31.03.2010

Diego Della Valle Bırakıyor

Cecchi Gori faciasından sonra kulübü alan Della Valle ailesinden kulübün esas sahibi konumundaki Diego Della Valle son dönemdeki olaylardan sonra yönetimdeki ve kulüpteki yetkilerini bırakacağını açıkladı. Sahip olduğu hakları ve yetkileri daha önce yönetim kurulunda başkanlık görevini yapan ancak sezon başında istifa eden kardeşi Andrea Della Valle'ye devredeceğini açıkladı.

Kulübün resmi sitesinden bir açıklama yaparak bunları dile getirdi Diego Della Valle:

"Bu satırları bundan sonra Fiorentina'nın başında olmayacağımı belirtmek için yazıyorum. Yönetime karşı yapılan saldırılar bir noktadan sonra çözümü zor hale geldi. Yönetimin kulübün durumu için nasıl çalıştığı ve neleri göze aldığı biliniyorken bana ve mor formanın asaletine karşı yapılanlar doğru ve kabul edilebilir şeyler değil. Gerçek taraftarlarımıza şunu söylemek istiyorum; bu tür oyunlara gelmeyin, kulüp yönetimi ile tribünler arasındaki ilişkiyi bozmak isteyenlere karşı gözünüz açık olsun. Kulübün bulunduğu durumundan daha yüksekleri, daha fazlasını hayat etmeniz için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yüzden kardeşim Andrea tüm arzusuyla kulübün başında olacak ve neler yapabileceğini herkese gösterecek. Şunu bilmenizi isterim; Andrea, Fiorentina gibi böylesine büyük bir kulübün başında olmak için gereken yüreğe ve kararlılığa sahiptir. Siz gerçek taraftarlarımıza sesleniyorum: Bu çocuklara destek olmaya devam edin, onlar muhteşem ve gayet cömert insanlar. Sadece ve sadece mor formanın hakkını savunup ellerinden geleni yapmaya devam edecekler."

Biraz fazla "gaz" içerikli bir konuşma. Giderayak gazı verip yeni ekibi kurtarma telaşıyla yapılmış bir konuşmaya benziyor.. "Madem bu kadar yürekli ve inançlısın ne diye kulübü devrediyorsun?" diye sormadan edemiyor insan.
Bu arada bu yönetim değişikliğinin ardından Cesare Prandelli'nin tüm tepkileri göze alıp sezon sonunda Fiorentina'nın 1. numaralı düşmanı Juventus'a gideceği yönündeki dedikoduların gerçeklik payının arttığı söyleniyordu. Prandelli'den de açıklama geldi; Fiorentina'da kalması konusunda herhangi bir şüphe duyulmamasını, kargaşa ortamından kaçınılmasını ve kendisini Fiorentina'ya bağlayan sözleşmeye saygı duyduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO