21.06.2008

Hırvatistan 2 - 4 Türkiye


Ne yazılabilir ki ? 119. dakikada Ivan Klasnic golü atıyor, herkes oturuyor, buraya kadar gelmek güzeldi deniyor. Semih Şentürk hayatında belki de bir daha atamayacağı bir gol atıyor iki kişinin arasından, üstelik birisine de çarpıp 90'a giriyor top. Bu olurken de dakika 122..

Konuşacak birşeyim yoktur maç hakkında, çünkü bu takım konuşturacak birşey bırakmadı insanda. Tam "bu defa bitti" derken gol oluyor, bir oldu denk geldi dedik, iki oldu rakip bozuldu dedik. E iyi güzel de bu nasıl oldu be kardeşim ? Rakip de bozulmadı, golü zaten son dakikada attılar..

3 maçtır olan biten şeylerin açıklaması sadece "top yuvarlaktır" olamaz, olmamalı. Nasıl bir istek nasıl bir şans varsa artık bir şekilde maç dönüyor.

Modric ve Rakitic.. Penaltı kaçıran isimler bile bir başka..

Gerçekten bu böyleydi şu şöyleydi futbol bunu bunu yaptı diye anlatılacak şeyler değildi bugün olanlar.. Bitti derken buraya kadarmış derken yarı final oynuyoruz çarşamba günü. A'dan z'ye herkese teşekkür etmekten başka yapacak birşeyimiz yok.

Fotoğrafa gelince, bütün maçın tek ve en önemli karesidir benim gözümde. O top o dakikada girseydi şu an herşey farklı olabilirdi. Ayağına sağlık Ivica Olic...

2 yorum:

Semt Aşığı dedi ki...

evet o gol olsaydı 90 dk. 1-2 biter yenerdik.yemeden bişey yapamıoz abi :)

Beercholic dedi ki...

Fazla söze gerek var mı bilmiyorum. Bildiğim bir şey var o da bu kadar sakatı, bu kadar cezalısı, bu kadar sevmeyeni, bu kadar İrlandalısı olan bir başka takımın/ülkenin böyle bir şey yapamayacağı. Bana göre bu mucizelerin sonu kupa olmalı, çok zor olsa da, imkansız olsa da kupa Almanya'ya ne kadar yakınsa bize de o kadar yakın. Her zaman dediğim gibi, keyfini çıkarın!

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO