20.06.2008

portekiz 2-3 almanya

gruplardan sonra sonunda gomez'i kenara çekip klose - podolski ikilisiyle başladı almanya maça ve almanyanın yarı finale çıkartan hamle olarak görebiliriz bunu.. maçın ilk atakları portekizden gelmeye başladı oyunu inceden almanya sahasına yıkarken sağdan bosingwa'nın ortasına kafamı ayakmı vurayım derken diziyle vurup dışarı yollayan moutinho'ya her ikisiyle gol atarak cevap verdi almanlar..

ilk gol tekrar tekrar izlenesi bir gol oldu.. orta sahadaki üçgen, podolskinin çizgiye inip ön direğe güzel ortası ve schweinsteiger'in 30-40 metre koşup o topu gol yapması güzel bir organize gol izletti bizlere.. sonra duran toptan ikinci golü bulan almanlar -ki burda klosenin hava topu hakimiyeti takdir edilesidir- portekizin oyun anlayışını kırdılar bi saçmaladı portekiz 2. golden sonra.. ilk yarı biterken toparlanıp golü buldular nuno gomes'le.. nuno gomes'de tarihe geçmiş 4 ayrı kupada gol atarak..yakışır..

ikinci yarı iste pepe boş kaleye atamayınca kaçınılmaz son ballack'la geldi.. golde bana göre faulden önce portekiz defansının hatası var.. faule gelince belki kendini yere atsa portekizli oyuncu faulu çalabilirdi ama ayakta kalınca hakemin görmesi zor bir pozisyon zaten ballack sevinmeye gitti çoktan..

1-3 ten sonra suratlarını ronaldoya çeviren portekizliler zor olan için uğraştılar ama almanya burdan sonra elenmezdi..elenemezdi.. ronaldo kendi yaratıp kendi atsaydı anca öyle.. ronaldoda tıkanınca portekiz için atılan 2. gol son dakika doldurmasından başka birşey getirmedi..

iki altta turnuva takımı demiş franchi..hemende başlıklar atılmış turnuva takımı almanya diye..çok ilginç gerçekten..diğer 15 takım lig takımları heralde..neyse..

yarı finale almanya - türkiye maçı yakışırmı..süper olur.. dadından yenmez.. ama önce hırvatları geçmemiz lazım..


Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO