9.06.2008

hollanda 3-0 italya

fransa - romanya gibi felaket bi maçtan sonra franchi "bu turnuva sarmıycak heralde" dedi.. haklıydıda oynanan futbollara göre.. hollanda italya maçındanda hiç ümidim yoktu.. klasik iki güçlü takımın orta saha mücadelesi olur bizde sıkılırız dedim.. yanılmaktan hiç bu kadar zevk almamıştım..

donadoni beklemediğim şekilde de rossi yerine kötü milanın yedeği ambrossini ile başladı maça.. klasik italya klasik italya gibi sahadaydı diğer mevkilerde.. ama ben del piero veya cassano'yu ilk 11 de beklerdim..

hollanda maça zayıf bi takımla oynar gibi başladı.. bir an önce golleri bulayımda maç zora girmesin der gibi inceden yıktılar maçı.. orta sahada van der vaart çok kilit paslar attı..bence kilit adamdı hollandada.. ilk gol ofsayt gibi geldi bana tam çözemedim.. ikinci gol ders niteliğinde bir kontra atak golu.. sneijder'in koşusu mükemmel.. italya ilk yarı bir gol bulmak için yüklendi ama olmadı.. ikinci yarı başladığında ise italya bi 10 15 dakika beraberliğe inanarak yüklendi ama van der sar bir kaleci skora nasıl etki eder herkese gösterdi.. 3. golde van der vaart'ın nefis pası golün önünde bence.. hollanda genel olarak klasik italyan futboluna dayak attı sahada.. turnuva başından beri galip gelen favori takımlar " gruptan çıkmak için yolu yarıladık" gibi kelimeler ifade ettiler.. hollandanın "finaldeki rakibim kim?" demesi gerekiyor bu oyuna..


hakemide yazmak istiyorum, peter fröjdfeldt diye biri.. ben bu kadar eyyamsız bir hakem izlemedim. doğru yanlış kararı bilemem ama ne taraftar uğultusu ne futbolcu el kol hareketi tık yok adamda çok beğendim.. gattuso bile birşey diyemedi gülmek dışında..

son olarak ntv den öğrendim şimdi sabahki bir italyan gazetesindeki manşeti yazıyorum :

" bu defansa güvenin "

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO