18.06.2008

Bittikten Sonra : A Grubu

Önceki günkü midye keyfinden sonra ertesi günü de Gökova Körfezi'nde tekne turuyla geçirince blogu boşladım biraz, geri dönüşü gruplarla yapıyorum.

Kuralar çekilince ilk yorumlar Portekiz'in liderliği ve Çek Cumhuriyeti'nin ikinciliği konuşuluyordu. Yani dışarıda böyleydi, bizler de Çekleri geçip ikinci olmanın hesaplarını yapıyorduk. Rosicky'nin sürpriz sakatlığı ile de şansımız ve umudumuz biraz artmıştı.

İlk maçların ardından Portekiz'in liderliği kesin gibiydi, İsviçre'yi Sverkos'un golüyle geçen çekler son anlarda öyle bir baskı altında kalmışlardı ki kendilerinin gruptan çıkacağını kesin olarak konuşamıyordu hiç kimse.

İkinci maçlarda da Portekiz rahat bir maçın ardından liderliği de garantiliyordu. Bizim İsviçre maçımız ise berabere bitecek gibi duruyordu. Ataklar sonuç vermiyordu ve ciddi şekilde geliyordu İsviçre üzerimize, neyse ki Arda Turan sahneye çıkıp son maç öncesi umudumuzu tazeledi. Bu maçlar bittikten sonra her yerde ortak konu 7.08 numaralı kuraldı, berberlik halinde grupta son maç olduğu için iki takımın kaderi Cech ve Volkan'ın ellerinde olacaktı. Kaldı ki yine Cech'in ve Volkan'ın ellerine düştü iki takım, ona en son geleyim.

Üçüncü maçlar oynanırken Portekiz'in İsçivre'ye nezaketen kaybetmesi olasıydı. Liderlik garantiyken ev sahibini eli boş göndermek olmazdı. Öyle de oldu, Hakan'ın golleriyle İsviçre mutlu veda etti şampiyonaya. 3 gol atıp 3 gol yediler ve atılan 3 gol de Hakan Yakın'ın ayağından geldi. Grubun final niteliğindeki maçını ise daha 3 gün önce yaşadık, anlatacak pek birşey yok, hem maç yazısı aşağıda, hem de herkes net olarak hatırlıyor herşeyi.

Maçlar böyle sona erdi ve beklendiği gibi Portekiz'in liderliği ve Türkiye - Çek Cumhuriyeti maçının kazananı çeyrek finalin yolunu tuttu. Rosicky'siz Çek Cumhuriyeti en fazla bu kadar olabildi, dahası da olabilirdi ancak son maçta Koller'i 90 dakika tutup Baros'u bize karşı oynatmaması bir anlamda kaderlerini de etkilemiş olabilir.

İki kalecinin ellerine kalmaktan bahsetmiştim eğer penaltılara gidilseydi. Penaltı olmadı ama yine iki kaleci de takımlarının durumlarına etki edecek şeyleri yaptılar son maçta. Cech o topu elinden kaçırmasa bugün yarın final hesapları yapan bir takım olur muyduk ? Zor olabilirdi ama o günkü o oyunla imkansız değildi. En azından penaltı yolundan geçmemiz gerekebilirdi. Cech tutamadığı topla hem maçı çevirmemizi sağladı hem de ülkesini belki de çeyrek finalden etti. Volkan ise son anlarda gördüğü kırmızı kartla kaledeki yerini Tuncay'a bıraktı, daha da önemlisi çeyrek final maçında Rüştü'ye bıraktı. Rüştü o gün kötü gününde olursa herkes Volkan'a yüklenecektir muhtemelen ki bunu yapabilecek herkes sonuna kadar haklı olacak orası kesin.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO