20.03.2010

Hoşgeldin Babacar! : Fiorentina 3-0 Genoa

Maçı izleyemedim Marmaris'ten arkadaşım geldiği için. Sadece bir kaç kez skoru kontrol ettim ve uzun süre 1-0 devam edince telefondan skor takip etmeyi de bıraktım. Maçtan 1 saat sonra eve gelince bir de baktım ki 3-0 almışız maçı, büyük sürpriz oldu bana. Bu bahsi geçen, yani skoru 1-0 yapan golü ise 4. dakikada Santana atmış posttaki fotoğrafta görüldüğü üzere. Marchionni'nin yokluğunda sakatlığını atlatıp ilk 11'deki yerini kapan Santana geçen hafta iyi performans vermişti, bu hafta da golünü attı ve geri dönüşünü ilan etti. Ayrıca gol bir hayli ilginç gelişip Santana'nın mükemmel dokunuşu ile ortaya çıkıyor. Gilardino'nun yapılan faulde topu kaybetmeyip o topu inatla Gobbi'ye ara pas olarak atması, üzerine de Gobbi'nin yerden pasına Santana'nın topukla dokunup savunmayı ve kaleciyi çaresiz bırakarak topu kaleye yollaması bu golü haftanın en güzel 2-3 golünden biri yapabilir İtalya ve Avrupa'da. Tabii bunu sadece özetten gördüm, canlı canlı yaşamak çok daha güzel olurdu..

Skoru telefondan kontrol ettim demişti. Yaklaşık 60 dakika boyunca 5-6 defa baktım sanırım, hepsinde de 1-0'ı görünce puan kaybı geliyor dedim. Neyse ki olmamış öyle bir şey. Maçta Fiorentina adına çok güzel bir gelişme olmuş ayrıca. Geleceğin önemli yıldız adaylarından biri olarak gösterilen Khouma Babacar Fiorentina forması ile ligdeki ilk golünü ağlara yolladı. Fiorentina forması ile attığı ilk resmi gol ise bu sezon İtalya Kupası'nda 3-2 kazanılan Chievo maçında gelmişti. Ki o maç A takım düzeyinde kariyerinin ilk resmi maçıydı. Kariyerinin ilk resmi maçında ilk golünü bulmak önemli bir iş olsa gerek bir golcü adına.

Babacar'ı tebrik edelim Serie A'daki ilk golünü bulduğu için..

Ve maçın özeti ile yazıya nokta koyalım :

2 yorum:

aks111 dedi ki...

Marchionni nin yokluğu varlığı bişey etkilemese gerek :).Nasıl bir adam o hiç anlamadım yani juventus ta bile oynamışlığı var şimdide şampiyonlar liginde çeyrek finalde elenen yine kaliteli diyebilceğimiz bi takımda oynuyor.Çok abartılan oyuncu diyorlar ya overrated dı galiba işte onların babası bu adamdır :).

aks111 dedi ki...

çeyrek finalde değilde 2. turda elendi fiorentina.Orda yanlışlık oldu çeyrek finale çok yaklaşan hakem etkisiyle 2. turda elenen desem daha doğru.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO