12.04.2010

Süper Lig'e Hoşgeldin Mavi Ateş

İzmir'de üniversiteye başladıktan sonra tanıştığım en yakın 3 arkadaşımdan biri Karabüklü, diğer ikisi Bandırmaspor ve Adıyamanspor destekçisi. Ben Marmarisspor'un lafını edemedim ya bu sene, yazıklar olsun ne diyeyim..

Durum bu olunca Karabüklü arkadaştan takımı bol bol dinledik sene boyunca. Ben Karabükspor'u Süper Lig'e yıllar sonra döndüğü için tebrik ederken bir yandan da Karabüklü arkadaşımın anlattığı kadarıyla "Mavi Ateş" nedir onu paylaşayım benim gibi merak edenlerle. Takımın tam adı bilindiği gibi Kardemir Demir-Çelik Karabükspor. Bugüne dek ne düşündüm ne de araştırma gereği duydum Mavi Ateş nedir ne değildir diye, meğersem çelik yandığı zaman alevi mavi olurmuş. Yanmaktan kasıt kağıt gibi yanmak değil elbette..
Türkiye'de geçen sezonki Wolfsburg görünümünde götürdüler tüm sezonu. İlk devre normal seyrinde ilerlerken ligin ikinci yarısında gaza bastılar ve ligin en çok atıp en az yiyen takımı olarak hak ederek istedikleri yere ulaştılar. Wolfsburg benzetmesi bununla da kalmıyor, ligin en çok gol atanı oldukları için gol krallığının tepesinde iki Karabüklü birbiriyle yarışıyor. Geçen sezon Bundesliga'da Grafite-Dzeko ikilisi son maç geldiğinde hala krallık için yarışmaktaydı aynı takımda olmalarına rağmen. Bank Asya'da da Emenike-Yasin ikilisi zirvede ilerliyor. Süper Lig'i getiren maçta Emenike sustu, Yasin attı golleri.

Karabük benim aklımda Hagi'nin Şevki'ye attığı enfes golle yer ediyor ki çoğu Galatasaraylı aynı şeyleri aklına getiriyordur Karabükspor dendiğinde. Hagi yanılmıyorsam kaleciden aldığı topu 70 metre sürüp rakip kaleye gitmişti. Herkes ne yapacak diye beklerken 2-3 adım açılmış olan saçlı-sakallı kaleci ekolünün son neferlerinden Şevki Ekşi'ye sağ ayağıyla müthiş bir aşırtma gol atmıştı.

Karabük'ü en son kaleci Şevki ile hatırlıyoruz görüldüğü üzere. Süper Lig'e her sene yükselip düşen asansörlerin yerine böyle renkli ve özlenen takımların gelmesi şarttı. Karabük hep gelmesini istediğim takımların arasındaydı. Sıra Buca'da eğer sezonun son 4 maçında sıfır çekmezlerse.. Play-off sonrasında da Altay veya Karşıyaka gelirse ben daha ne isterim..

5 yorum:

il Capitano dedi ki...

ben de takip etmeye çalıştım elimden geldiğince karabükspor'u.1-2 yazı da yazdım hatta haklarında.ben emmenike'yi hikmet karaman getirttiğinde duymuştum ve karabükspor'a gidince takip etmeye başladım.kalede bülent ataman var göztepe,manisaspor gibi takımlardan hatırladığımız,ileri uçta burak akdiş var galatasaray'da da oynamıştı.az oynayıp nadir ama önemli goller attı o da ama tabi ki takımın kaptanı bülent bal savunmada,sol açık sertan orta sahada,ilerde de yasin-emenike ikilisi başrol oynadı süper lig'e çıkmalarında.seneye çok renkli bir takım izleyecez süper ligde taraftarıyla da dikkat çekeceğine eminim ;)

ugur dedi ki...

bugün birçok gazetede karabük'e hoş"geldin" deniyor. bize geldi yani karabük. yani kendimizi süper lig tarafına koyup, bank asyayı ayırıyor muyuz?. megaloman bir tavırda mıyız?. ne yani; siz bank asyadayken sallamıyoduk, süper lige, aramıza geldiğiniz için biraz daha kıymetlisiniz mi diyoruz aynı oyunculara, karabük'e?. elbette öyle değil, ki senin bank asyanın çok iyi bir takipçisi olduğunu biliyoruz. ben bank asya ligini takip eden bir basın organı veya köşe yazarından, blog yazarından güle güle bucaspor gibi, hoş geldin bilmemnespor gibi bir başlık istiyorum:)

(normalde gülen yüz triplerine girmem ama, amacını aşmış görünmek istemedim bir an...)

Adsız dedi ki...

şevki den başka Erdoğan vardı bir de. Uzun boylu hakan şükür gibi ama onun bıyıklısı idi. Bıyıklı pivot forvet ekolunun son temsilcisi idi kendisi.

firat selcuk dedi ki...

@ugur,
ben sadece hosgeldin degil "super lig'e hosgeldin" diyerek farkında olmadan onlem almısım desene :)

Recomen dedi ki...

hagi ortasaha çizgisini yeni geçmişti, hayatımdaki ilk tribün deneyimim olabilir tam emin değilim ama sesim soluğum kesilmişti o zaman muhteşem goldü.. ayrıca arkadaşlar "emenike ve hasan waswa "adında iki tane nijeryalı futbolcumuz vardır. bu transferlerin perde arkasında da ise duyumlarıma göre ilhan cavcav bulunmaktadır.(g.birliğininde yabancı kontenjanı dolduğu için önerilmiştir) emenikeyle bu yıl sözleşmemiz bitiyordu fakat geçen hafta bir yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllık antlaşma yapılmıştır. lafın kısası kardemir demir çelik karabükspor(super ligin en uzun isimli takımı) super lige hayırlı olsun.
dipnot: karabüksporlu gençler kendilerini "dumanlı kentin puslu çocukları" adlandırmaktadır. yazı için teşekkürler fırat

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO