22.10.2009

Ne Saçmalıyorsun Emre Tilev ???

Bugün yani 22 Ekim 2009 tarihini Türkiye tarihine not düşelim, bir yayıncılık skandalına şahit olmaktayız Steaua Bükreş-Fenerbahçe maçında. Emre Tilev telif hakları ve yasal girişimlerden dem vuruyor, ekranda kocaman bir D-Smart logosu var, altta ise sürekli "bu maçın yayın hakları D-Smart'a aittir" şeklinde D-Smart aboneliğine özendiren bir yazı dönmekte ekranda.

Emre Tilev sürekli Digiturk'ün yasaları çiğnediğinden ve maçı kaçak yayınladığından bahsetmesi can sıkmaya başladı ki TNT'nin resmi sitesi Emre Tilev'in tam aksi bir şekilde ana sayfasından duyuruyor maçın Digiturk'ten izlenebileceğini.

Emre Tilev ve D-Smart yasa-hak-hukuk diye çıldırıyor olsa da TNT resmi sitesinden Digiturk'ten de izlenebildiğini duyuruyorsa olay bitmiştir. Kendi kendine gelin güvey oluyor Doğan Grubu ve pek sevgili spikeri Emre Tilev.

Ve daha vahim bir nokta var ki normal antenle izlediğimiz karasal yayını da ben bu satırları yazarken kestiler şu an. 48.37'de takılı kaldı dakika, donuk ekrana bakıyorum boş boş. 2-3 dakika kesiyorlar, 2-3 dakika yayınlıyorlar maçı 2 kere tekrarladı bu şekilde. Karasal yayını bile kesiyorsunuz bir inat uğruna, nedir bu terbiyesizlik ? Digiturk'ten yayınlayacağız diye resmi sitenizden duyurup ne diye adamlara dava açıp hak arama derdiyle uğraşıyorsunuz ? Helal olsun Digiturk'e ve oradan izleyenlere. Digiturk olması gerekeni yapıyor, D-Smart ise skandala imza atıyor kendi kendine.

Elimizden gelen bir şey var mıdır bilmiyorum ama ekranı tamamen D-Smart logosu ile kaplayıp bize maçı böyle izleten bu yayıncı kuruluşu UEFA'ya şikayet edelim derim. Böyle bir rezalete hakkı olmamalı Avrupa'nın 2 numaralı kupasını yayınlayan yayıncı kuruluşun. Ben UEFA'ya ulaşıp kendimce şikayetimi yapıyorum, umarım destekleyenler çıkar. Ekranda D-Smart logosu değil UEFA Avrupa Ligi maçı izlemek istiyorum ben. Şikayetlerimiz sonuç verir de yayın hakkı ellerinden alınırsa ne halt yiyecekler bakalım.

Bunlar da UEFA'ya kanıt olarak gösterilebilecek ekran görüntüleri :
http://img408.imageshack.us/i/buneyaxd.jpg
http://img407.imageshack.us/img407/6990/56859130.jpg
http://twitpic.com/mhrhz

14 yorum:

firat selcuk dedi ki...

bir yorum vardı ama "adsız" bırakıldıgı ve bir cok kisiye kufur edildigi icin yayınlamadım.. buradan kufur ederek kendi basımızı agrıtırız sadece..

Adonisas dedi ki...

Eline emeğine sağlık... İlkokulda sidik yarıştıran çocuklar gibiler, maç yayınını katlettiler resmen. Bizi bu dijital platformlara mahkum eden devlet en büyük kabahatli. Maç dediğin tek kanalda olur onu da adam gibi herkes izler, başka zaman avrupa maçlarında reklam diyoruz ama kend rezilliğimizin reklamını yapıyorz resmen. Mangalda kül bırakmayan destek çağrıları maç yayınlamaya gelince ranta dönüşüyor resmen. Eden bulur, hiç biri diğerinden farklı değil. Türkiye Cumhuriyeti savcıları umarım gerekli hassasiyeti göstereceklerdir.

oddy dedi ki...

ulan futbolseverler sizden iğrenmeye başladı ne reklamı yaptığınızı sanıyorsunuz?

Bu arada Stava bükreş ne lan tilev?

M. Alper dedi ki...

Her ne olursa olsun eğer bir gün D-Smart alırsam cümle alem çatır çatır öpsün beni...
Nedir bu Doğan grubu? İktidar adamlara haksızlık yapıyor diye düşünmüştüm ama iktidar az bile yapıyormuş.

Abdurrahim Çetin dedi ki...

yapılan şikayeti az daha form döksekte bizde göndersek iyi olur nereye nasıl bir yazı göndereceğim bilmiyorum.iyi olur az profesyonellik nedir öğrensinler.

Aeon dedi ki...

Hiç şaşırmadım işin içinde Doğan Grubu varsa para ve hırsta var demektir.

D.N : Grubuna kesilen ceza bizi ırgalamaz ama bu yaptıkları herkese ayıp.Bundan sonra D-Smart ı alacaklarada burdan selamımı sunuyorym

Unknown dedi ki...

şikayet dilekçesi örneği verseniz hepimiz şikayet etsek çok iyi olur. nedir bu terbiyesizlik babalarının çiftliği sanki

TA dedi ki...

emre tilev sonuçta o kurumda çalışıyor.kendisine ne deniliyorsa onu söylüyor.emre tilev e birşeyler söylemek yanlış.patron kim?aydın doğan.

Arkhe dedi ki...

Hemen şikayet etmeyi düşündüm. Bu işte organize olup peşini bırakmamak lazım. Aptal yerine konmak da bir yere kadar.

Feyy dedi ki...

Bizim kulüplerinde suçu var, gidip Digiturk'le anlaşsınlar yada kendi kanallarında yayınlasınlar parayı onlara verip izleyelim..

İnsanları soymak için yarışıyorlar inanılmaz bir durum.

Ama sadece kulüplerde değil bizde de hata var, D-smart almayacaktı kimse. Şahan'lı reklamlarda biz dansöz değiliz diyorlardı, çevirmedikleri dolap kalmadı.

Yazık ya, biz futbolseverlere yazık.

Uefa'ya bende görüntülerle birlikte mail atacağım, böyle bir şeye izin verdiklerini yada vereceklerini sanmıyorum.
Ayrıca bir maç açık kanaldan yayınlanmak zorunda... Digiturk'te izlemeyelim diye Tnt'ye maç yayınlattınız, şimdi de çamura yatıyorsunuz.

Digiturk'te çok iyi bir şey değil ama siz iğrençsiniz D-smart. Üzgünüm.

Maçı herkese zehir ettiler.

Caner ÇELİK dedi ki...

kardeşim ağzına sağlık güzel yazmışsın.. sürekli donup duran ekran.. maç yayınının düzgün olduğu sayılı dakikalarda da ekrandaki kocaman D-SMART logosu bütün maç keyfimi kaçırdı.. Ayrıca dakika başı alttan ve üstten geçen telif haklarıyla ilgili yazılar benimle beraber birçok kişinin canını fazlasıyla sıkmıştır eminim..

caveksk dedi ki...

şikayet güzel fikir arkadaşlara katılıyorum örnek bir şikayet dilekçesi hazırlarsanız hepimiz fotoları ekleyip uefa ya mail atabiliriz. teşekkürler
cem

Ali Arslan dedi ki...

bence hepsi kendilerini kandırıyorlar çünkü maçı azerbaycan kanalından izledim :)

keyalcindag dedi ki...

bir kampanya başlatıp uefa'ya şikayet etmek gerek böylelerini. üç kuruşluk bir zevkimizi var zaten ondan 5 kuruş daha fazla kazanmak adına binlerce, milyonlarca insanı zor durumda bırakıyorlar. umarım bir gün bir adam çıkarda gözünü para bürümemiş şekilde sadece sporseverlere hizmet adına şu yayın haklarını satın alır. ha biz demiyoruz adam para kazanmasın. tabi kazansın ama insanları sömürmeden hakkı olduğu kadar.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO