27.02.2017

Start Finish #3

Sezonun bütün araçları tanıtıldı ve test günleri başladı. O zaman kendi zevkime göre en güzelden en çirkine araçları dizeyim dedim fakat bir tanesi haricinde bütün araçlar o kadar güzel ki 1'den 10'a kadar dizmeye gönlüm razı gelmedi.


ŞAHANELER: 

Redbull


"Livery" denilen sponsordan renge her şeyi kapsayan görüntüsüyle beni tavladı. Burundaki hava deliği ile farklılık yarattılar, sidepodların inceliği de çok şık. Duvar gibi giden shark fin tek kusur gibi görünüyor ancak ona da bir törpü gelebilir o yüzden sorun yok.


McLaren Honda


Esasında "ooahahaha turuncu yaptılar" sevincimi üzerimden attığımda daha güzel tasarlanabileceğini düşünüp GÜZELLER kategorisine indirecektim fakat bugünkü deneme sürüşünde stüdyo ışığı yerine günışığındaki pistten gelen fotoğrafı görünce tekrar hayran kaldım. Turuncu iyidir.


Sauber


İddiasız takım olmalarına rağmen ilk tanıtımı yaptılar ve böyle şahane bir araçla gönüllerin kazananı oldular. Daha ilk günden gözümüzün pası silindi. Shark fini en şık halleden takım olmuşlar.


Haas
Göz korkutan bir tasarım. Shark finde boyayla yapılan ilüzyon güzel fakat stüdyo ortamı dışında işe yaramaz. Genel hatlarıyla enfes bir araç daha.

Mercedes 
Shark fin kullanmayan tek takım olarak öne çıkıyorlar. İlerde eklerler mi bilmiyorum ama aracın görüntüsü çok iyi. 

Toro Rosso


Abisinin izinde gidiyor. Özellikle beğendiğim bir kısmı yok bu da gönülleri açan bir tasarım.

GÜZELLER:

Ferrari

Düz. Sidepodlar ve burundan biraz farklılık yakalanmış ancak herkesin yepyeni şeyler yaptığı senede Ferrari'den yakışır değişiklikler beklerdim. Kötü veya ortalama mı? Kesinlikle değil. Ferrari sempatizanı bir insan olduğumu da belirteyim.

Renault

Bu araç biraz Sauber'den sonraki gün gelmesinin kurbanı oldu. Ferrari'deki gibi: Kötü ya da ortalama değil. Sarı-siyah uyumu da hoş fakat "vay be" tepkisi yaratmadı. 

Williams


Bunda biraz kararsız kaldım. Bir yandan Rexona sponsporluğu ve bembeyaz kıvrımlı tasarımı yüzünden kadın deodarantına benziyor, diğer yandan açık rengiyle sezona renk katıyor ve şık bir görüntüsü var.

GELDİ YİNE TİPİNİ S....:

Force India


Ya... haydi o burna yumruk yemiş gibi kemer koydun, niye ucunu at şeyi gibi uzatıyorsun? Keşke bir yarışta o uca kelebek filan konsa da fotoğraflasalar. Çirkin, çirkin, çirkin. Shark fini boyarlarsa veya kesip biçerlerse idare edebilir. Bu haliyle göz ağrıtıyor.


Pistten görüntüler geldiğinde onları da derleyip toplayıp bir sonraki yazıya eklerim. İyi günler.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO