18.04.2010

Kazı Kazan!

Mac basliyor.. Guzel bir atmosfer.. Daha 2. dakikadan zimbaliyor Alex.. Galatasarayli olarak soyle bir dogruluyoruz ekran basinda.. "Ulan iyi mac olacak herhalde" diye ama yok iste gerisi.. İkinci yari Besiktas'in kuru baskisindan baska pek bir icraat goremiyorduk.. Huseyin Gocek sagolsun.. Hakemler de hata yapar diyecegiz de masallah penalti pozisyonu disinda dogru karari olmuyor Gocek'in.. Bir hakemin mac sonunda gosterdigi 3 kirmizi kart yanlissa, bir de penalti pozisyonunu es geciyorsa daha ne denebilir bu hakeme..

Besiktas ile girelim ufaktan.. Klasik bir Denizli "bosa harcanmis ilk yarisi" yasandi.. Kaleye gidemeden devreyi bitirdiler.. Alex'i tutmak icin sistem degistirip 2. dakika'da Alex'ten gol yemek en buyuk ceza oldu sanirim Mustafa Denizli'ye.. İkinci yari yine anlamsiz bir degisiklik fakat 55. dakikadan sonra oyunu Fenerbahce'nin yari sahaya yigdilar diyebilirz.. Holosko'nun oyuna 85'te girmesinin de bir aciklamasi olmali ayrica.

Fenerbahce'ye gelince bazi kelimelerin yetmedigi dusuncelere giriyorum ister istemez.. Genclerbirligi macindan beridir once savunma diyerek gunu kurtaran bir takim artik Fenerbahce.. Ne bir hucum varyasyonu ne bir guzel hareket.. Gecir 8 tane adami topun arkasina oraya buraya basarak maci bitir.. Sampiyonluga giden bu yolda cok da basarili bir taktiktir o ayri.. Sampiyon da olacaklar buyuk ihtimalle ama sorun farkli Fenerbahce'de..

Sorun futbol ahlakinin sifirin altinda seyretmesi Fenerbahce'de.. Alex 40 metre kosarak Sivok'un ustune yuruyor.. Emre kendini kalenin icine sallayarak penalti bekliyor, ikinci yari kendini yine atiyor Ernst'i oyundan attiriyor.. Semih korner direginin orada topu kaptirinca dirsek yemis gibi disari atiyor kendini, yerde yuvarlaniyor.. Bilica o kadar kaybetmiski kendini kazanma hirsiyla, futbolun sahada oynandigini unutup penalti noktasini kaziyor.. Hesapta topa vurmasini zorlastiracak rakibin.. Kafa yapisina bakar misin adamin.. Bunu da ovuyor Fenerbahce taraftari.. Kimse neden bodoslama adamin ustune gidiyorsun demiyor.. Bu macta bizi yakiyordun az daha demiyor Bilica'ya.. Yahu su Bilica' dan daha iyi bir stoper yokmu dunyada bu kucuk kafali adamlara kaliyor koca Fenerbahce..

Mac bitiyor sampiyonluk kutlamalari yapiliyor.. Saracoglu'nda 52 bin + 18 kisi Galatasaray'in Bursa'yi yenmesi icin tek yurek oluyorlar sahanin ortasinda ama kimse Kadikoy'de "Bilica denen cirkef olmasa bursa'yi yenerdik, su an gercekten sampiyonlugu kutluyor olabilirdik" demiyor.. Son olarak futbolun biraz adaleti varsa su Bilica sampiyonluk sevinci yasamaz bu ulkede..

Not: Başlığı twitter'da benjcev'den alıntıladık.

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Sen hezeyan yaşayacaksın diye Fenerbahçe maç kazanmayacak değil kusura bakma GS'li arkadaşım..Beşiktaş'ın üç İbrahim'inden bahsetmeyip de Fenerbahçeli oyunculara sarman hazımsızlık göstergesinden başka bir şey değil..Selçuk'un faul olmayan pozisyonda sarı görerek nasıl sindirildiğinden bahset, Guiza'nın kesilen ofsayt pozisyonundan, İsmail'in düdükten sonra topa vurmasına rağmen ikinci sarıdan atılmamasından..Ha Mehmet Topuz kaleye paralel giden topa hamle yapacakken çekilmedi arkadan zaten..Cıss hakemler, tukaka Fener..Bilica sevinmesin..Oldu, gözlerim doldu..

unknown dedi ki...

Yahu su Bilica' dan daha iyi bir stoper yokmu dunyada bu kucuk kafali adamlara kaliyor koca Fenerbahce.. Demişsin ama bence yanılmışın.. Çünkü fenerbahçe'de oynamak için ilk ve en önemli şart bilica'da var.. Çirkef olmak.. Bu yüzden geçen yıl lugano kendine kulüp bulamadı yine çirkeflik kontenjanından aldı ilk 11'deki yerini.. o yüzden lugano, bilica, emre ve sayamadığım birçoğu fenrbahçe'de oynamayı hakediyolar..

Val Resnick dedi ki...

ben bir fenerbahçeli olarak bugün fenerbahçeliliğimden resmen utandım. söylediklerinin çoğuna katılıyorum.
sadece semih pozisyonunu yorumlamak istiyorum. eğer pozisyonun tekrarını izlerseniz tello'nun net yumruğunu görebilirsiniz.

Erk dedi ki...

Sorun futbol ahlakinin sifirin altinda seyretmesi Fenerbahce'de..

Bu konuyu dile getirmen çok önemli. Sadece Fb değil hepsi için geçerli de. Fb gerçekten ne yaptığını bilmiyor gibi. Lugano Bilica Emre Volkan nasıl eğitim alıyorlar.
Sert futboldur, çekip düşürmektir anlarım tamam futbolun doğasında vardır. Ama kendini yere atmak. Ölüyor gibi kıvranmak, Müdahele yokken ağlaşmak, provakasyon. Haydi onlarada alıştık diyelimde. Penaltı noktasına sondaj.

Hayır serbestse bu sondaj, her takım sahaya çıkınca kazsın o noktayı.Garantiye alsın işini.

Yok bu saçma derseniz Federasyon ceza mı versin sahayı kasıtlı olarak kazdı diye. Heyette olsam utanırım.

methaldar dedi ki...

Ben 3 kırmızı kartın da haklı olduğunu düşünüyorum. Sırayla dirsek, küfür, ayağa basma. Maçı seyrederken Toraman'ınkine anlam verememiştim ama tekrarı seyredince aklıma yattı.
Bilica sene başından beri böyle. Daha 2 ay evvel, Lugano sakatken, Bilica futbolcu değil diyorlardı zaten. İlk yarıda Daum Bilica'dan memnun değil, Bilica sene sonunda yolcu haberleri de çıkıyordu. Bilica'dan memnun olan birini bilmiyorum, adam patlamaya hazır bomba. Tek vukuatı bu da değil, oyun disiplini de eksik, maç içinde gereksiz yere
Bilica'nın yaptıklarını öven bir Fenerli de görmedim ben, ki bu maç için "az daha yakıyordun bizi" Bilica her Fenerlinin düşüncesidir.
Ayrıca Fener'in oynadığı oyunun topun arkasına 8 kişi geçir, diyerek küçümsenmesine anlam veremedim.

zapata dedi ki...

@Unknown
Evet fenerbahçe transfer komitesi oyuncuları mülakata alıyormuş. Yeteri kadar çirkef olmayan oyuncular maalesef imzayı atamıyorlar.

@demiycem

Bilica konusunda %100 haklısın gecenin en yerinde yorumlarından. Fakat kimse kimseye ahlak dersi vermesin zira burası Türkiye bugün Fenerbahçeli oyuncular yapıyorsa yarın Galatasaraylı Beşiktaşlı oyuncular yapar benzer şeyleri - hoş bilica'nın yaptığını bir daha dünya üzerinde görebilirmiyiz bilmiyorum =). Emre denilen oyuncu galatasaray'da yetişmedi mi? Her konuda olduğu gibi çirkeflik konusunda da Hagi'den ders almadı mı? Vedatları Arifleri izlemedik mi?

darkfeanor dedi ki...

ben de bir fenerbahceli olarak valresnicke katılıyorum bugun utandım takımımdan ozellikle de bilicadan bu gece sabahı beklemeden takımla ilişiği kesilmeli hatta sampiyonluga bile mal olsa. futbolculugnu gectim insan bile denemez böyle çirkef bir-adama-.semihe atılan bir yumruk var o pozisyonda.semih kendini atmadı.iyi bakılınca net gözüküyor.

Adsız dedi ki...

Bu tür işleri sadece Fenerbahçe yapıyormuş gibi göstermesek daha iyi olacak. Galatasaray da yapar bunları beşiktaş da... 3 büyükler kendi sahalarındayken aleyhlerine ne düdükler çalınmamıştır.

Ayrıca bazı pozisyonları tam görememişsiniz. Alex'in 50 metreden Sivok'un üstüne yürümesinden önce Sivok'un Semih'e arkadan dizi uzatışı var. Kötü niyet bariz ama denk getiremedi Sivok. Ayrıca Tello Semih'in çenesine yumruk atıyor maçın sonlarında. Bilica hakkındaki görüşlerinize ise katılıyorum, bir taraftar olarak bu karakterde bir oyuncuyu takımımda görmek istemiyorum. Bu adamdaki ahlaksızlık başka bir şey gerçekten sene sonu gitse de rahat etsek.

Bu gün Fenerbahçe golü bulduktan sonra haftalardır yaptığı müthiş savunmasıyla hak ettiği puanları almıştır. Denizli'nin elindeki imkanlar buydu Alex winner adam bir an boş kaldı mı affetmiyor. Haftaya milyonlarca Fenerbahçeli Galatasaray'ı destekleyecek, Galatasaray'a Bursaspor karşısında başarılar dileyerek bitireyim çok uzadı.

bir yasam tarzidir futbol dedi ki...

Zapata;Evet emre galatasaray'da yetişti ama bugun galatasaray da oynasa bu hareketleri asla yapamazdı.Hagi diyorsun,Vedat,Arif hatta birkaç isimde ben ilave edeyim,bülent,ayhan mesala...Bilica nın yaptığı hiçkimseyle hiçbirşeyle özleştirilecek bir şey değil.İnsan olmak,iyi bir insan olmak, sağlıklı olmak,Erdemli -ahlaklı olabilmek rakibine saygı duymak./hasta olmak,Sabote etmek,Ahlaksız olmak,Oyunu çirkinleştirmek gibi kavramlarla irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum...

Adsız dedi ki...

Keita'nın Fenerbahçe maçında Carlos'a, Kasımpaşa maçında Sancak'a, Beşiktaş maçında Üzülmez'e attığı dirsekler..Fenerbahçe ve Trabzon maçlarında isabet etmeyen pet şişeden gözü çıkmış numarası yaparak yerde yuvarlanması, Kayseri maçında sıradan bir faulde kalaşnikofla indirilmiş gibi rol yaparak düşmesi falan..Gsliler bu adamı kınamadılarsa gelip de Bilica için ahkam kesmesinler bir zahmet. Yok öyle kendine Müslümanlı..

vlee dedi ki...

Ben bir fenerli olaraktan bilica nın takımda bulunmasından duyduğum rahatsızlığı anlatamam. Demişsin ya bilica dan bahsedilmiyr diye bilicaya küfür edeceğim diye maç esnasında ve maçtan sonra galibiyetin tadına varamadım ve o faülü yaptıktan sonra hele ki o penaltı noktasını kazma hareketini yaptığından sonra tiksinip bundan daha iyisi her türlü bulunur. Bulunmasa bile bu şerefsizi tutmasınlar artık takımda dedim maç esnasında arkadaşıma ve bu gönderilme fikrini bilica nın dengesiz hareketlerinden önce saçma sapan şekillerde topu uzaklaştırma çalıştığı zamanlardan beri söylüyorum ve bunu söyleyen çok fenerli arkadaşım var. Demek ki senin çevrende yok böyle fenerli arkadaşların. Ve aynı şekilde bilica nın bu ülkede top oynamasından ne kadar rahatsızsam keita gibi bir futbolcu diyemeyeceğim kişi diyeyim kibar olarak bu ülkede futbol oynamasından bir o kadar da rahatsızım.

Fuzuli dedi ki...

Bilica'nın yaptığı terbiyesizliğin haricindeki yazdığınız her şey Fenerbahçe hazımsızlığıdır,ötesi yoktur.

Bilica olayı için söylenecek bir şey yok.Benden önceki yorumlarda da görülebileceği gibi herkes tepkisini koymuş.Birkaç çapulcunun ağzına bakarak koskoca bir camiayı lekelemek hiç hoş değil.

Alex, takım arkadaşı arkadan diz yediği için koşmadı mı Sivok'a ? Semih korner bayrağının orada Tello'dan yemedi mi yumruğu,Mehmet Topuz ceza sahası içinde çekilmedi mi ?

Neden görmüyorsunuz bunları,neden bunları es geçiyorsunuz ? Siz burada böyle ufak detayları atlayıp bağcıyı dövmek istediğiniz için Bilica bugün bu hareketleri yapma cüretini gösterebiliyor.

Biz de şimdi kalkıp Fenerbahçe tribünlerine cinsel organını gösteren kişiliksizden mi dem vuralım,yoksa 1 metre ötesine düşen su şişesiyle yere yığılan Keita'dan mı ?

Fakat sizler bu türden yazılarınıza devam ettiğiniz sürece bir santim ilerleyemeyiz.

Fenerbahçe'nin büyüklüğü bir penaltı noktası çukuruna sığmaz,bunu da böyle bilin.

Bir Fenerbahçe taraftarı.

lennon dedi ki...

Ernst'in attığı dirseğe kırmızı kart değil demekte bambaşka bir hazımsızlık örneği. Aynı dirseği Emre atsaydı ve hakem es geçseydi neler olurdu acaba?
Alex 40 metre:) kosarak Sivok'un ustune yuruyor demişsin ama pozisyonda Sivok kafa topuna çıkan semihe arkadan dizi ile müdahale ediyor.

G.A. dedi ki...

Yahu allah aşkına hadi beşiktaşlıları anlarımda siz şampiyonluk gitti diye niye böle yorumlar yaarsınız anlamam gitti.Çirkef olan FENERBAHÇE miydi yoksa oradaki 22 futbolcumu?Beşiktaşlı futbolcular çorbadanmı çirkeflik yapıolardı orada

Griffith dedi ki...

Yine abartıyorsunuz. Sonucun üzerinizde yarattığı hayal kırıklığına veriyorum.

Bir kere insanların Bilica'nın penaltı noktasını kazmasına bu kadar takılmasına hayret ediyorum ben. Ne bileyim İbrahim'in yumruğuna karşılık saçını çekmesinden ya da İnceman'a sert girmesinden, bilmem kimin aşil tendonuna basmasından falan bu denli şikayetlenilse anlarım da, penaltı noktasını kazdı diye Bilica'yı da Fenerbahçe kadrosunu da ahlaksızlıkla itham ederseniz birileri de çıkar size en okkalısından "çüş" der. Gs veya Bjk kadrosundaki oyuncuların şaklabanlıklarını listelememiz mi lazım buraya mutlaka? Keita'nın kafasına değmeyen su bardağı için tiyatroculuğa soyunması çok mu ahlaklıydı da Gs'nin büyüklüğüne gölge düşmedi mesela? Gerekirse Arda-Sabri-Barış-Ayhan-Hagi-Keita'dan girer, vaktinde ahlaklı takımın ahlaklı oyuncusu Carew'in korner kullanılırken PVH'nin kıçına attığı pandikten veya Tello'nun salladığı yumruklardan çıkarız; Bilica'nın çukuru solda sıfır kalır. O yüzden bir zahmet geçiniz bu "futbol etiği ve Fenerbahçe" geyiklerini.Geçmişi hiçe sayıp, bu davranışları Fenerbahçe'yle bütünleştirme çabalarınız hakikaten komik oluyor. Hele işin içine Alex'i falan karıştırınca hepten limitlerinizi zorlamış oluyorsunuz. Büyüklükten dem vurayım derken iyice küçülüyorsunuz haberiniz yok.Fenerbahçe'nin öyle "küçük kafalı oyunculara" falan kaldığı yok. Endişe etmeyin.Hoşunuza gitmeyen her sonucun ardından ayrı bir Fb oyuncusunu günah keçisi ilan etmeye fena alıştınız. Bir maç Emre,öbür maç Volkan,öteki maç Bilica...Haftaya kim olsun? Lugano verelim?

(Bu Emre konusu da enteresan.Adam Gs'deyken "mücadeleciydi",Fener'e geldi, ne hikmetse "çirkef" oldu.)

Hayır bir de Bilica zaten o çok yakındığınız çukur olayı için de, İnceman'a sert girdiği için de oyun içinde cezalandırıldı(penaltı + sarı kart + uyarı). Hakemin görüp de vermemesi gibi bir durum söz konusu değil yani. Daha ne tür bir ceza almasını bekliyordunuz, bir de onu izah edin anlayalım.

Bilica'nın kazdığı çukura bu kadar kafa yorup, Alex'in Sivok'a koşarken katettiği mesafeyi hesap edeceğinize, Bjk Fener kalesine kaç şut çekmiş, çekememişse Bilica'nın kazdığı çukur yüzünden mi çekememiş ,biraz da onu uzun uzun yazsanız okurduk.

Ayrıca şunu da belirteyim, hakemin "sadece bjk" adına değil, 2 takım adına da berbat bir maç yönettiğini görmemek için en hafif tabiriyle "kör" olmak lazım. Pozisyon pozisyon giremeyeceğim.

Tüm gs ve bjk camiasına geçmiş olsun.Henüz lig bitmiş değil.Bu da gelir, bu da geçer. Atlatırsınız.

ahmet serdar dedi ki...

adamlara bak yahu :)) Emre'ye çirkef deniliyor diye ortalığı yıkacaklar... Galatasaray'dayken çirkef değil miymiş :)) Galatasaray'dayken bu arkadaşa neler dediğinizi ne çabuk unuttunuz yahu ? adamın ne katilliği kalmıştı ne de şer...liği...
kimse kusura bakmasın, ben özetini seyrettim maçın, ama bu takımın adı bana göre artık Çirkefbahçe olarak değiştirilmelidir... hangisine çirkef değil diyeceksiniz : volkan, bilica, lugano, gitmeden önce carlos, a.santos, selçuk, emre, alex, yahu güiza bile etkilenmiş bu çirkeflik içinde ben de yerimi alayım diyor resmen. fenerbahçeyi sevmeyiz belki doğru, ama bu çirkefbahçeyi hiç ama hiç sevmeyiz kusura bakmayın.. alın siz bilica'nızla gurur duyun.

Adsız dedi ki...

ahmet serdar..nasıl koydu çirkefbahçe?

Jackie Brown dedi ki...

@Ahmet Serdar

İyi de güzel kardeşim önce git maçı bir izle, hadi onu yapamadın bari yukarıdaki yorumları bi oku ne konuşulmuş senden önce.

ahmet serdar dedi ki...

adsız kardeşim senin mantığına göre fenerin bütün mağlubiyetlerinde sana koyulmuş oluyor öyleyse...
@Jackie Brown
bütün çirkeflikleri özete sığdırmışlardı ki konuşulanlar hep özette gördüklerim üzerine. oysa ki basit bir soru sormuştum, hangisi çirkef değil ?

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO