4.07.2008

Not Defteri #1

- Öncelikle fotoğraftaki yerden başlayayım, Palamutbükü buranın adı. Datça'ya 25 kilometre uzaklıkta. Marmaris'e de 96 kilometre. Buradan da Marmaris-Datça arasının 71 olduğu gibi gereksiz bir bilgi sunmak istedim.

- Babaannem burada yaşıyor, fotoğrafaki liman benzeri şeyin biraz ilerisinde küçük bir iskele var, oradan 40-45 metre kadar yürüyünce bizim ev var ana yol üzerinde. Böyle bir yerde şu an tatil adı altında birşey yaşamaktayım. Olmuyor olamıyor.

- Daha önce gelen olmuştur belki. Tamamen +60 yaş için bir yer burası. Gelip denize girip sahilde balık yemekten başka alternatif yok burada. Hani benim gibi 21 ve civarı yaşlarda olanlar için pek iyi bir yer değil, tavsiye etmem. Bizim gibiler için en uzun yaşam süresi 2 veya 3 gün burada.

- Blogu biraz ihmal eder gibi oldum ama suç bende değil. İnternete pek kolay ulaşamıyorum burada.

- Buradaki evin ikinci katı "kaba inşaat" denen haldeydi, ev yapılıyor iş güç var diye babamın çenesinden kurtulmaya geldim buraya, gördüm ki benlik bir iş yok, evde bile durmuyorum ki zaten. 4-5 gün daha durup sonra Marmaris'e gidip gelmeye başlarım. Durulmaz burada yoksa.

- Hayat benim için MP3 Player, mangal, deniz-sahil, alkol ve dondurmadan ibaret burada. Ve tabii ki balık ayrı bir konu.. Her sabah denizden çıkan ilk balığı balıkçının eve getirmesi iyi birşey burada. Marmaris'te de sorun olmuyordu ama akşamları alınıyordu balık. Burada daha poşetin içinde hareketliyken geliyor bazen balıklar. En sevdiğim yiyecek de balık olunca...

- Efes Dark Brown'ı hiç denememiştim Marmaris'te ve okul dönemi İzmir'de.. Burada iki akşam önce denedim ve o iğren bira reklamındaki gibi konuşup "Franchi birasını buldu arkadaşlar" diyebildim sadece. Mükemmel.

- Buradaki 4. günüm ama Marmaris'i özledim bile. Bir de Marmaris'te birisi var ki onu daha da fazla özledim. Ancak biraz sabretmek ve zaman geçmesini beklemek şu an en iyisi.

- Uzayıp gider bu şeyler. Sonuç olarak bu Marmaris'ten ayrı kalma işi her konuda can sıkıntısı benim için.

- Yaz okuluna kalmamak da güzel.

- Son olarak, burada kontör bulmak da ayrı dertmiş. 250'lik avea'yı 39'a aldım ki son fiyatı nedir bilen varsa ve yoruma yazarsa sevinirim. Pahalıymış gibi geldi de bana. Turkcell'in faturayı yatırmayı unutunca Turkcell aramalarını da Avea ile yapmaya başladım ki çok kötü birşey bu.

- İmkan buldukça yazmaya devam edeceğim.. Marmaris'e gidince seri postlar gelir de burada çok seri olamıyorum, Demir bu açığı kapatıyor zaten.. Tatildekilere iyi eğlenceler, ben pek eğlenemesem de burada..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ben avea 250 kontörü en son 36'ya almı$tım.. ya zam geldi ya da 1 efes dark brown+fıstık parası kadar kazık yedin, bilemiyorum..

Alper Öcal dedi ki...

60 yaşına gerek yok dostum. Çalışmaya başladığın zaman kaçacağın ilk yer olacak burası :)

firat selcuk dedi ki...

bebekliğimden beri yazları genelde geliriz buraya, hiç sevemedim yıllardır.. ileride seveceğimi de sanmıyorum pek.. çalışmaya başlayınca da marmaris'te kendi evimde mutlu olabilirim sanırım :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO