21.04.2010

Galatasaray Bursa'ya Yatar Mı?

Bornova Belediye 77-71 Fenerbahçe Ülker

Böyle bir şey yaşanmışken sorulmasın daha da Galatasaray'ın Bursa'ya yatıp yatmayacağı.

19 yorum:

Beercholic dedi ki...

bu postun amacı ne?
fenerbahçe, bornova'ya yattı demek mi istedin franchi?

il Capitano dedi ki...

kimse kusura bakmasın ama açık ara kaypaklıktır bu!basketbol gibi temiz bir spora da pislik karıştırdığı için adı konamayacak büyüklükteki fenerbahçe kulübünü,bu pisliğe sponsor olduğu için de ülker markasını kutluyorum!!!sizi zaten biliyorduk iyice tescil ettiniz kendinizi.e balığın başı kokmuş kendisi mi temiz kalacak ;)

not : ama Galatasara cafe crown da yapmıştı diyenlere şimdiden cevap vereyim tabi ki tasvip etmiyorum ama ordaki hatayı yapan birkaç salaktı,bunun organize olduğu çok belli...

Onurov dedi ki...

Yatmaz. Galatasaray'ın bi şanı, şerefi, onuru vardır. İşini yapar. Kuş beyinlice davranmaz.

Metonet dedi ki...

yatmaz yatmaz. galatasaray bursa'yı yener puan farkını kapatır. ama gs'ın bursa'yı yenecek gücü zaten yoksa yenilir, niye yatsın. hala ihtimal var. şu ligde 4-5 puan farkı fark sayılmaz.
yani yatmasın zaten. gs olmuyorsa fener şampiyon olsun.bursanın ne işi var cl'de.

firat selcuk dedi ki...

@beercholic,
"galatasaray bursa'ya yatar" diyenlerden degilsen bu postu uzerine alınmana gerek yok..

90 + 3 dedi ki...

Yıllar önce Ankaragücü'ne 8 atınca kıyamet kopmuş, kendilerinin aynı takıma iki maçta attığı 10 gol unutulmuştu. Şimdi Bursa kazanırsa Sami Yen'de o da aynı damgayı yiyecek. İnönü ve Saraçoğlu'ndaki 3-2'ler unutulacak.
Kimin kime yatacağı konusunda bir senaryoda bizden olsun,
http://doksanartiuc.blogspot.com/2010/04/kim-kime-yatacak.html

granger17 dedi ki...

arkadaşım ilk önce böyle bişey diyebilmen için kendine bakman lazım hiç kimse sizin yaptığınız gibi sahtekarlık yapmıyor ayrıca dün akşamki maçı izledinmi ve nasıl bir mücadele vardı sahada gördünmü

Adsız dedi ki...

Bravo kardeş!Nasılda keşfetmişsin Fener'in Bornova'ya yattığını...Halbuki biraz kafan çalışsa Üker grubunun bile Cafe Crown adının küme düşmesini istemeyeceğini bilirdin veya zaten rezil giden erkek basket takımının Tanjeviç'ten sonra iyice dağıldığını görürdün ve bilirdin ki FB liderliği ligden düşmesi kesinleşmiş Darüşşafaka'ya yenilerek kaybetmişti.
Ama önemli değil zaten bu yüzden GS'lisiniz siz..
Bursaya da istediğiniz gibi yatabilirsiniz.Yatın ki ondan sonra utanmadan dersiniz "bizim sayemizde şampiyon oldunuz" diye...
Barış

firat selcuk dedi ki...

@granger17, @barış,
"ben fenerbahce bornova'ya yatmıstır" diye bir sey kullandım mı?

neden o akıllarınızı buna yordunuz hemen? neden "biz yatmadık yatmayız ama galatasaray serefsizdir" demeye getirdiniz hemen?

"adam" gibi bunları anlatsanıza once?

bursa sami yen'den 3 puanla donse gururla kalkıp "galatasaray yatmıstır" demeyecek misiniz? diyeceksiniz aslanlar gibi.

o zaman birileri cıkıp da "siz de bornova'ya yattınız" dedigi zaman "bizim takım zaten kotuydu, tanjevic, hastalık, bik bik bik, cik cik cik" diyeceksiniz ve savunmanız bu mu olacak?

bursaspor inonu'de ve kadıkoy'de kazanınca, ustelik 2-0'dan gelip yenince siz de mi yatmıstınız?

galatasaray ilk yarıyı 2-0 onde kapatıp macı 2-3 kaybetse bagıra bagıra gozleriniz yaslı sekilde "yattı" diyeceksiniz ama kadıkoy'de aynısının oldugunu unutacaksınız..

"yatmak" denen sey toplamda 55-60 milyon taraftarı olan iki camia icin en son kullanılacak seydir.. "seref" denen olguya sahip her insan birazcık akıllıysa bunların olmayacagını bilir..

ha ama cıkıp birileri su bornova-fb macına ragmen galatasaray ve yatma laflarını bir arada kullanıyorsa ben buna itiraz ederim arkadas..

galatasaray yenilirse yattı olsun, fenerbahce yenilince "tanjevic'in hastalıgı" olsun, galatasaray serefsiz olsun, fenerbahce dokunulmaz olsun, en kusursuzu olsun, hatasız olsun fenerbahce..

daha dun bilica'yı savunan yonetim sizin yonetiminiz degil mi? ben mi serefsiz oluyorum "galatasaray bursa'ya yatmayacak" dedigim icin?

hepsini gecip sonuca baglayayım..

bu postun atılma amacı, ortada "yatma" denen akılsızca laflar dolasırken bir camianın digerini utanmadan suclarken aynısının kendi basına geldigini vurgulamamdı.. fenerbahce ulker belki gercekten kazanmak isteyip de cok kotu oynadı ve yenildi.. olabilir bu ki ben bunun boyle oldugunu dusunuyorum.. fenerbahce neden play-off'a galatasaray yerine bornova'yı istesin? galatasaray ile oynayıp da tur gecme sansı, boyle bir basarıyı yakalama sansı varken salak olmak lazım galatasaray'ın rakibine yatıp galatasaray'ı saf dısı bırakmak icin..

benim su posttaki derdim, fenerbahce nasıl bu macı kaybedip de fenerbahcelilerin gozunde "yatmıs takım" olmayacaksa, galatasaray'ın da olmayacagıdır.. galatasaray'ın sampiyonluk sansı varken neden bursa'ya versin macı? biz bursa'yı yenersek ve fenerbahce kasımpasa'ya takılırsa 65-64-63 oluyor puan durumu.. bursa'ya bile bile mac verip durduk yere kendi sampiyonlar ligi sansını bitirip besiktas'ı da 3. olmaya heveslendirmek icin dumduz okuz olmak lazım..

Adsız dedi ki...

"Adam" gibi mi anlatayım?
Peki ama sen önce kendi kendine çelişme yazında;

ha ama cıkıp birileri su bornova-fb macına ragmen galatasaray ve yatma laflarını bir arada kullanıyorsa ben buna itiraz ederim arkadas..

fenerbahce ulker belki gercekten kazanmak isteyip de cok kotu oynadı ve yenildi.. olabilir bu ki ben bunun boyle oldugunu dusunuyorum..

Bu 2 paragrafı aynı kişinin yazdığını görmek ilginç."Adam" gibi yazarlar "adam" gibi söylerler düşüncelerini,cesur olurlar...
Ayrıca şunu da belirtiyim,ben GS'nin maçı satacağını düşünenlerden değilim(sebeplerini zaten yazmışsın,şansı hala devam ediyor),benim buraya yazmamdaki sebep FB'nin Bornova'ya bilerek yenilerek GS'nin küme düşmesini sağlamak istediğini söylemen sanmamdı.Halbuki sen play-off'taki rakibini belirlemek için yenilmiş olabilir demişsin ki eğer senin dediğin gibiyse bu bir taktiktir ve dünya kupasıda dahil bir çok turnuvada takımlar daha zayıf takımlarla eşleşmek için bu yöntemi uygularlar...
Barış

firat selcuk dedi ki...

@Barış,
ornekledigin iki bolumu keske oturdugun organınla anlamasaydın.. keske o ornek verdigin iki paragrafın birbirini tamamladıgını anlayabilip de yorum yapsaydın..

ugur dedi ki...

Sevgili kardeşlerim, bu postta anlatılmak istenen şey şudur:

Fenerbahçe Bornova'ya yatmamıştır. Galatasaray da, CL ve hatta şampiyonluk şansı devam ettiği sürece de yatma gibi salak bir konu gündeme gelmez (ki geçen senelerde hiç şansı yokken bile Avni Aker'de aslanlar gibi 4'lemiştir şampiyonluk yarışındaki Trabzonu).
Bu yüzdendir ki, Bursa gibi sağlam bir takım çıkıp da Galatasaray'ı yenerse, Galatasaray yatmış denemez, tıpkı Fenerbahçe de Bornova'ya yatmış denemeyeceği gibi.

Buraya kadar hemfikirsek, pazar günü Galatasaray'ın olası mağlubiyetinden sonra ortaya "yattı" diye iddia atılmasının iyi niyetli olmayacağını da kabul etmiş oluruz. O zaman da bu post anlam kazanır, o kadar.

Eyvallah

onur dedi ki...

Unutmayalım, unutturmayalım. Tarih okumakla öğrenilir; bilmemek değil öğrenmemek ayıp:

http://gayin-sin.net/2010/04/22/bursaspor-macinin-oncesinden-tarih-serefsizleri-yazar-hic-unutmaz/

Adsız dedi ki...

Senden ricam,
"ha ama cıkıp birileri su bornova-fb macına ragmen galatasaray ve yatma laflarını bir arada kullanıyorsa ben buna itiraz ederim arkadas.."
cümlesinde ne demek istedin?
Lütfen benim anlayabileceğim basitlikte olsun açıklaman.
Barış

UGUR BEKTAS dedi ki...

fenerbahçeden ne bekliyordunuz ki..
bunda şaşılacak bişi yok !

Bir Adamın Güncesi dedi ki...

Ben maçı izlemedim ama Fenerbahçe haftalardır berbat oynuyor zaten neden yatma gereksinimi duysun bilemiyorum. kaç maç üst üste kazandığımızda da oynadık şimdi de. Sanki 10 maçtır kazanıyordu da bu maçı bilerek kaybettik. Palavra. Ayrıca GS de yatmaz. Biz yatmanın ne olduğunu biliyoruz. 2001 yılında Biz samsun'u yenerek şampiyon olduğumuz da Trabzon'un galatasaray a nasıl yattığını da biliyoruz. bana göre maçı Glatasaray farklı alacak. Bursa berbat bir takım çünkü sadece biraz daha diğer takımlardan. Gelip de Fenerbahçe'yi 2-0 dan 2-3 yendi diye yazmayın. Fenerbahçe bu sene Bursaspor'u kupadan elemiştir ve de bir önceki maç da 3-0 yeniştir de. İyi bir Fenerbahçe karşısında Bursaspor bir halt edemez. Geçen sene Sivas'ın yaptığını bu sene bursaspor yapıyor sadece o kadar. atılan yenilen gollere bir bakın bakalım kim önde 7-6 Fenerbahçe önde olsa gerek. Ayrıca basketbol da şampiyonluğu garantileyen bir takımın yenilmiş olmasına bir şey diyemezsiniz. Onu geçtim Şampiyonluk hiç bir şeydir aslında bir klüp için önemli olan Şampiyonlar ligidir. Ve Galatasaray hala buna yakın. En azından Bursasporu yendiğinde 2 ye düşürecek farkı ve büyük Fırsat.. Bunlar palavra yok öyle şeyler...

firat selcuk dedi ki...

@barış,
ugur'un yazdıgı konuyu net olarak ozetlemis.. bunu yaptıgım uzun yoruma ragmen anlayamayan olduysa o yorumdan sonra anlamıstır insallah..

baldur dedi ki...

e bu maçı zaten bornova'nın yeneceği belliydi, amacı olan takım amacı olmayan takıma karşı her zaman daha şanslıdır. ben bir fenerbahçeli bahis oynasam bornova'ya oynardım, maç deplasmanda fenerbahçe ne 1inci olabilir ne de 3. olabilir. bırakın da formalite maçında yenilelim. ayrıca sizin şu anda ikinci ligde olmanız gerekirken ne yüzle konuşuyorsunuz? o değil adamın biri bu maça daha organize skandal demiş, oha ya.

firat selcuk dedi ki...

@baldur,
"sunu sunu yaptınız ne yuzle konusuyorsunuz" gibi bir cumle kurarsan bunun sonu gelmez.. birisi cıkar "bilica bunu yaptı, fenerbahce diye etik diye nasıl konusursun" der, oteki cıkar sen bunu yaptın der, sonu gelmez..

gecmiste olan her ayıbı deseceksek fenerbahce de hic mi hic temiz degil sen de biliyorsun bunu..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO