12.02.2017

Start Finish #1

Hazır blog sahibi hafta sonu ortamı boş bırakmışken yeni bir seri daha başlatayım. Jenson Button'ın şampiyon olduğu, araçların garip bir şekle büründüğü 2009 yılından beri Formula 1'e olan ilgim azalarak bitti. Geçen yıl yalnız son iki üç yarışı dikkatle takip ettim. Mercedes'in silip süpürdüğü sezonda benim dikkatimi çeken bir tek isim oldu, Max Verstappen. 19 yaşındaki genç pilotun özellikle yağışlı Brezilya GP'sindeki sürüş tarzı, sıkıcılaşmaya başlayan sporda yeni bir perde açabilecek gibi hissettirdi. Sürüş tarzını fazla agresif, toyca hatta saygısız bulanlar da var ancak aracının iyi olanın süpürüp götürdüğü, neredeyse pilotajla kimsenin öne çıkamadığı yerde ben agresif falan dinlemem desteklerim bu arkadaşı. Gerekirse riskli geçiş denerken beş kişiye vursun. Ha bir de sporu popülerleştirdikten sonra frene basamayıp "paraaaa, paraaa, daha çok paraaaa" diye sporun sülalesiyle cima eden Bernie Eccleston dedeyi bir gecede darbeyle dışarı attılar o da yeniden takip etmek için güzel bir sebep.



Konu dağılmadan meramımı anlatayım. Aslında bu sezonda da oturup düzenli şekilde yarış izleyeceğimi, baştan sona takip edeceğimi sanmıyorum. İmkan buldukça izleyip, özetleri, haberleri takip ederek bu dünyaya tekrar girmeye çalışacağım. Bunu yaparken de bir nevi günlük misali burayı kullanacağım. Bu ilk gönderide takımların yeni sezona girerkenki pilotlarını ve araçlarını tanıtacakları tarihleri yazacağım. İlk yarışa henüz altı hafta var, her hafta bir gönderiyle öğrendiklerimi paylaşmaya özen göstereceğim. (Sezonun başladığı Mayıs'ta aklına geldi)

Araç Tanıtım Tarihleri
Sauber - 20 Şubat
Renault - 21 Şubat
Force India -22 Şubat
Mercedes -23 Şubat
Ferrari - 24 Şubat 
Mclaren Honda - 24 Şubat 
Toro Rosso - 26 Şubat
Haas, Williams, Red Bull -Açıklanacak

Beni bu yazıyı yazmaya sevk eden güzelliği de paylaşmadan geçmek istemiyorum. McLaren Honda'nın yeni sezonda şöyle bir güzellikle yarışacağı söyleniyor. 2002 yılında ikinci takımım olan ama sezonu bitiremeyen Arrows'tan sonra ilk kez bir takımı aracının güzelliği yüzünden destekleyeceğim.


Pilotlar

Scuderia Ferrari 5 Sebastian Vettel -7 Kimi Räikkönen (sevilmiyorsun araba parçalayıcı)
Sahara Force India 11 Sergio Pérez - 31 Esteban Ocon
Haas 8 Romain Grosjean - 20 Kevin Magnussen
McLaren Honda 14 Fernando Alonso (Alonso abi beni tanıdın mı? Sultanahmet'te hani, Schumacher diye bağırmıştım, durup el sallamıştın? Türkiye gastesi? Seni de sevmiyorum ama neyse)
 - 2 Stoffel Vandoorne (Çaylak/Değişebilir)
Mercedes AMG Petronas 44 Lewis Hamilton (senin ta...) -77 Valtteri Bottas
Red Bull Racing 3 Daniel Ricciardo - 33 Max Verstappen (seviliyorsun güzel kardeşim)
Renault Sport 27 Nico Hülkenberg -30 Jolyon Palmer
Sauber 9 Marcus Ericsson - 94 Pascal Wehrlein
Scuderia Toro Rosso 26 Daniil Kvyat - 55 Carlos Sainz Jr.
Williams 19 Felipe Massa (sen hani bıraktıydın lan?) - 18 Lance Stroll (Çaylak/Değişebilir)

Yarış Takvimi



Evet en temel bilgiler şimdilik bu şekilde. Bu sezon değişen antin kuntin lastik, motor, tribünde çerez yeme, şampanya patlatırken dikkat edilecek hususlar tarzı kuralları da öğrenirsem buraya kısaca özetlemeye çalışacağım. Bu arada Motorsport Manager ismiyle çok güzel bir GP-F1 takım menajerliği oyunu var. Steam'de 55 lira ancak o kadar para etmez, 27.5 liraya düşmüştü bir ara ancak o da etmez. Malum ortamlardan edinip oynamanızı tavsiye ediyorum. 15-20 lira seviyesine gelirse gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Takımlar, sürücüler lisanssız onu belirteyim. Herkese iyi günler.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO