20.02.2017

Cote d’Azur Yarışları: Zengin Bir Tarih




Fransız veteran Samuel Dumoulin, Cumartesi günü Tour du Haut Var-Matin’in açılış etabında 22 bisikletçiyle birlikte girdiği tırmanış sprintini kazandığında aynı zamanda Cote d’Azur’daki en yaşlı yarışın hayatını sürdürmesine de yardımcı oluyordu. Güneydoğu Fransa’daki bu doğa manzaralı bölgeye ilk olarak, Avrupa pelotonlarının o zamanlar Mart-Nisan ayındaki daha zor yarışlara hazırlanırken forma girmek için katıldığı bir düzineye yakın erken-sezon yarışını raporlamak için neredeyse elli yıl önce seyahat etmiştim. Büyük takımlar antrenman kamplarını Akdeniz kıyısındaki, bütün tek günlük yarışlara yakın otellerde kuruyorlardı. 1966 yılındaki Tour de France’ı kazanan Lucien Amar “Zorlu bir yarış gününden sonra sakin bir antrenman günü geçirebiliyorduk. Sezona hazırlanmak için mükemmeldi.” demişti.

Şubat programı, ılık havasıyla, sahildeki palmiye ağaçlarıyla ve sarı görkemleriyle parlayan mimozalarla aynı zamanda gazeteciler için de mükemmeldi. 1969 yılındaki o seyahatimde cazibeli Cote d’Azur boyunca uzanan bütün etkinlikler hakkında haber yaptım, batıdaki Aix-en-Provence’den doğudaki Menton’a kadar arada St. Tropez, St. Raphaël, Fréjus, Cannes, Grasse, Antibes ve Nice olacak şekilde. Bu Grand Prix yarışlarının çoğu pistlerde yapılırken bir kısmı da Alpes-Maritime bölgesindeki taşralara uzanırdı. Ayrıca birkaç tane point-to-point yarı-klasik yarış vardı, İtalya Genoa’dan başlayıp Nice’a uzanan bir tanesi dahil olmak üzere. O yılki yeni yarışlardan bir tanesinin adı Nice-Seillans olmuştu ki o da günümüzün Tour du Haut Var’ına evrildi.

Yeni etkinlik, bisikleti çok seven ve Seillans’ta yaşayan gösterişli emlak müteahhidi Moïse Puginier’in fikriydi. Seillans, daha büyük bir kasaba olan Draguignan’dan çok uzak olmayan bir tepedeki ortaçağ köyüydü. Zaferin o dönemki en popüler Fransız bisikletçi Raymond Poulidor’a  gitmesiyle dağlık yarış anında başarıya ulaştı, 1970 Tour şampiyonu Joop Zootemelk de ataklarını kasabayı çevreleyen muhteşem tırmanışlarda yaparak üç yarış kazanıp bu yarışın yerleşmesine yardımcı oldu. Paulidor hala yarışlara onun koruyucularından biri olarak katılıyor.

Kırk yıl boyunca, Puginier ve yerel sporlar kulübü yarışı organize etmeye devam etti – yarış rotası Dragunian’a odaklanan döngülere dönüştüğünde ise adını Tour du Haut Var’a çevirdiler. Bağış yapanlar arasında bölgede yaşayan eski Fransız takım direktörleri Maurice De Muer ve Raphaël Geminiani de vardı. Dizginler 2006 yılında Serge Pascal başkanlığındaki Draguignan Olimpik bisiklet merkezine geçti. O da 2009 yılında tek-günlük yarışı iki-günlük etap yarışına çevirdi ve yerel gazetelerden biri olan Var-Matin ile 2011 yılında isim sponsorluğu için anlaştı. Böylece isim Tour du Haut Var-Matin oldu.

Puginier’in yarışı devam edip başarılı olurken, 1960ların sonlarında gördüğüm bütün diğer etkinlikler bir bir kayboldu: The Fréjus GP 35 yılın ardından 1970’te son buldu; Menton 1973’te onu takip etti; iki yıl sonra 1975’te Nice (52 yılın ardından) ve Genoa-Nice gitti; onları 1976’da St. Tropez izledi; Grasse 1981’e St. Raphaël de 1984’e kadar dayandı; son gidenler 1987’de Antibes (67 yılın ardından) ve 1991’de Cannes oldu (66 yılın ardından). Kıyıda kalan tek tek-günlük yarış 1980 yılında başlayan GP de I’Overture La Marseillaise.

Trafik yoğunluğu ve yükselen organizasyon maliyetleri, uzman girişimci/destekçiler yerine gönüllü yarış komitelerine sahip olan bütün bu yarışları öldürdü. Bölgedeki etap yarışları da zorlu zamanlar geçirdi. Kısa ömürlü Tour du Var 1962’de son buldu, Tour du Sud-Est 1919’dan 1965’e kadar, popüler Korsika Turu 1935’ten 1982’ye kadar, Tour du Vaucluse 1978’den 1998’e kadar ve Lueien Aimar tarafından organize edilen Tour Méditerranéen 1974’ten 2014’e kadar sürdü – 2016’da onun yerini alan La Méditerranéenne de bu yıl iptal edildi. Ayrıca geçtiğimiz 7 yıl boyunca Korsika’da düzenlenen saygıdeğer Critérium International da 85 yıldan sonra yaşamına son verdi.

Bunlara rağmen bazı güzel haberler de var. La Marseillaise gazetesinin Marsilya’daki Fransız sezon-açılışına sponsor olması ve Var-Matin’in Haut Var’ı desteklemesinin yanında yeni etap yarışı Le Tour La Provence bir diğer günlük gazete La Provence tarafından sponsorluk almış durumda. -La Provence, 1980lerde Bernard Hinault ve Greg LeMond tarafından liderlik edilen La Vie Claire takımının da sahibi olan Bernard Tapie’nin sahibi olduğu şirketler grubunun bir parçası. İlk olarak geçen yıl yapılan yarış Serge Pascal ve onun Draguignanlı kulübü tarafından organize edildi.


Bu iki etkinlikteki rotalar aşırı çetin değil ancak yarım düzine WorldTour takımını, ona yakın sayıda Pro Continental takımları ve bir düzine Continental takımı çekecek kadar da uygunlar. İlginç bir şekilde bu haftasonu yapılan Haut Var’da onu iki kez kazanmış iki bisikletçi bulunuyordu: İtalyan Davide Rebellin (1999 ve 2008) ile Arthur Vichot (2013 ve 2016). İkisi de Cumartesi günü kazanmak için sprinte giren gruptaydı, şampiyonluğunu korumaya çalışan Vichot (FDJ) Dumoulin’in arkasından (AG2R la Mondiale) ikinci olurken, Rebellin (Kuwait-Cartucho.es) 15. oldu. Ayrıca bu gruptaki BMC Racing’in Amerikalı bisikletçisi Brent Bookwalter da 13. oldu.

Yarışın Pazar günkü ikinci günü geçmişteki tek-günlük Haut Var etkinliğine benziyor, Draguignan’da başlıyor ve bitiyor ve 206 kmlik rotada üç ayrı dağlık döngüler içeriyor. Rota, KOM sınıflandırmasında beş tırmanış içeriyor ancak piéce de résistance (Ç.N: İng. çevirisinde kariyer zirvesi gibi bir anlama ulaştım) noktası 2.2 kilometrelik, 15 derecelik bazı taşlı yollar içeren Cote des Tuilleres. Draguignan’daki bitişe 12.6 kilometre kala zirve yapıyor. La Provence’a gelirsek, onun üç etabı sırayla Salı günü Istres’te, Çarşamba günü La Ciotat’ta ve Perşembe günü Marsilya’da son buluyor – son etap liman şehrinin hemen üstündeki Notre Dame de la Garde’ye uzanan şahane bir tırmanışla bitiyor.

Bu yazının orijinali John Wilcockson* tarafından PelotonMagazine.com adresinde yayınlanmıştır.

*Kendisi 45 kez Tour de France muhabirliği yapmış, ufak bir bilgi notu olsun.

Bu çeviri artemiofranchi.org dışında kaynak gösterilse dahi izin alınmadan yayınlanamaz.


Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO