10.10.2009

Duyun "Şişman"ın Sesini !

"Sürekli Güney Afrika'ya gidebileceğimi umuyorum ama teknik olarak bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Domenech'in beni neden takıma çağırmadığını hep merak ediyorum, çünkü şu an kadroda olan kalecilerin hepsinden daha iyi olduğumu düşünüyorum."
Sébastien Frey


Bence de bahsi geçen konuda Frey haklı. İtalya'da Buffon'un geçen sezon gayet kötü bir performans sergilediğini düşünürsek Inter'in kalecisi Cesar ile birlikte en iyi kaleciydi Frey. Milli takımı bıraktığını söylemişti geçmişte ancak görünen o ki bu karardan caymış. Yoksa boşuna kadroda olmayı hayal etmezdi. Tabii bir de şu var; Fransa ile Güney Afrika'ya gitmeyi istiyor ama Fransa oraya gidebilecek mi ?

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Coupet ve Lloris bu adamın milli takıma seçilememesinin en büyük nedenleri. Ama şu var ki; Frey de bu ikisinin en formda olduğu zamana denk geldi. Bahtsız...

firat selcuk dedi ki...

frey konusunda bence baska turlu birsey var.. u21'de 4, a takımda 2 kere oynamıs kariyeri boyunca.. lloris zaten yeni yeni girmeye basladı da coupet yaklasık 12-13 yıldır surekli olarak ust duzey form grafigiyle oynayan bir kaleci degildi cok iyi donemleri olsa da..

bizdeki umit karan olayı var frey'in basında.. ne kadar formda olursa olsun, mevkiisinde acık ara en formda oyuncu da olsa secilmedi takıma hic bir zaman..

Adsız dedi ki...

Belki de budistliğidir problem.

Can dedi ki...

Valla kusura bakmasın ama, yaşını da göz önüne aldığımda, Lloris varken vermem kaleyi Frey'e. Ama madem gelmek istiyor Afrika'ya 3 kaleciden biri yapmalı kariyerinin son döneminde; bu kadar senedir üst düzeyde oynayan bir oyuncuyuda onore etmiş olurlar.

firat selcuk dedi ki...

@chao,
budist olusu fiorentina'ya gelisinden sonra diye biliyorum ben.. bize gelmeden once de milli takıma alınmazdı bu adam.. kesin umit karan ile akrabalıgı var..

alessio cerci dedi ki...

bence yaşı falan göz önüne almaya gerek yok çünkü sonuçta bu milli takım.kulüp takımı değil.kim formdaysa o oynamalı ve kaleci için yaş en son problem olmalı.

kutay dedi ki...

frey, fırat'ın dediği gibi talihsiz. sadece milli takım için değl. ben bu adama "hasta" olduğumda sene 2001'di. inter bu adamı gönderip, 30 yaşındaki toldo'yu almıştı. tamam belki toldo o zaman alınacak kaleciydi ama frey gidecek kaleci değildi.
bana göre dünyanın en iyi kalecilerinden biri. belki buffon, cech değil, ama (çağrı kızmasın) coupet ile kıyaslanması bile onun için üzüntü verici.

underrated diyebilir miyiz..?

firat selcuk dedi ki...

kutay bana underrated players serisini hatırlattın bir anda :) frey'i de oraya eklemek lazım, hafta ici yazayım onu..

Adsız dedi ki...

Goal dergisinin "değeri bilinmeyenler" listesinde 1 numaradaydı. Coupet'nin en iyi yıllarında Frey daha iyi miydi bilemiyorum ama yaşlanmaya başladığında yerine geçmesi gerekiyordu bence de.

kutay dedi ki...

eğer underrated players/turkish league 2000-2009 yaparsan sasa iliç'i listeye eklemeni tüm kalbimle istiyorum..)

Yağız Gönüler dedi ki...

Frey'e hastaydım bi zamanlar. Neden oynamaz kafam almıyor. Bence Barthez'i geri çağırsınlar her neredeyse!

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO