18.04.2010

Higuain: Son Vuruş Üstadı?

Valencia'ya da golünü atıp Messi'nin boş geçtiği haftada krallık yarışında kendisi adına önemli bir adım attı Arjantinli yıldız. Henüz ilk sıraya yerleşemese de fark kapatmak da önemlidir ligin sonlarına yaklaşırken.

Başlıktaki konu ise şu, son vuruşlardaki isabet oranı. La Liga'da iki devin ikişer yıldızı ele alınınca çok çok açık bir farkla Higuain ismi öne çıkıyor. Gonzalo Higuain her 3.04 şuttan birinde gol sevinci yaşıyor. Başka bir deyişle 1 gol bulmak için 3.04 şut çekiyor rakip kaleye.

Bu sayı muhtemel gol kralı Messi için 4.88. Zlatan ise oldukça geride bu iki isimden: 5.73 şutta bir golü buluyor İsveçli dev. İki dev takımın dört büyük golcüsü arasında ise en geride olanı C. Ronaldo. Portekizli forvetin attığı her 8.68 şuttan biri golle sonuçlanıyor sadece. Gonzalo Higuain'in bu istatistiği gerçekten önemli. Belki Messi gibi olur olmaz şutlar denemediği için böylesine yüksek bir isabet oranı tutturmuştur ancak şu da var ki Real Madrid gibi bir takımda yanında bir önceki sezonun gole doymak bilmemiş adamı Cristiano Ronaldo varken; ve seni Raul gibi bir efsane ile her ne kadar ters tepse de Benzema gibi kendi yaşıtın bir genç yedekliyorsa bu isabet oranı büyük başarıdır. Bazen sorgulanıyor ya neden Higuain diye, işte bu yüzden. Bu kadar çok maça çıkanları karşılaştırınca 7-8 şutta bir gol bulan adamdansa 3 şutta bir atan adam her zaman bir numaralı tercih olur, olmalıdır.

3 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Koçum ya, nasıl da güzel gol attı öyle. Top ona yaklaşırken aha dedim atacak. Direk yolladı köşeye. Ardından iki pozisyonu daha vardı ama o pozisyonlara da ancak 1-2 forvet girer. Adam gol attıkça ben mutlu oluyorum yahu.

Facchetti dedi ki...

Messi olmak farklı bitirici bir golcü olmak farklı. Golcünün işi gol atmak yıldızın ise şov yaparak maç kazanmak. Higuan'in bu sene yaptığı patlama paha biçilemez.

methaldar dedi ki...

Bugün aynı şeye Deniz Gökçe de değinmiş. Higuain'in istatistiklerini Messi'yle karşılaştırmış "Esas 'Gol Mesihi' Messi değil 'El Pipita'" başlıklı yazısında.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO