18.06.2008

Bittikten Sonra : B Grubu


Hırvatlar müthiş eleme maçları sonunda geldikleri yeri haketmişler miydi ? Yoksa geçiçi olarak üst düzey bir form yakalayıp kupaya mı katılmışlardı ? Üstelik Eduardo'nun belki kariyerini bitiren sakatlığı iyice düşündürdü bunları. İlk maçta tıpkı Çek Cumhuriyeti gibi tek golle ev sahibini geçtiler ama maç sonunda 1 puan alsalar sevinecek haldelerdi. Almanya'yı yendiklerinde ise biz buradayız dediler ve çeyrek finale grup lideri olarak adlarını yazdırdılar. Avusturya turnuva öncesi "çekilelim rezil oluruz" diyen kemçük ağızlı taraftarlarına en güzel cevabı sahada verdi, 1 puan ve averajla 3. oldular ancak lider olan 9 puanlı Hırvatlar kadar alkışı hakettiler. Polonya ise elemelerden sonra buraya gelmek bize yetti dercesine oynadı. Pek umut vermeden turnuvaya veda ettiler.

Ne yazık ki bu Polonya sonraki şampiyonada yine olacak ev sahibi sıfatıyla. Almanya'ya gelelim, turnuva takımıymış da elemelerde değil turnuvada coşarmış. Turnuvadaki hali buysa buyrun tutmayalım biz. Kaldı ki milli takım düzeyinde "turnuva takımı" olayı nedir hiç anlamam. Ona ayrı bir post lazım. Avusturya maçını bile zorla kazandılar ki Avusturya o maçı kazansa Mario Gomez şu an sınırdan geçip nasıl ülkeye gireceğinin hesabını yapıyor olacaktı.

Beklenen Almanya - Hırvatistan sıralaması ve iki takımın ezici üstünlüğüydü. Ancak Avusturya iki takıma da kaybetmesine rağmen iki maçta da puanı hakederek oynadı.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO