3.04.2010

Tebrikler FB Acıbadem

Türkiye 100 yılı aşkın spor tarihinde 3. kez Şampiyonlar Ligi finali sevinci yaşıyor. Voleybol, hentbol ile beraber en sevmediğim, izlerken benim için en tatsız geçen 2 spor dalından biridir. O yüzden türlü türlü futbol maçının arasında bunu izlemek aklımın ucundan bile geçmedi. 3-2 kazanmış Fenerbahçe Acıbadem, Final Four'da ev sahibini yenerek finale kalmak kolay bir iş olmasa gerek, tekrar tekrar tebrikler.

2008'de Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı finale tıpkı Fenerbahçe Acıbadem gibi namağlup gelip kupayı almıştı. Fenerbahçe buraya kadar getirip, ev sahibini bile geçip de son maçta kupayı bırakmaz herhalde.

Bir de şu var, yarın voleybolda kupa gelir, Galatasaray da bu sene 3. kez üst üste Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa Türk spor tarihinde aynı sezonda iki tane Avrupa kupası kazanılan ilk sezon olacak sanırım. İki kupa da Şampiyonlar Ligi olacak üstelik. Darısı basketbol ve futbolun başına..

Şunu da eklemeden geçmeyelim: NTV spikeri Loran Vayloyan "olimpik" alanda Türkiye'nin ilk Şampiyonlar Ligi finalinin bu olduğunu zannediyor ancak tekerlekli sandalye basketbolunun da bir olimpik spor olduğundan habersiz sanırım. Çok değil 1.5 sene evvel Pekin 2008 Paralimpik Oyunları'nda izliyorduk tekerlekli sandalye milli maçlarını.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO