31.03.2010

Yanlış Hedef : Türkiye'nin İlk Şampiyonlar Ligi Finali

Avrupa'da bu sezon müthiş bir başarı gösteren ve her kesimden büyük bir alkış alan bir takım var Türkiye'de. Ezeli rakibimizin takımı da olsa ülkemizde 3. ve hatta yerine göre 4. planda olan bir sporda tüm dikkatleri bu yöne çekmeyi başardıkları için Fenerbahçe Acıbadem'e teşekkürü borç bilmeliyiz. Sezon başından beri her alanda namağlup gidiyorlar ve bu başarının ne kadar süreceği merak konusu. Çoğu yerde konuşulan ortak konu henüz bir İtalyan takımı ile oynamamış olmaları. Belki de seriye son verebilecek takımlar onlardır deniyor ama bu kadar getirip de kupa alamamaları kötü olur. Bekleyip görmemiz lazım ki konu bu değil. Bugün dörtlü final öncesi basın toplantısı yapıldı. Acıbadem Sağlık Grubu'nun yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Aydınlar final oynanması halinde futbol, basketbol ve voleybol dahil olmak üzere Türkiye'nin ilk şampiyonlar ligi finalini oynayacaklarını söyledi. Ancak bir şeyi unuttu, hali hazırda ülkemizde 2 tane Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamış takım bulunuyor : Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı.

Hedefleri tabii ki şampiyonluk olmalı ama "ilk biz yaptık", "ilk finali biz oynayıp ilk kupayı biz getiriyoruz" gibi şeylerin ardına sığınılmasın zira görüldüğü üzere yanlış bir hedefin peşindeler..

Şampiyonlukları da hatırlayalım :

-İlk şampiyonluk 4 Mayıs 2008 günü kazanıldı. İlk kez Şampiyonlar Ligi oynayan Galatasaray bu kupayı namağlup olarak kazandı.

-İkinci şampiyonluk ise 3 Mayıs 2009 günü alındı. 2. katılımımızda yine şampiyon olup unvanımızı da korumuş olduk.

1 yorum:

os dedi ki...

http://en.wikipedia.org/wiki/Women%27s_CEV_Champions_League

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO