28.10.2009

Elano Out Linderoth In !

Rolantide giden bir macti, 60 ve 70. dakikalar arasi sinirler biraz gerilse de Galatasaray yuruyerek bitirdi maci..

Macin en onemli ani tabii ki Galatasaray 2-0 ondeyken Elano'nun gordugu kirmizi kart.. bu da demek oluyor ki Sivasspor macina Baros, Keita ve Elano'dan yoksun cikacak Galatasaray.. Sadece Sivasspor degil, Diyarbakir macinda da sahadaki yerini alamayacak muhtemel cezalar sonrasi Keita ve Elano.. Aslinda Elano acisindan iyimser basladi mac benim acimdan.. Ters kanada attigi 2 top ile gelisen Galatasaray atagi, kafasi rahatken boyle isleri daha iyi yapabildiginin gostergesiydi Elano icin ama gordugu kart gercekten cok ama cok anlamsiz bir kart hele ki boyle bir donemde.. Macin 1 farkla bitmis olmasi kesinlikle Elano'yu hakli cikartamaz.. Zaten Galatasaray'in bu maci vermesi icin ekstra caba sarfetmesi gerekiyordu.. Macin tek eksi yonu bu Galatsaray icin.. Hucum hattinda Baros ve Keita'nin yoklugunda her ne kadar performansi begenilmesede Elano da olmayacak onumuzdeki haftalar..

Macin Galatasaray icin iyilerine gelirsek; Aykut, Kewell ve her ikili mucadelede yuregimizi agzimiza getiren Tobias Linderoth.. Kewell son vuruslarda ne kadar farkli oldugunu gosteren bir gol ve tek pasin anlam ve onemini suratimiza carpan bir asistle bitirdi maci.. Bana gore tac atisindan gelen birde sayilmayan golu var..

Aykut ise aldigi sansi bugun en iyi kullanan isimdi yedekler adina.. Gelen her sutu cikartmasi belki de macin Galatasaray adina bu kadar rahat gitmesini sagladi.. Kalede guven veren bir Aykut izledik Bucaspor karsisinda..

Son olarak Linderoth'a geldim.. Bence Galatasaray'in futbolunu bir ust seviyeye tasiyacak isimdir Tobias Linderoth.. Oynadigi bolgede olmasi gerektigi gibi temiz bir oyun oynayan ve yeri geldigi zaman uzun toplariyla takima pozisyon saglayan tam bir orta saha adami.. İkinci golun yarisi Linderoth'un zaten.. Ayhan oyuna girince daha bir anlasildi Linderoth'un degeri gozumde.. Ayhan calim atarak, topu ezerek, kafasini one egerek takimi ileri cikartmaya calisiyor bunu yapamayinca da geriye oynuyor, Linderoth ise ayaginda 3-4 saniye topu tutup ya uzun pas atiyor ya bostaki arkadasina oynuyor ki o bolgenin adaminin yapmasi gereken budur.. Ayrica uzun paslardaki isabet orani da inanilmaz bir artidir Galatasaray icin..

Bucaspor'da ise Mehmet Batdal her ne kadar silik bir goruntu verse de bence fizigi ile Super Lig'de is yapabilecek bir oyuncu.. Bu forvet yoklugunda devre arasi kendisine bu sans verilebilir eger erken davranilirsa.. Ankaragucu'nden akillarimiza kazinan Yilmaz ise hala sert sutlarinda formda oldugunu gosterdi ilk yari.. Belki Mehmet Batdal penaltiyi kacirmasa bambaska konular konusulabilirdi ama Galatasaray her ne kadar fazla pozisyon versede cok hakim bitirdi maci.. Mactan sonra onumuzdeki kritik haftalar icin Elano bir kayip, Linderoth ise buyuk bir kazanc olarak akillarda yer etti.. Galatasaray taraftari ise saniyorum Sivasspor macinda eski kimligine burunecektir..

Son olarak Galatasaray Ali Sami Yen'de ve hafta ici kupa maci oynamisken 16.00'da Sivas'la karsilasacak pazar gunu.. Ayni gun Fenerbahce'nin Kayseri deplasmaninin 20.00'da baslamisinin ayri bir aciklamasi olmali, zira arastirdim pek bir sey bulamadim.. Bilen varsa yazsin.. Bu kadar anlamsiz bir programin bir aciklamasi olmali cunku..

4 yorum:

aksilaz dedi ki...

acıklaması cok basit değilmi.

azize öyle istedi

futbolvefenerbahçe dedi ki...

Hafta içi Avrupa maçlarında deplasmana gidecek olan takım maçını bir önceki saatte oynuyor. Şu ana kadar hep böyle oldu. Sebebi bu. Başka bir nedeni yok. Sezon başı açıklanan bir durum yani.

dubwithmorebass dedi ki...

Ben ayriten basarisiz bir marketing calismasina da kurban gittigimizi de dusunuyorum. "Kayseri o kadar stad yapti; 20:00'de oynatalim maci, rating daha cok olsun, daha cok gorulsun konusulsun stad" tarzi bir sark mantiginin da bu karar da etkisi muhtemeldir bence.

demiycem dedi ki...

tesekkurler futbolvefenerbahce..

buca macinin siniriyle gaziantep - fenerbahce macinin gunduz oynandigini unutmusum.. ozur ve duzeltme gelsin buradan..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO