26.06.2008

rusya sıfır ! ispanya 3

türkiye maçından sonra pek heycansız bir maç oldu..skor olarkta futbol olarakta oyunun son dakikalarındaki elendik bari bir gol bulalım atakları dışında rusya koşmaktan başka bir şey yapmadı.. etkili yağan yağmurla başlayan maç ispanyanın erken gol bulma çabası ve rusyanın nasıl olsa bunlar oyundan düşer mantığı içerisinde ispanyollar kendi yarı alanlarına gelince basmalarıyla başladı.. eğer erken ispanya erken golü bulsaydı bile maç kilit bi havada geçecek gibi gözüküyordu.. ama 34. dakikada villa'nın sakatlanıp fabregas'ın oyuna girmesi.. rusyayı orta sahada bitirdi.. zaten ispanyanın turnuva öncesi bakıldığı zaman gözlerin büyümesini sağlayan bir orta sahası vardı.. ne tam defansif ne tam ofansif olan bu oyuncular maçın kontrolunu ilk yarı sonuna doğru eline aldı..
arshavin rusya adına fiyasko oynadı.. pavluchenko ise ilk yarı ispanya defansını zorladı ve güzel bir kaç şut çıkardı.. ikinci yarı ispanyanın orta sahadaki dominasyonu onuda bitirdi..

ikinci yarı ispanya oyuna kalitesinide yansıtınca rusya kalesi abluka altına girdi.. ineista fabregas'ın hücuma verdiği destek.. sergio ramos'un sol kanattaki parlayan isim zhirkov u sahadan silmesi.. senna'nın turnuva başından beri oynadığı temiz oyunu devam ettirmesi.. kaçınılmaz olan golü getirdi.. ineistanın kaleye vurduğu şut orta olunca xavi ile 1-0 öne geçti ispanya.. bu dakikadan sonra rusya tamamen dağıldı.. hollanda ve isveç karşışında rusyanın yaptığını bu kez ispanya rusyaya yaptı.. pozisyona girmeye başlayan torres'in oyundan alınmasını yadırgarken fabregas'ın enfes ara pası torres'in yerine giren guiza nın çok klas son vuruşu ile 2. golü bulan ispanya tamamen rahatladı..

2-0 dan maç çevirecek dermanı olmayan rusya bunu denemedi bile.. ispanyada 3. golü atarak iki maçta türkiye'den sonra turnuvanın flaş takımı rusyaya tam 7 gol atarak ve hiç yenilmeden hakettiği bir finale çıktı..

genel olarak ispanya ciddi oynayarak rusya'yı domine etti..aragones doğru değişiklikleri ile ve oyunu güzel takibi ile fenerbahçelileri mest etmiştir.. yalnız ilk gole bir sevinmesi var ki sanırsınız torres dayak yiyor.. bir şaşırma bir algılayamama ifadesi var.. neyse..

ispanyanın elemesi turnuva adına güzel oldu.. almanya-ispanya finalde karşılaşacak.. tamamen ortada maç..ama ispanya orta sahayı kalabalık tutarsa bir adım önde başlar maça.. rusyanında böyle kötü bir oyunla elenmesi kim şampiyon olursa olsun bu turnuvadaki en dikkat çeken takımı biz yapacaktır.. rusya eleseydi onlar flaş takım olurdu..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO