22.06.2008

holland raus !

alman cümlelerindeki kesinlik ve netlik çok hoşuma gider onun için bild'in başlığını kullandım bu sefer..

grupların fırtına takımı hollanda tanınmaz halde oynadı.. maçın özetini bence son dakikalarda yerden zar zor kalkan hollandalılara karşı dışarı çıkan paslara bile saha bitene kadar koşan rus futbolcular oluşturdu..
son isveç maçında 2-0 dan sonra sayısız pozisyon kaçırıp rakip defansı allak bullak eden rusya için sadece rakibin forması değişmişti.. gerçekten fizik olarakta takım oyunu olarkta yarı finalin en iyi takımı konumunda gözüktüler.. van der sar gibi bir kaleci olmasa hollanda için kabus olabilirdi gece.. zhirkov fm deyimiyle tam bir "tireless midfielder" tam bir baş belası.. arshavin ve pavluchenko oynamaları gerektiği gibi oynuyorlar.. bugünde ortaya kolodin çıktı.. o ne sert şutlar.. o nası isabetli şutlar hayran kaldım.. dünkü mehmet topal'ın şutu ve bugün bi tane kolodinin şutunun girmesini isterdim..

futbol oynadığı futbolla rusya'ya hakkını vermek üzereydiki hollanda'nın gruplardaki performansını göz önüne alarak hollandaya bir şans daha verdi.. ama uzatmalardaki bi kaç dakikalık hollanda baskısı dışında yine ipler rusyada olunca artık hollanda için yapıcak birşey kalmadı.. arshavin bir gol bir asist yaparak hollandanın ipini çekti uzatmalarda.. ordan maçı türkiye bile çeviremezdi artık.. (:
yarın ispanya italyaya sanş tanımayacaktır..yarı finalde rusya - ispanya maçı olursa en az hollanda-ispanya maçı kadar ilgi çeker.. pavluchenko ve arshavin bu kez sahada olacak ispanya karşısında..

son olarak ; gruplarını lider bitiren 3 takımda elendi.. tanrı ispanya'yı korusun..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO