7.03.2010

AS Roma 0-0 AC Milan

0-0 skorunu haketmeyen bir mac vardi oncelikle sahada bunu belirtelim. İki takim da boyle bir maca gore oldukca gole cevrilebilecek pozisyona girdiler bana gore.

Milan'da 4-3-1-2'nin ilerisinde Pato'nun yerine Huntelaar, ortada Gattuso yerine Flamini vardi sahada. Sag bekte Zambrotta yedek, yerine Bonera ile basladi Leonardo. Macin ilk 15 dakikasini Roma'ya ayirabiliriz. Ev sahibi ekip unvaniyla Milan yari sahasina yerlesik hucumlar yaptilar. Hatta ilk 5 dakika top gostermediler diyebiliriz. İlk yarinin ortalarinda pas yaparak savusturdu bu baskiyi Milan ve devre sonuna dogru ibreyi kendine cevirdi ki mac boyu boyle surdu diyebiliriz. Sag bekte Bonera'nin oynamasinin hucum acisindan pek iyi olmadigini soylebiliriz Milan icin. Bonera zaten bir savunma oyuncusu agirlikli olarak, yine de guzel cikislar yapti ama etkisiz kaldi.

Ben Roma'nin 2. yari maci daha bir domine edecegini dusunuyordum zira beraberlik kagit ustunde once Inter'e sonra Milan'a yariyordu. Hafta ici Manchester deplasmanini da dusunursek Milan icin beraberlik daha bir makul durabilirdi. Ancak 7 maclik bir seriden sonra sampiyonluk icin umutlanmis ve Avrupa'dan elenmis bir Roma'nin daha etkili olmasini bekliyordum acikcasi. İlk yarida fazla islemeyen sag kanadi Beckham ve Abate ile oynatmaya calisti Leonardo. Mac boyu pek etkisiz kalan Boriello da yerini Inzahgi'ye birakti.

İkinci yarida net pozisyonlar Milan'dan geldi. Ronaldinho bombos kafa vurusunu once auta yolladi, sonra ceza sahasinin solundan kullanilan serbest vurusu harcadi. Abate-Beckham organizasyonu sonucu olusan karambolde Pirlo'nun ortasini alti pastan disari atan Huntelaar gecenin firsatini kacirdi.

Milan bu maci kazansa hafta ici olasi Avrupa vedasindan sonra Serie A karisabilirdi. Gunun kazanani Inter oldu yine.. Herseye ragmen onumuzdeki haftalarda oynanacak Roma-Inter maci ligin dengesini bozabilir.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO