17.10.2009

Ah Agassi Vah Agassi...

Artık Federer ve Nadal'ın devrinin geçmeye başladığını ve İskoç tenisçi Murray'in yakın tarihte bu ikiliyi yenip/geçip bir numara olabileceğini beyan etmiş eskinin sırma saçlısı şimdinin parlak kafalısı Agassi. Bir dönem furya gibi yayılan Samprascı-Agassici olayında çocukluğumdan beri hep bu kel adamın tarafında olurdum hep ama bizim kel şu açıklamayla gözümden düştü inceden.

Federer 28 yaşında, Nadal da 23 yaşında. Millet 35-36'ya kadar kortlarda koşturur, seninki de iş mi şimdi be Keloğlan ? 22 yaşındaki Murray'in devri geliyor da 23 yaşındaki Nadal'ın devri ne ara geçiyor. Hiç sevmem Nadal'ı ancak hiç de devri geçecekmiş gibi durmuyor. Hadi diyelim Nadal ve Federer silinecek, 21 yaşındaki wonderkid Del Potro ne olacak ? Pek ümit bağlanmasa da 22'lik Djokovic var piyasada, 25'indeki Verdasco var, 24'lük Tsonga var, Linderoth'a kardeşi gibi benzeyen ve vatandaşı olan 25'lik Söderling var, var oğlu var... Murray bu adamlardan ne eksik ne fazla diyeceğim haksızlık olmasın diye ama bana kalırsa çoğundan eksik.

Şu açıklamalar Agassi'ye yakışmadı doğrusu. Sen 28 yaşında ununu eledin, eleğini astın mı diye sormazlar mı adama ?

Yapma Andre, etme Agassi.. Şaşırma Keloğlan..

5 yorum:

koala dedi ki...

Nadal ve Federer konusunda haklılık payı var doğrusu. Nadal 2 yıldan bu yana menajeri tarafından tüm turnuvalara sokuldu neredeyse. Zaten söylentiler o kadar ayyuka çıktı kı, medya menajeri bu söylentiyi yalanlamak zorunda kaldı.

Federer konusuna gelince, evet tenis her ne kadar teknik ve gücün birlemişiyse de, güç biraz daha belirleyici oluyor. Son Del Potro-Federer finalinde bu biraz daha gözümüzün içine kadar girdi.

Agassi zaten konuşmasında Del Potro ve Djokovic'i Murray'le birlikte ilerleyen yıllarda tenisi domine edecek isimler arasında saydı. Her ne kadar Murray isminde daha fazla durmuş olsa da, Del Potro ve Djokoviç'i, Nadal-Federer ikilisinin yerini alabileceğini söyledi.

Tsonga ve Verdasco için aynı şeyleri düşünmüyorum seninle. Her ikisi de limitleri dahilinde iyiler ama hepsi o kadar.

Ben de Agassici olmuşumdur bu arada...

onur dedi ki...

bu entry'i sözlükte gördüm, mesaj atacaktım üşendim.. öyle internette gezinirken burada da karşıma çıkınca bi kaç şey yazayım dedim:

agassi'ye katılıyorum..

nadal 23 yaşında ama bir de onun bedenine ve özellikle bacaklarına sormak lazım bakalım kaç yaşındaymış.. blogun yönetim kurulundaki caner eler'in nadal hakkındaki düşüncelerini ve sakatlığı hakkındaki bilgilerini sorup öğrenin derim kendisinden.. nadal 23 yaşında ama 2004'ten (17 yaş) beri profesyonellerle başabaş mücadele ediyor ve vücuduna yaptığı yükleme malesef ki erken çökmesine neden oldu..

şöyle bir şey düşünüyorum: nadal hiçbir zaman 2009 roland garros önceki haline dönemeyecek.. eğer zaten 2009 uzakdoğu turunu izliyorsanız bunu anlayabilrisiniz.. eskiden çok rahat alt ettiği adamlara setler vermeye başladı nadal..

federer'e gelelim.. 28 yaşında.. 28 yaş dünya 1 numarasında kalabilecek fiziksel gücü bulabilmek adına büyük bir yaş.. millet 35-36lara kadar kortlarda koşturuyor ever.. gidip fabrice santoro'nun sıralamadaki yerini kontrol etmenizi tavsiye ederim.. federer mononükleozdan sonra dirilmeyi başarıp rekorlar kırarak zaten acayip bir şey yaptı.. ama nasıl ki 2009 öncesi nadal'a direnemiyorduysa, del potro'ya da, murray'e de direnemeyecek.. djokovic'i bir şekilde yeniyor nasıl yaptığını çözebilmiş değilim..

agassi'ye katıl"mı"yorum:

murray hiçbir zaman turu domine decek kadar olgun olmadı ve olmayacaktır.. nadal ve federer'in yokluğunda turu domine edecek adam olsa olsa djokovic'tir.. 2-3 sene sonra del potro'dur.. verdasco'nun all-court bir oyuncu olmadığı gerçeği var.. o yüzden dominasyon onun için hayal.. tsonga ve söderling'e (özellikle söderling'e) gülüp geçiyorum sadece.. söderling'ten daha yetenekli olan onlarca isim var şu an ilk 100'de..

murray oyun olarak federer'den sonra birinciliğe en çok yakışan isim.. ama dediğim gibi bazı şeyleri eksik ve düzeltemiyor.. yoksa vole, servis, return, kortun her yerini kullanabilmesi açısından federer kadar iyi bir oyuncu.. turu yine de domine edemeyecektir..

ben djokovic'in 2010 sonu, 2011 başı gibi 1.liğe oturacağını düşünüyorum..

firat selcuk dedi ki...

@onur,
yanlıs anlama olmasın, ben murray'e karsı ornekledigim isimleri federer ve nadal seviyesinde gormuyorum, sadece murray'de bu ikiliyi gececek potansiyel varsa diger isimlerde de bunun oldugunu soyluyorum..

inönü cehennemi dedi ki...

http://futbol-futbolkolik.blogspot.com/ bloğuma bekliyorum

Unknown dedi ki...

sadece djokovic geçebilir bu ikiliyi, başkası değil.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO