28.04.2010

Afrikalı Arjantinliler

Maradona'nın 23 kişilik kupa kadrosunu belirlemek için ön hazırlığı; 30 kişilik aday liste:

Kaleci: Sergio Romero, Mariano Andujar, Diego Pozo.

Savunma: Martin Demichelis, Walter Samuel, Gabriel Heinze, Nicolas Otamendi, Nicolas Burdisso, Clemente Rodriguez, Marcos Angeleri, Javier Zanetti, Nicolas Pareja.

Orta Saha: Juan Sebastian Veron, Javier Mascherano, Angel Di Maria, Jose Sosa, Giona Gutierrez, Mario Bolatti, Rodrigo Brana, Javier Pastore, Maxi Rodriguez, Fernando Gago, Jesus Dátolo veya Juan Mercier.(Datolo veya Mercier'in ikisi birden alınmayacak, biri arasında seçim yapacak Maradona)

Forvet: Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Carlos Tevez, Sergio Aguero, Diego Milito, Martin Palermo, Ezequiel Lavezzi.

Kadro böyle, ben gider diye beklediklerimi koyu renkle işaretledim, en baştan bi' onu belirteyim kargaşa çıkmasın. Ayrıca fotoğraf daha önce başka bir blogda paylaşıldı mı paylaşılmadı mı bilmiyorum da ben ilk kez görüyorum. O golü defalarca izledik ama şu fotoğrafı neden görmemişim, nasıl atlamışım bilmiyorum, inanılmaz..

7 isim seçtim ki orta saha ve savunmada değişiklikler olabilir pek yakından takip etmediğimiz isimler de var çünkü oralarda. Ancak esas sıkıntı forvet bölgesinde ve burayı tahmin etmek hepsinden zor. Bir bakmışız Maradona'ya delilik gelmiş, Agüero ve Tevez'i yollamış evlerine, yapabilir, beklerim. Görüldüğü üzere Juan Riquelme kariyerinin son Dünya Kupası fırsatını kaçıracakken Veron bu onura erişecek büyük ihtimalle. Estudiantes'i son 2-3 yılda Arjantin'de Boca ve River'dan daha elit bir takım haline getiren Veron orada olmayı fazlasıyla hak ediyor bence. Evine gider dediğim iki isme bakarsak Lavezzi zaten en zayıf halka olarak duruyor burada. Gerçi Lavezzi gibi zayıf halkam olsun takımımda, daha ne isterim ki? Napoli'nin yıldızı mutlaka Dünya Kupası görmesi gereken isimlerden ancak bu sanırım 2014'te gerçekleşse hem kendisi hem takımı adına daha iyi olacak. Gerçi o zaman da kadroya girmesi zor görünüyor. Çünkü bu sene Lavezzi'ye benzer çok isim var kadroda ve o dönemde de aynı olacak. En azından Agüero Lavezzi'nin bir kademe üstü. Tevez de aynı şekilde Lavezzi ile aynı tarzda oyuncu. Gerçi önümüzdeki kupada Tevez 30 yaşında, Lavezzi de 28 yaşında olacak. 30 yaş bir golcü için zirve noktalarından biri olabileceği için Lavezzi'nin şimdikinden daha iyi bir sıçramaya ihtiyacı olduğu açık. Higuain'i de biraz benzer tutabiliriz aslında ancak Lavezzi ile aralarında 10cm'den daha fazla boy farkı var. Sahadaki görev olarak aynı değerde saymamak pek hata olmaz. Görüldüğü üzere Lavezzi gibi çok kaliteli bir isim öyle bir döneme denk geldi ki kendi tarzında çok daha elit isimler var kadroda. Messi ve Higuain zaten kadronun en silinmez iki ismi olarak görülüyorlar. Tarihi bir sezon yaşıyor iki isim de, Messi performans, Higuain ise daha önce blogda değindiğim gibi istatistik açıdan muhteşem şeyler yapıyorlar.

Hal böyle olunca Lavezzi'nin ilk giden olacağını düşünüyor insan. Diğer isim Martin Palermo için de iki engel var. Kendisi gibi fırsatçı, güçlü ve yırtıcı forvet görevini yapacak iki isim mevcut. Yırtıcı ve güçlü kısmını Diego Milito karşılarken fırsatçı ve vuruş kalitesi kısmını da Higuain karşılıyor. Palermo'nun kadroda kalması için bir diğer etken olarak takımın abisi rolünü üstlenmesini öngörebilirdik ancak böyle deli bir adamın bu role pek yakın olmadığı gerçek. Tut ki Palermo buna uygun diyelim, o zaman da şu çıkıyor karşımıza: Bu görevi yapabilecek olan Juan Veron var ve kendisi zaten kadroda. Sonuç olarak Palermo'nun da iki üç rolde de rakipleri mevcut, şans kendisinden yana değil görüldüğü üzere. Arjantin'i kupaya götüren golün hatrına Palermo kadroya alınabilir mi diye düşünüyorum ama o zaman diğer isimlerden biri gidemez sanırım, orta sahadaki isim gider ve bu açıklanan forvetlerden giden tek isim Lavezzi olabilir. Yani iki forvet giderse Lavezzi ve Palermo olurmuş gibi duruyor, bu isimden ayrı iki forvet gidemez muhtemelen.

Tabii şunu da eklemek lazım, Messi'yi orta sahaya kaydırırsak orta sahadan bir isim daha ekstradan dışarı çekilebilir. O zaman da gidecek olan Pastore veya Sosa olacak gibi. Bolatti de gitmeye aday gibi duruyor ama Maradona milli takıma kendisinin kazandırdığı adamı kolay kolay bırakırmış gibi gelmiyor bana. Yoksa Fiorentina kontenjanını kullanmıyorum Bolatti konusunda.

Ekleme: Şunu not düşelim, yazımın esas konusu forvetlere değinmekti. İlk etapta Cambiasso, Zanetti, Samuel, Aimar gibi isimlerin olmaması benim de dikkatimi çekti ama burada şunu not düşmeyi unuttum: Maradona kesin kadroyu 10 Mayıs günü açıklayacak. Daha 12 gün var önümüzde. En son kafasında şekillenen kadronun bu olduğu söyleniyor ki değişime uğraması şart bunun. Kaleci sorunu çeken Arjantin'de Carizzo'nun ve takımı ne denli kötü olursa olsun en azından 3. kaleci olarak River Plateli Vega'nın alınması lazım bence.

Muhtemelen şu an bu isimler düşünülüyor ama özellikle orta sahada milli takım kademesini diğerlerine göre pek hak etmeyen oyuncular var, Aimar'ın olmadığı yerde Pastore'nin Datolo'nun olmasını sorgularım ben sonsuza kadar..

Maradona'nın kesin kadrosu bu olmasa da kesin olarak açıklayacağı kadronun bundan çok daha büyük tartışmalara getireceği açık.

16 yorum:

BarFly dedi ki...

cambiasso yu sen mi yoksa maradona m sildi peki franchi?

firat selcuk dedi ki...

ben neden cambiasso'yu sileyim ki? ne derdim olur benim kendisiyle..

kadroyu aldıgım yerde yoktu ismi..

samuel ve javier zanetti de yok goruldugu uzere..

tahmini veya degil bilemem ama yazının esas konusu zaten forvet bolgesi.. cambiasso-zanetti-samuel uclusune ne oldu da adları gecmiyor bilemedim..

BarFly dedi ki...

maradona nın da aymazlığı burda....
cambiasso ve zanetti alınmaz mı koca milli takıma nasıl bir kafa bu. hele gago yu alıyorsan

Batistuta35 dedi ki...

zanetti de varmış:P

Batistuta35 dedi ki...

samuel var kaçırmısın sanırım ama maradona camöbiasso ve zanettiyi almayarak hata yapıyor bence

oğuzhan dedi ki...

futbolculuğuna saygımın elbette ki sonsuz olduğu maradona yerine, böyle büyük bir potansiyele sahip ülkenin başında bir otmar hitzfeld, bir otto rehhagel ya da guus hiddink çapında bir hocanın başında olmasını dilerdim. Şu kadro en az finali hak ediyor ama Cambiasso'yu almayan Maradonayla bu olasılık da imkansız görünüyor.2010 dan akla kalacak kesin olan şey Arjantin harcanmış olan potansiyeli olacak. Kupayı da penaltılardaki şanssızlıklarını kırabilirse İngilizler alır tabi ki hoca farkıyla...

baldur dedi ki...

palermo kesin kalacak açıklamıştı maradona, o durumda lavezzi kesin ayrılır, messi orta sahada oynatılsa bile palermo, higuain,tevez, agüero dörtlüsünden en fazla 2'si sahada olacağından lavezzi forvetteki 5nci aday konumuna düşüyor.
o değil de lucho gonzalez alınsın bari.

buster dedi ki...

"Goalkeepers: Juan Pablo Carrizo, Sergio Romero, Mariano Andújar

Defenders: Nicolás Burdisso, Martín Demichelis, Gabriel Heinze, Walter Samuel, Fabricio Coloccini, Emiliano Insúa, Javier Zanetti

Midfielders: Ángel Di María, Javier Mascherano, Jonás Gutiérrez, Juan Sebastián Verón, Pablo Aimar, Éver Banega, Esteban Cambiasso, Lucho González

Forwards: Sergio Agüero, Gonzalo Higuaín, Lionel Messi, Diego Milito, Carlos Tévez"

Ben de bir ay önce bir sitede şu kadroyu görmüştüm en ideale yakın kadro bu bence; ki son zamanlardaki formları ile Banega(özellikle Banega) va Aimar seçilmesi gereken oyuncular arasında yer alıyor.

[Bir de o Gutierrez'in adı yanlış yazılmış senin kadroda sanırım franchi =)]

firat selcuk dedi ki...

@buster,
italyanca bir kaynaktan aldım kadroyu, yazım yanlısı degil de ismin italyanca yazılısı aslında o..

aynı isim ispanyolca'da jonas, ingilizce'de jonah, italyanca'da giona olarak yazılmakta :)

david-davut, michael-mikail benzeri onlarca ornek gibi bu da..

firat selcuk dedi ki...

@buster,
tabii sunu da eklemeyi unuttum, bana daha akla yatkın gelen senin ekledigin kadro.. ancak maradona cok oyuncu denedi, adam isin icinden cıkamayıp en sonunda messi'yi dısarıda bırakıp "cok kafam karısıktı gelmeyin ustume" diyecek..

Adsız dedi ki...

1 Sergio Romero

2 Heinze,
3 Demichelis,
4 Samuel,
5 Otamendi

6 Javier Zanetti,
7 cambiasso

8 Juan Sebastian Veron

9 Carlos Tevez
10 Lionel Messi 11 Gonzalo Higuain


Umarım 4-3-3 oynar.
Yoksa Arjantin'e yazık olur.
Tevez,Messi ,veron,Cambiasso,Samuel ,Demiçelis değişmemesi gereken elemanlar...

buster dedi ki...

[çok ilginç yahu bu isim olayları cidden yeni bir şey öğrenmiş oldum =)]

Hadi Aimar'dan geçtim de Gago'yu alıp; Banega'yı almazsa çok ayıp eder Maradona.

Messi örneği cuk oturdu.

***Banega'dan önce Cambiasso'nun da olmadığını şimdi gördüm ve şok oldum. Oha! Barça maçlarını hiç mi izlememiş acaba Maradona, çok ilginç cidden. Yazık olacak Arjantin'e.

Hikmet Cilli dedi ki...

cambiasso olayı doğruysa tam bir felaket olmuş. aynı zamanda lisandro lopez'in de kadroda olması gerektiğini düşünüyorum. ya maradonayı seviyoruz bi şey de demek içimden gelmiyor ama yazık oluyor be..

kutay dedi ki...

ben olsam 4-2-3-1 oynatırım..)
basıma bir şey gelmeyecekse agueroyu takıma almam, tevez'i de yedeğe koyarım diyorum..

Adsız dedi ki...

Messi 1, Lucho Gonzales 2 olmalı sahaya çıkacaklar arasında

Jordi Metal dedi ki...

Fotoyu ben atlamamıştım :)

http://hakanbaysal.blogspot.com/2009/10/esaretin-bedeli.html

Palermo'nun gitmesine ayrıca sevindim.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO