6.04.2010

Bu Bir İsyandır: STAR TV!

Ekşi Sözlük'te STAR TV'ye protesto başlatılmış, Barcelona-Arsenal maçını yayınlamadıkları için herkesin mail atması isteniyor bizeyazin@startv.com.tr adresinden. O maillerle maç yayınlanır mı yayınlanmaz mı bilmiyorum da bunun bardağı taşıran son damla olduğunu söylemek gerek. Geçen haftaki mükemmel maçın rövanşını yayınlamayınca ellerine ne geçtiğini çok merak ediyorum. Papatyam isimli dizi bekleyebilir 1 hafta daha, kimsenin Metin Akpınar'ın yapacağı 2 tane komikliği maça tercih edeceğini sanmıyorum.

Ben sözlükteki metinden ayrı kendi adıma bir şikayet maili yazdım, akşam ekranda Barcelona-Arsenal maçını göremezsem de hakkımı UEFA'da arayacağım hem de araya sezon başında TNT'de yayınladıkları Bükreş-Fenerbahçe maçında yayın kurallarını nasıl çiğnediklerini de aktararak. Destek olan olur mu olmaz mı bilmiyorum ama benim mailim şu:

"Merhaba,

Şampiyonlar Ligi'nin resmi yayıncı kuruluşu olarak amacınızın ne olduğunu sizden öğrenebilmek için bu maili atıyorum. Futbol adına son yılların en efsanevi maçı olan Arsenal-Barcelona maçının rövanşını yayınlamamanızın sebebi nedir?

"Papatyam" isimli diziyi bu maça tercih etmenizin özel bir sebebi vardır muhtemelen, merak ediyorum doğrusu bu çok özel sebebi.

Yaptığınız bu hareketle, yani haftada 1 maçı Star'dan verip diğer maçlar için D Spor ve Euro Futbol'u kullanıyor olarak daha fazla abone çekeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Siz her hafta hakkımız olan 1 maçı vermeyip bunu ücretli kanalcığınızdan yayınlayarak D-Smart isimli platformunuza daha fazla üye çekmiyorsunuz bunun bilincindesinizdir umarım.

Sizin Star'dan yayınlamadığınız maçları uydu üzerinde onlarca kanaldan şifresiz olarak takip etmek mümkün. Yayınlarınızda tüm Türkiye'nin spikerlerden dert yandığını düşünürsek de o maçları yabancı spikerlerden dinlemekten hiç kimsenin rahatsız olmadığı da bir gerçek.

Digital platformunuza böyle üye kazandıramayacaksınız. Futbol izleyicisini mağdur ederek, izleyicinin taleplerini hiçe sayarak D-Smart kutusu aldıramayacaksınız bana ve diğer insanlara.

Şampiyonlar Ligi'ndeki bu standart dışı yayın anlayışınız için ve sezon başında yaptıklarınız için size olan şikayetimi UEFA'ya da yapacağımı belirtmek isterim. Türk futbol izleyicisinin taleplerini hiçe sayıyor olabilirsiniz, hatta bu maili görmezden geliyor da olabilirsiniz ancak UEFA'nın konuya sizin gibi tepkisiz kalmayacağını umuyorum. En ufak problemde ve soruda çoğu zaman aynı gün içerisinde kullanıcıya dönüş yapan UEFA bu konuda da bize yardımcı olacaktır.

Sezon başında yaptıklarınız derken ona da açıklık getireyim: TNT'den "şifresiz" olarak maç yayınlanacağını duyurup Digiturk üzerinden de sizin kanalınız TNT'de yayınlanan maçı "izinsiz yayınlıyorlar, kuralları çiğniyorlar" diye isyanlarla yayınladığınız ve ekrana koca bir D-Smart logosu koyup öyle yayınladığınız maç var ya hani, bildiniz mi? İşte o gün yapılanlar UEFA'nın yayın politikasına kökten aykırı şeyler. Haftada 1 maçı şifresiz yayınlama zorunluluğunuz varken diğer platform şifresiz yayınlıyor diye ekrana kendi logonuzu koyup maçı izlenemez hale getirdiğinizin kurallara aykırı olduğunun siz de farkındasınız umarım.

Ben tamamen bağımsız, bireysel bir futbol izleyicisi olarak hakkımı önce size mail yazarak arıyorum. Şayet Barcelona-Arsenal maçını izleyemeyeceksem de hakkımı UEFA nezdinde arayacağımı belirtmek isterim.

Ben futbol izlemek istiyorum. Papatyanız size kalsın.

Saygılar(!)"

10 yorum:

granger17 dedi ki...

hocam müsadenle yazını facebookta paylaşmak istiyorum ordaki arkadaşlarımızda bu konuya duyarsız kalacağını sanmıyorum

Erdal dedi ki...

kendi hazırladğın maili oldukça beğendim. bende şimdi kendi mailimi star tv'ye göndericem.

yabancı dilim olsa uefa'ya da mail atardım.

uefa'ya atacağın mailin ingilizce kopyasını paylaşırsan bende uefa'ya atarım.

sinem dedi ki...

işte bu da benim mailim:


iyi günler.

sayenizde bir futbolseverin izlemek isteyeceği nadir maçlardan biri olan barcelona - arsenal maçını kaçıracağız. özetleriyle yetinmek zorunda kalıyoruz. yayıncı kuruluş olmayı çok iyi biliyorsunuz belli ki, ancak uygulamada da aynı iddiayı taşımanızı isterdim doğrusu.

belli ki dsmart adlı dijital platformunuzun daha fazla satması için zaten az sayıda olan bu tür güzel maçları dsmart'a taşıyorsunuz. ancak bunu yapma şekliniz ve insanları maruz bıraktığınız anlamsız diziler o kadar sinir bozucu ve yersiz ki, bırakın daha fazla satış yapmayı, daha fazla antipati, hatta nefret topluyorsunuz.

yayınlarınız zaten yeterince kaliteli değil, avrupa standartları yok. spikerlerinize değinmek bile istemiyorum, maç yayını yapan tüm türk kanalları içinde bence en kötü spikerler sizin kanalınızda. biz bütün bunlara rağmen açıp o maçları izliyorsak sizi sevdiğimizden değil, maçı izlemek istediğimizden. size rağmen izliyoruz.

ayrıca yurtta kalan bir öğrenciyim, ve odamdaki 37 ekran tv'de karasal yayın dışında bir şey izleyemiyorum. yani üzerine para dahi verseniz, ben sizin dijital platformunuza sahip olamam. benim gibi de binlerce öğrenci vardır eminim. dolayısıyla insanları bu şekilde mağdur ederken bir daha düşünmenizi tavsiye ediyorum.

esenlikler dilerim...

os dedi ki...

Bir de utanmadan Yayın Akışında

00:30 ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇ ÖZETLERİ
"Şampitonlar Ligi Star'da İzlenir..."

yazmışlar.

Adsız dedi ki...

bu da benim uefaya yolladığım mektup:

Hello,

In Turkey, the rights of broadcasting the CL football matches belongs to a channel called "star tv". This channel has been broadcasting all of the CL matches for a long time excellently, but especially this season, channel's new policy is not to broadcast most of the important matches like tonight's Barcelona vs Arsenal. Most of the Turkish football lovers feel that this is being done on purpose, as these matches are being broadcast on another digital platform which requires a very expensive membership. I would also like to add that both of these channels are owned by the same company, Doğan Grubu. We, as the Turkish football lovers feel very disappointed and annoyed. Also, all the protest calls and e-mails are being ignored, or answered carelessly. I am personally fed up with this situation.

I wonder what the Uefa's policy of actions is in this situation. I believe that according to Uefa rules, that channels have to broadcast the matches without any membership, and that rule is being violated. Please correct me if I'm wrong.

Best Regards.

Erk dedi ki...

Öz bişeyler yazdımdı. Baktım burada toplu bir paylaşım olmuş. GÜzelde. Buraya da ekleyeyim.

Muhtemelen yüzsüzlüğü tavan yaptıran yönetim ve gelen tepkilerden bunalmış ancak of puf diyerek sindirme yoluna giden "bize ulaşın" çalışanları, uzun mailleri okumazlar fikrinden yola çıkıp.

"Akşam bize gelin. Uefa.com dan Barcelona-Arsenal maçını izleyelim."

UGUR BEKTAS dedi ki...

Saat an itibari ile 00:56
ve hala
ne banttan yayını
nede özeti başladı maçın..

Yıllardır yaptıkları güzelliğe fena darbe vurdular bu gece,
resmen milletin D-Smart'a olan tepkisini ölçtüler ...

Şimdi,
Kim geri verebilir ki,
Şampiyonlar Liginde,
Barcayı canlı izleyebilme keyfimi bana geri...


Buarada,
Barca,
nasıl bir takımdır yarabbim !
izlerken zevkten 4 köşe olmaya öyle alıştık ki,
1 hafta izleyemeyince krizlere girdik..


Gecenin kazananı:MESSİ
Kaybedeni :star tivi

Adsız dedi ki...

bunlar bu gidişle yarı finalde bile 1 maçı boş geçerler demedi demeyin. o yüzden protestonun ardı arkası kesilmesin bir zahmet. belki akılları başlarına gelir.

Ali Arslan dedi ki...

Sonuna kadar arkanızdayız.Sırf kendi çıkarları için şu d-smart denen zımpırtıyı çıkardılar ve artık insanlarda adam gibi bir futbol zevki de bırakmadılar.

abdülkadir dedi ki...

zamanında show tv uefa finalini yayınlamamıştı star tivi den de onu bekleyebiliriz heralde

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO