18.06.2008

Bittikten Sonra : C Grubu

Ölüm grubu dendi ama öldüren tek bir takım vardı. Hollanda 20 sene önceki gibi oynadı ve grupta ezici üstünlükle kayıpsız lider oldu. İtalya bu gruptan her türlü çıkacaktı, son maçta durumlarını başkaları belirlemiş olsa da sonuçta çeyrek finale çıktılar. Romanya ise Hollanda'ya elemelerde yaptığını bu defa yapamayınca turnuvanın dışında kaldı.

Fransa ise 2002'deki gol atamadan elendiği Dünya Kupası'ndan sonra şimdi de tek golle Avrupa Şampiyonası'ndan elendi. Hollanda maçında yedikleri 4 gol, İtalya karşısında yaşadıkları, Romanya maçındaki o futbol maçı bile diyemediğimiz durgun mücadele... Hepsi üst üste koyulunca turnuvadaki duruşları bile sorgulanır oldu Fransızların. Domenech bundan sonra değil milli takım, kulüp takımı bile çalıştırmamalı bana kalırsa.

Romanya aslında kötü oynamadı ama M.Niculae bana kalırsa takımın birşeyler yapamayışındaki en büyük etkendi. Bir forvet oyuncusu bu kadar zarar verebilir takımına. Luca Toni gol kaçırma rekoruna doğru gidiyor ama hücumda o kadar etkili ki rakip için tehdit oluyor tek başına. Niculae öyle kötü pozisyonlar kaçırdı öyle kötü toplar ezdi ki aynısı bizim ülkede olsa o oyuncuyu çoktan bitirmiştik. İtalya aynı Türkiye gibi bir türlü kesin bir kadroya karar veremeyip her tercihi tartışılan hocaya sahip ve tıpkı Türkiye gibi en mücadeleci ön liberosundan yoksun kaldı. Dahası oyunu kuran ve takımın merkezi konumundaki Pirlo da cezalı. Ancak formda bir De Rossi-Aquilani ikilisi Pirlo-Gattuso ikilisini aratmayacaktır, dün akşam De Rossi'yi izledikten sonra bunu rahatlıkla söyleybiliyorum.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO