fatih Terim, ligin geride kalan 1 ayinda performansi goze carpan isimleri, kemik kadro ustune eklemistir.. Ceyhun Eris bunun ornegi niteliginde.. Buraya kadar tamam ama hic mi geri kalan haftalar boyunca lig analiz edilmedi diyesi geliyor insanin.. Benim garipsedigim Rustu Recber, Nihat Kahveci, Onder Turaci ve Ayhan Akman tercihleri.. Rustu'nun takima cagrilisi 3. kalecilik sifatindan ziyade takima agabeylik yapmasi olarak aciklanabilir istisna olarak ki benim gorusumde herhangi bir Anadolu klubunden genc bir kaleci cagrilip onore edilse etkisinin daha buyuk olacagi yonunde.. Zaten Turk milli takiminin kaleci olarak pek alternatifli oldugunu soyleyemeyiz..

Nihat Kahveci ise Villarreal'den yurduna tekrar donmus ve Super Lig'imizde 15-20 gol civari atmasi beklenen bir oyuncuydu sezon basinda ama gerek sakatligi ve gerekse gol atamamanin verdigi stresle Nihat su an dibe vurmus durumda.. Ha patlama yapti ha yapacak derken 8 hafta geride kaldi.. Yerine son haftalarda Gokhan Unal ile beraber gollerini atmaya baslayan Umut Bulut veya Zenit'te israrla gollerine devam eden Fatih Tekke dusunulebilrdi..

Onder Turaci takimin en sikintili bolgesi olan defansta oldugu icin mazur gorulebilir diyenler olacaktir fakat ben hemen Egemen Korkmaz cevabini veriyorum kendilerine.. Onder Turaci'ya alternatif olabilecegi icin degil, Onder Turaci'dan cok daha iyi bir defans oldugu icin.. Ibrahim Kas var bir de.. Meger ne kadar ihtiyaci varmis Turk futbolunun Ibrahim Kas'a.. Transferin son gununde Besiktas'a gelen ve hemen her macta direkt oynayan Ibrahim Kas milli takimda vazgecilmezlerden biri olmak uzere.. Bu Ispanyollar anlamiyor futboldan gercekten.. Ulkeden apar topar gonderilen Nihat ve Ibrahim milli takimin demirbaslari..

Ayhan Akman iste sakatliktan yeni cikmis.. Bu kadar basit.. Yerine Mehmet Topal, Mustafa Sarp veya Selcuk Inan cok rahat alinabilir.. Ustelik Emre Belozoglu varken kadroda.. Bunlar yetmezmis gibi Yusuf Simsek-Ceyhun Eris-Nuri Sahin kombinasyonu goze carpiyor orta sahada.. 3 ayni tip oyuncu 2 tanesi 33'un ustunde.. Mesut Ozil Almanya'yi secti diye dovunuyoruz, Nuri Sahin'i hakaret etmisten beter ediyoruz.. Su takimda nuri ve Arda'yi ilk 11'e koyup etrafina isimler yerlestirilmelidir bana gore.. Ha tum caba Guney Afrika'ya gitmek tamam ama su takim Almanya gibi bir nimeti kacirdiktan sonra Guney Afrika o kadar koymaz futbolseverlere..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Yabancı basından, Villarreal'in durumunu takip edilirse görülür "apar topar gönderilme"den sonra nasıl pişmanlık yaşanıyor. sonuçta telaffuz edilen rakam 9 milyon ve 30 yaşındaki birinin alacağı son teklifti, ve kulüp maddi olarak bunu değerlendirdi.

Ezbere konuşmak çok kolay "topal" ismini verip ama gs'de ne kadar kötü oynadığı belli şu an zat-ı şahane'nin.

Nuri ve Yusuf aynı tip demek; peki Dortmund bunu neden Nuri 16 yaşındaykenden beri anlamadı da adamı ön libero olarak oynatıyor.

Ellere sağlık çok doyurucu yazı gerçekten.

Tarik

tanjue dedi ki...

Doğru lafa ne denir ki ?_ Ama bir noktasında itirazım var ki o da Gökhan Ünal'ın milli takıma çağırılmasıdır. Umut Bulut'un da çağırılmasına karşıyım bi Trabzonsporlu olarak ama Gökhan'dan yüz kat iyidir dengesizliğine rağmen. F.Tekke gökdeniz gibi isimlerin performanslarıysa Rusya futbol fakiri bir ülke olduğundan pek kayda değer görülmüyor dünya futbolunun en top seviyesindeki türk milli takımı yetkilileri tarafından!..

firat selcuk dedi ki...

@tarık,
feyenoord'da on libero oynamamıstı diye biliyorum ben.. ayrıca tam anlamıyla hucumcu da degil, on libero da degil nuri, emre'nin yapması gerekeni yapıyor dortmund'da.. ancak su var ki fatih terim kendisini gercekten de ofansif orta saha olarak oynatıyor..

dedigine gore aurelio'nun yerinde nuri'nin oynaması gerekiyor ki oyle bir sey intihar etmek olur.. ha bu saatten sonra neye intihar ediliyor dersek o baska bir hadise..

Adsız dedi ki...

ibrahim toraman'ı almıyor bu adam. var mı bundan ötesi?

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO