25.03.2010

Not Defteri #38

  • Kurban'ın yeni albümü Sahip çıktı. Duymayan varsa duysun, duyursun.. Bu post bittikten sonra almaya gideceğim, başka bir deyişle siz burayı okurken ben çoktan albüme kavuşmuş olabilirim.
  • Geçen gün Delta Force dediydim ya, ben bu oyuna bir kaç gün içerisinde başlarım.. Serinin ilk oyunundan başlar sıkılana kadar devam ederim..
  • Buff veya Loco Active -ikisi de aynı şey zaten- kullanın, kullandırın. Türlü türlü amacı var bilen biliyordur, benim işime en çok yarayanı saç bandı olması.
  • FM 2010'da update çıktıktan sonra Galatasaray ile başladım. Türkiye'de olay bitmiş, lig boşuna oynanıyor. İlk sene 34 maçta 25-9-0 yaptım, 84 puanla şampiyon oldum. İkinci sezon da 27. haftaya girdiğimde 9 gol yedim, şampiyonluğu 27. hafta sonunda garantiledim puan farkı 24 oldu Beşiktaş berabere kalınca ki berabere kalmasa da 22 olacaktı yine garantileyecektim. Şimdilik 5 beraberlik var ikinci sezonda onu da diyeyim. Şu an 61 maç yenilmezliğim oldu ligde.. Bu yenilmezlik hafiften sıkmaya başlasa da Avrupa'da 2 senedir rezilleri oynadığım için hırs yaptım. Avrupa başarısı gelene kadar devam ederim, etmeye çalışırım.
  • Savunmam da öyle yabancılarla dolu efsane bir savunma değil, neden ligde ve Avrupa'da az gol yediğimi çözebilmiş değilim. Kalede Ufuk oynuyor ilk günden beri. Savunma dörtlüsü ilk sezon Caner-Emre-Neill-Sabri şeklindeydi. İkinci sezon Neill gitti, önceki sezon devre arası gelen Ömer Toprak oynuyor yerine. Bir de sezon sonuna doğru Ali TuranEmre'nin yerine adapte etmeye başladım. Son durum şu yani : Caner-Ali Turan-Ömer Toprak-Sabri.. Türkiye Ligi de olsa bu kadar az yememeliydim sanki.
  • Laptopun menteşesini kırdım, ekranı tutan. Yaptırmak için 150 TL isteniyor ama acil değil durum, sağlam duruyor şu an herhangi bir sorun olmadan. Daha ucuza halletmek için bir yol bilen eden yardımcı olursa sevinirim. Komple menteşeyi değiştirecekleri için o kadar çok tutuyor. Sadece kırılan tarafı bulsam 50 liraya patlar çok olsa.. Umarım buralardan çıkar birileri..
  • Bu arada ben kilo vereyim falan diyordum ya, unutalım o işi, üzerine sünger çekelim. Dün akşamki menüyü yazıyorum : 2 tane küçük boy pizza, yanında 1 litre kola, üstüne de 2 tane Browni Intense. Normal zamanda bile 2 tane yerken 3-4 saat boyunca açlığımı kesen bir ürün Browni Intense.. Neden böyle yedim bilmiyorum..
  • Sanırım benim beklenen kiloyu vermem için yaz aylarına giriş yapmam lazım, Marmaris'te her gün düzenli yüzüp denize giderken de minibüsle değil yürüyerek gidip gelmem lazım.. Yoksa İzmir'de kilo vereceğimi hiç sanmıyorum.. 84 kiloydum muhtemelen 85 de olmuşumdur..
  • Üniversiteye başladığımda(Eylül 2005) 51 kiloluk bildiğimiz kürdan gibi, tığ gibi, sinek siklet bir çocukcağızdım.. Şimdi 84-85 kiloda gezen bir cisim oldum.. Üniversiteye girişi de geçtim 2 yaz önce(Haziran 2008) ben 62 kiloydum be.. 62, tavşan, bir anda aklıma geldi konudan çok alakasız..
  • Fırat ile diyet saatine hepiniz hoş geldiniz... Diye giriş yapsam olacakmış aslında, oyun diye başladım nerelere geldim bir anda.
  • Neyse ki 1.80 boyla aşırı durmuyor 84-85 kilo.. Oradan yırtıyorum..
  • Neyse ya, açım burayı yazarken zaten.. Gidip tost yapayım sonra da çıkıp Kurban'ın yeni albümü Sahip'e sahip olayım(merhaba ben kötü espriyim)..

8 yorum:

Ögeday dedi ki...

Geçen mayıs ayından itibaren 20 kilo (98 den 78 e) vermiş biri olarak (ki bu da 4-5 ay düzenli beslenmeyi bıraktığım halde oldu) birkaç basit öneride bulunmak istedim.

Öncelikle karnınız acıktığında su için, yemeklerden önce bir büyük bardak su için muhabbeti gerçekten doğru. Önceden bir oturuşta bir ekmek bitiren bünye 5-10 dk önce su içip sofraya oturduktan sonra resmen ne ekmeği lan doydum ben şeklinde tepki veriyor.

Öğün aralarında, özellikle bilgisayar başındayken müthiş bir yeme isteği geliyorsa -ki geliyor- biraz iradeye sahip olup lifli gıdalar tüketmeye çalışın. Mavi-yeşil light ın mısır/pirinç patlağı karışımı bir zımbırtısı var mesela tadı patlamış mısıra çok benziyor. Ondan bol bol yiyebilirsiniz, ondan bıkarsanız meyve falan atıştırın.

Bir de dediğiniz doğru yaz aylarında bünye daha rahat kilo veriyor. Kış aylarında insanın yapısı gereği vücut yağ depolamaya yöneliyor eğer Michael Phelps gibi sabah akşam yüzmüyorsanız iki dilim kepek ekmeği bile bünyeye kalori olarak yerleşiyor. Son olarak anladığım kadarıyla kilolarınızı 1-2 sene gibi bir sürede almışsınız bu da vermenizi kolaylaştırır, tabii ki mucize beklememek gerekiyor.

firat selcuk dedi ki...

son 5 senede aldıgım 35'e yakın kilonun 25 civarı son 2 senede geldi.. ki o son 2 senenin 1 senesini hemen hemen sabit kilo ile gecirdim.. gecen sene bu vakitler 77-78 kiloydum, yaz ortası 83 oldum o civarda devam ediyorum aylardır..

bir de isin ilginci, ben simdiye kadar tum kilolarımı yaz aylarında aldım bol bol yuzmeme ragmen.. marmaris'te 10 gunun 8-9'unu yuzerek geciriyorum, datca'daki evde oldugum zaman zaten deniz kenarındayım, gun boyu yuzuyorum sıkıldıkca.. gerci 2008 yazında 3 ayda 15 kilo aldıran beslenmemi anlatsam hayatta kaldıgıma sukredilir o baska konu..

son 1-1.5 aydır geceleri hep eti form urunleri yiyorum, bilgisayar basındayken de meyve suyu falan iciyorum bir sey yiyecegime..

ekmegi ben de cok tuketirim, 1 taneyi yiyorum rahat rahat.. onu az cok kesmeye calısıyorum da yarımdan asagı inemedim henuz..

Barkness! dedi ki...

yaşım 20, kilom 60. boy desen 185.. hocam nasıl oldu da aldın bu kadar kiloyu? ben de şöyle 10 kilo civarında alsam hiç fena olmayacak ama alamıyorum. fast food desen cabası, her gün kfc extreme menüyü deviriyorum yanında büyük boy kolayla. ancak nuh diyor peygamber demiyor bünye. sigaradan mıdır acaba? fiorentina okumaya girip hafiften de bir diyet tarifi alsam hiç fena olmaz :D saygılar...

steven_stiffler dedi ki...

Selamlar Franchi,

Şu Buff çeşitlerinin bol olduğu bir yer biliyorsan söyleyebilir misin rica etsem ?

Motomax diye bir motosiklet mağazasında satılıyor Kadıköy'de.Onun dışında pek gördüğüm söylenemez,ilgisiz olduğum bir konu fakat epeydir aklımda olan birşey.Online satan bir yer falan var mı ?

Adsız dedi ki...

muratı oynatın fm de defansın gobeğinde, tavsiyemdir. onunla 2. sezonumda cl de yarı final yaptım...

Floyd dedi ki...

Franchi benim de ekranı tutan sol menteşe kırıldı, aynı şekilde hiç birşey yapmadan tutuyorum açık şekilde ekranı. Benimki direk ekranı açarken çat diye kırıldı,herhangi bir hatam yoktu fakat servise götürsem büyük ihtimalle kullanıcı hatası diyecekler. Çıkacak faturadan tırsıyorum. Ama yapıcak birşey yok heralde, mecburen götüreceğim servise, baya pelt oldu o menteşe kısmı.

Adsız dedi ki...

boyunu yazman iyi olmuş, yağuşukluyum diyon yane...

firat selcuk dedi ki...

@Barkness!,
kilo konusunda yeteri kadar tavsiye veremeyecegim, cok saglıksız beslenip kilo aldım cunku o donemde.. datca'daki evdeyken denizden cıkıp bahcede mangalı yakıyordum aksam 7 gibi.. herkese yiyecegini pisirip ustune 1 paket ekstradan tavuk yiyordum, kanat veya but ızgara.. bir gun pide yemistim yine aynı donem, 2008 yaz aylarında.. 2.5 pide yedim, 1 litre ayran ictim doymadım dogru duzgun.. o ara kiloma gore de asırı yiyordum.. cok dengesizlik vardı yani, benim kilo aldıgım sekli tavsiye etsem saglık sorunları cıkabilir.. ben sanslıyım ki cıkmadı..

@steven_stiffler,
buff'u kutupayisi.com'dan alabilirsin, hem kredi kartına 6 taksit yapıyorlar hem de sadece buff urunleri alırsan kargo ucretsiz oluyor.. loco active var bir de buff'tan farkı yok, turk malı, o da 17-18 lira sanırım da onun nerede satıldıgını pek bilmiyorum.. ben locolarımın hepsini bitenekadar.com'da satısa cıkınca aldım.. orada 8 lira gibi inanılmaz bir fiyattan satılmıstı, oyle olunca da 4 tane aldım kacırmadım.. orayı kontrol et ara sıra denk gelebilir..

@adsız (saat 23.45),
oyle bir iddiam yok.. kilonun asırı olmadıgını ama birazcık fazla oldugunu belirtmekti tek amacım..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO