29.10.2009

Bardak Meselesi

Derbi bitti gitti, insanlar tartışmaktan sıkıldı ama inatla saçma saçma şeyler gündemde tutuluyor. NTV Spor gün boyu bardak olayını ilk sıralarda gösterdi haber bültenlerinde. Bardağın nereden atıldığı belli değilmiş, Galatasaraylılar mı atmış Fenerbahçeliler mi atmış hala belirsizmiş. Lig TV yayıncı kuruluş olarak bu bizim görevimizdir dedi ve görüntüleri gösterdi. Çift kat ağ örülü yerden değil pet bardak, kibrit kutusu bile geçemeyecekken inatla hala daha neyin tartışıldığını anlayabilmiş değilim. Bardak Fenerbahçe'nin kale arkası tribününden atıldı, bunu kendi taraftar forumlarında bile ispatladılar. NTV madem ki bu tartışmaları tam ortasından takip ediyor, neden bunları da göremiyor ? Ya da neden görmek istemiyorlar diye mi sorsak ? Her zaman en güvendiğim kaynaktır NTV ancak 90 Dakika'nın yayından kaldırılması ile başlayan ve Mehmet Topuz transferi ile başlayan ilginç bir sürece girdiler nedense.

Buyrun Lig TV'de Oğuz Tongsir'in haberine bakalım önce hep birlikte :
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=63199

Burada tatmin olamamış olabilir insanlar, Fenerbahçeli arkadaşlarımız bu görüntülere rağmen "tel örgülerden geçip Keita'ya geldi" diyebilirler. Kendi stadlarında deplasman tribününde çift kat ağ ve tel örgü olduğunu bile bile aksini iddia edebilirler. Taraflı gözle bakan adama o ağdan otomobil bile geçti diyebilir, hak vermek lazım amacı doğruları baltalayıp gerçeklere reddetmek olanlara.
Ancak bir de antu.com forumlarında yayınlanan şu video var ki tüm bardak tartışmalarına noktayı koyuyor. HD yayından alınmış bu kısacık görüntü her şeyi net olarak açıklıyor. Video 14 saniye boyunca aynı görüntüyü tekrar ediyor, burada dikkat edilmesi gereken şey bu değil tabii ki, Lig TV logosunun hemen sol tarafından görüntüye giren pet bardak esas konumuz. Görüldüğü üzere "Galatasaray tribününden geldiği iddia edilen ve NTV'nin de Fenerbahçe tribününden atıldığını gün boyu kabul edemediği bu bardak" açık şekilde kale arkasındaki Fenerbahçe tribününden atılmakta. Bloga eklediğim haliyle bu bardak pek görülemiyor, Lig TV logosunun solundaki üstünde sarı yazılar olan kırmızı pankartın olduğu bölgeye dikkatle bakınca anlık olarak bardağı görmek mümkün. Videoyu indirince çok daha net belli oluyor, buraya eklediğim gibi çok belirsiz durmuyor. Net olarak bardağın Fenerbahçe tribününden atıldığını görmek isteyenler antu.com'da da yayınlanmış olan bu videoyu aşağıdaki adresten indirebilirler :
http://hotfile.com/dl/16040913/a8020d5/yeterrr.wmv.html

Ali Sami Yen'de yapılsın, kim attı diye tartışma olsun ve bizden atılmış olsun, yine böyle videolar ve gerçek kanıtlar üzerinden burada paylaşayım. Derdim Fenerbahçe'yle değil, zihniyetlerle. Bardağın nereden atıldığı açık ve net belli, posttaki fotoğrafta görüldüğü gibi maytapın geçemediği yerden kocaman pet pardak nasıl geçebilir ? Üstelik Galatasaray taraftarına su satışı yapılmamışken..

Lütfen fanatizmin pençesine bu kadar düşülmesin, %100 olarak nereden geldiği belli olan bir cisim hala "bizden değil sizden geldi" diye tartışılmasın. İnsanın eline ne geçer ki kesin olarak doğru olan şeyin aksini iddia etmekle ?

Hadi taraftarları geçtim, herkes objektif olmak zorunda değil bu bardak konusunda. Dedim ya aksini iddia edip Galatasaray tribününden geldi diyene de sesimi çıkarmam, hak veririm, o kişinin taraftarlığı ve içindeki fanatizm "Fenerbahçe tribününden atıldı" demeye el vermez. Ancak ülkenin bir numarası olan haber kanalı neden bu kanıtlanmış şeyi hala "kim attı belli değil" diye ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyor ki ?

Umarım gece 00.00'da yayınlanacak Spor Gecesi'nde de aynı haberi görmeyiz "bardağı kimin attığı belli değil" diye.. Belli işte..

12 yorum:

Can dedi ki...

Yahu maça giden 2 arkadaşımla konuştum.Adamlar deli gibi dert yandılar; "abi içip geldik maça, içerde su satmadılar ölmedik iyi.millet susuzluktan sigara içemedi, daha çok susarız diye". Olmayan suyu nasıl atıcaz el insaf ya. Ayakkabısında mı soktu adam maça bu bardağı? NTV zaten sezon başında 90 Dakika'yı (sevmem ama) kaldırarak niyetini belli etti; Fener'e laf yok bu sene. 20000 tane su attık bir tane yaralı yok, adamın kafası yarılıyor konuşan yok. Ne utanmazlık arkadaş yahu.2 maç verilir ceza; itiraz gelir teke iner. Yalan dolanla yürür bu memlekette işler. 16 dakika ağlattık bir 16 daha ağlatırız.

kutay dedi ki...

jfk filmi gıbı oldu bu..
veya seınfeld'de newman ve kramer'ın sahnesi vardı..
tükürüğü kim attı
bardağı kim attı...)

Adsız dedi ki...

http://www.ntvmsnbc.com/id/25015722/

al bak şimdide hangi takımlı olduğu onemsiz oldu

ufuk dedi ki...

NTV'deki değişim kimseyi şaşırtmalı doğuş grubunun sahibinin fanatik fenerbahçeli olduğunu bilmeyen yok..daha önce gayet tarafsız olan kanal bu sene yavaş yavaş diğer kanallar gibi kendini belli etmeye başladı..

bardağı kimin attığı olayının pek bi önemi yok..neticede federasyon beni şaşırtmadı ve o kadar olaya karşılık fenerbahçe ye 2 maç seyircisiz verdi..diceksiniz ki e 2 maç seyircisiz işte daha ne..öyle ilk maç ankaraspor maçına denk geliyor..aa o zaten 3-0 hükmen galibiyet di demi..yane maç yapmadan cezanın 1'i gitti bile..2.maç'da kasımpaşa maçı..böyle dev bir maçda seyircisiz oynamak feneri çok etkilicektir tabi..

peki biz zamanında 5 maç seyircisiz neden aldık yahu..demekki 5 maçın sebebi sahaya meşale atmakmış..yoksa hakemin kafasını yarmak , küfür , rakip oyunculara yabancı madde atmak felan değil..çünkü onlar olsa aynıları kadıköy'de her zaman oluyor..bu durumda ne kaldı geriye meşale..humm takdir ettim federasyonu uefa bile meşale konusunda bu kadar katı bir tutum uygulamamıyo bravo....

Unknown dedi ki...

senelerdir hincal denen gozunu fenerbahce ve aziz yildirim dusmanligi burumus adam musfettesi ntv'de her hafta saydirirken bize ntv tarafsizdi, simdi program kalkinca mi ntv'nin niyeti belli oldu?

ayrica o stada mesale nasil girerse su da o sekilde girer, spor sayfalarinda okudugunuz haberlerle gundem yaratmaya calismayin. deplasman tribunune giden herkes bilir suyun bir sekilde stada girecegini

bardagin nereden atildigi kadar keita'nin yalanciligini da konussaniz diyecem ama cok sey istedigimin farkindayim

firat selcuk dedi ki...

@arttvendelay

"bardagin nereden atildigi kadar keita'nin yalanciligini da konussaniz diyecem ama cok sey istedigimin farkindayim"

neden bardagın nereden atıldıgını konusmayalım ? kendi tribununden geldi keita'ya diye en buyuk taraftar portalınızın ana sayfasından saydırıyorsunuz bize, sonra aksini iddia edince "nerden atıldıgını bırakın".. niye ?

bizde aynısı olsa yıllarca gundem edersiniz, sizde olunca "nereden atıldıgını bırakın" oluyor.. vay vay vay..

CaRtMaNtR dedi ki...

Passatların nerden geldiği belli oluyor bu ntvdeki ve diğer kaynaklardaki haberlerle

Can dedi ki...

@arttvendelay

"ayrica o stada mesale nasil girerse su da o sekilde girer, spor sayfalarinda okudugunuz haberlerle gundem yaratmaya calismayin."

Ben yukarda adam maça gitmiş diyorum,susuzluk diyorum, sen diyosun turşuluk acur var mı? İnsan ulan konuşulan burda; adamın gözünün çıkıp çıkmama meselesi. Bu kadar mı insanlıktan uzaklaşacaksınız takım bilmemne uğruna. 3 tane kafayı ben yardım dimi maçta.

Daha önce de tavuk besliyordunuz stadda. Su şişelerine işeyip idrar örnekleri de vermiştiniz hatırlarım. Var sizde öyle şeyler. Arada maça git. Suratımıza bakarak yalan söylemek komik oluyor.

kutay dedi ki...

"ayrica o stada mesale nasil girerse su da o sekilde girer, spor sayfalarinda okudugunuz haberlerle gundem yaratmaya calismayin. deplasman tribunune giden herkes bilir suyun bir sekilde stada girecegini"
artvendelay

yani diyorsun ki, gs taraftarı tahminen saat 4 gibi stada girerken içeri su soktu, bütün susuzluğuna rağmen o suları içmedi, sahaya atmak için de saat 8 bucuğu bekledi. deplasman tribününe giden birisisin herhalde o yüzden soruyorum, bu deplasman çocukları ağları nasıl aşıyor?

hani şu olayı bir kabullensek, keita'nın hareketini tartışacagız da, konu oraya gelmiyor..

karka dedi ki...

artemio
hatırlıyorumda ses bombasınıda biz atmıştık sanırım üstüne menemenlik yumurtaları filan
neyse olayı geçtim bu nasıl isabet yüzdesidir onu hala anlamış değilim

WarBlood dedi ki...

@arttvendelay

Senin bu saçma sapan tavrın bile bu postun haklılığını çıkarır.Söylediğin hiç bir şeyin tutar yolu yok.Size kalırsa her zaman her pisliği Galatasaray'lılar yapar,siz her zaman sütten çıkmış akkaşıksınızdır.Senin gibi gözünü kör fanatizm bürümüş insanlar yüzünden,derbiler yıllardır olaylı geçiyor.Ne yazıktırki çoğu Galatasaray'lıyıda kendinize benzettiniz.Bir kezde kabul edin kardeşim,haksızsınız diye,kabul edin,bir yerleriniz eksilmez...

Unknown dedi ki...

cok kisi yazima cevap verdigi icin tek tek cevap yazmayacagim. yazmis oldugum 3 paragraf var ana yazi ile ilgili, isinize gelmedigi icin ilk paragrafa cevap vermek istememissiniz, keita'nin SAHTEKARLIGI ile ilgili hicbir sey yazmak istememissiniz, sadece bardak stada girer mi girmez mi olayinda takilip kalmissiniz :)

kimse sutten cikmis ak kasik degil, fenerbahce taraftari da degil. hakemin kafasina gelen maddeyi atanlarin allah belasini versin, rahatladiniz mi simdi? diyebildiniz mi bunu 2007 macindan sonra? deseniz de icinizden dediniz herhalde

biri de demis ki gs taraftarini kendimize (cirkef oluyoruz herhalde burada biz fb taraftari olarak) benzetmisiz. el insaf, 1.5 sene once 12,000 (yaziyla: on iki bin) koltuk kirip attiniz sahaya, kimseden bir sey ogrenmeye ihtiyaciniz yok masallah

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO