16.02.2017

Paul Walsh: “Arsenal’ın Bayern Münih karşısındaki mağlubiyeti kulüp için utanç verici”





Arsenal’ın Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’e karşı aldığı 5-1lik yenilgi, Sky Sports uzmanı Paul Walsh’a göre kulüp için “utanç verici”ydi.

Pek mümkün olmamakla birlikte 7 Mart’ta Emirates Stadyumu’nda alınacak beş farklı bir galibiyet haricinde, Arsene Wenger’in takımı Arjen Robben, Robert Lewandowski, Thiago (2) ve Thomas Müller’in attığı gollerle Allianz Arena’da ağır bir yenilgiye uğradı ve 7. kez üst üste son 16 turunda elendi.

Eski İngiliz futbolcu, Sky Sports yorumcusu Paul Walsh
Savunma oyuncusu Laurent Koscielny ikinci yarının dördüncü dakikasında sakatlanarak oyundan çıktı ancak Sky Sports Haber Merkezi’nde maçı izleyen Walsh bu yenilgiye karşı hiçbir bahane olmayacağını söyledi.

“Biraz utanç kaynağına döndü,” diyen Walsh ekledi “Sonuç olarak Bayern onları resmen dövdü ve bu utanç verici.”

“Hepimiz olanlar için bahane bulmaya çalışabiliriz ama sonuç olarak rakip daha iyi oynadı.”

“İkinci gole bakalım, Lewandowski’nin kafa golü. Koscielny savunmada olmadığı için yendiğini söyleyebilir misiniz? Hayır. Gabriel büyük, güçlü bir stoper.”

“Sıkıldılar. Farklı bir şey istiyorlar. Yakın bir gelecekte bunu elde edebilirler ve o zaman Arsenal’ın nasıl ilerlediğini görmek ilginç olacak.” – Paul Walsh

“Bayern öne geçtikten sonra paslaşmaya ve harika pozisyonlar yaratmaya devam etti. İkinci yarıda Arsenal’ın bir şeyler yarattığını gerçekten hatırlayamıyorum ki bu çok üzücü.”

“2-1, 3-1 olduğunda bile biraz maçın içinde kalabilselerdi, ama tabi bu da Mesut Özil ve Alexis Sanchez gibi en iyi iki oyuncularının ayağına top bile değmezken zordu. Topa vuramadılar bile çünkü Bayern topu çok iyi saklıyordu.”

“Bu durum gerçekten demoralize ediciydi ve sonunda Arsenal’ı tek tek avladılar.”

Walsh alınan bu sonucun 20 yıldan uzun süredir Arsenal teknik direktörü olan Wenger’in görevi bırakması için yapılan çağrıları ateşleyeceğine inanıyor.

Ve değişimin artık gerçekleşmeye yakın göründüğünü söylüyor.

“Bu sonuç sadece ‘Wenger istifa’ tarafının eline oynamak” diye de ekledi.

“Bildiğimiz eski Arsenal. Bu kadar aşinalık sadece değişiklik isteyen bazı taraftarlar için neredeyse hor görülme hissi yaratıyor.”

“Sıkıldılar. Farklı bir şey istiyorlar. Yakın gelecekte bunu elde edebilirler ve o zaman Arsenal’ın nasıl ilerlediğini görmek ilginç olacak.”

David Ospina kalede Petr Cech’in yerine tercih edildi ancak Walsh onu suçlamayı reddederek oklarını Özil ve Sanchez gibi yıldız isimlere yöneltti.

“Ospina tercihini maçtan önce sorguluyorduk ancak o gerçekten iyi bir maç çıkardı ve birkaç iyi kurtarış yaptı. Kalecinin skorla hiçbir ilgisi yoktu.”

“Orta ikilideki sürekliliğin bozulmasının geri dörtlüyü bozarak işi daha zor hale getirdiğini öne sürebilirsiniz ancak ben sebepler arıyorum. Daha iyi bir takım tarafından yenildiler.”

“Sanchez ve Özil onların Premier Lig’deki kurtarıcılarıydı ancak bu geceki maçta güç bela rol aldılar. Bu size maçın ne kadar az bölümünde oynadıklarını gösteriyor.”


“Turnuvanın bu seviyesinde artık iyi takımlara karşı oynuyorsunuz ve onlar da bu gece milyonlarca kilometre farkla kazanmayı hak eden çok daha iyi bir takıma karşı oynadılar.” 

Bu yazının orijinali 16 Şubat 2017 tarihinde SkySports.com adresinde yayınlanmıştır.

Bu çeviri artemiofranchi.org dışında kaynak gösterilse dahi izin alınmadan yayınlanamaz.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO