20.06.2008

Bittikten Sonra : D Grubu

Geç oldu biraz ama, Portekiz - Almanya maçı öncesi diğer 3 grubu yazmışken bunu da yazmak lazımdı..

İngiltere'nin yerine bu turnuvaya geldiklerinde çok konuşuldu Rusya. Hiddink'in elindeki takımların neler yaptığı ortadayken Rusya'nın Euro 2008'e katılışı büyük sürpriz değildi bana göre. Hiddink'in kritik adamları vardır, 2006'da Cahill olmuştu takımı gruptan çıkaran, gereken yerde doğru kullandı Hiddink Cahill'i ve turu kaptı. Bu turnuvada da takımının kilit ismi Pogrebnyak ve Arshavin olacaktı, ilk isim turnuvada yer alamadı, diğeri ise sakattı ve bildiğimiz gibi son maçta oynadı. Arshavin İsveç maçında çıktı ve takımının iyi oynamasında önemli pay sahibi oldu. İlk iki maça göre daha etkili bir Rusya olduğunu görmeyen kalmamıştır sanırım. Rusya hocasının son 2 büyük turnuvada yaptığı gibi turnuvada diğerlerine göre daha etkisiz gözükürken aradan sıyrılıp gruptan çıktı.

Son şampiyon olarak gelen Yunanistan 98-2002'deki Fransa'nın Dünya Kupası performansını yakalıyordu az daha. Son şampiyon olarak turnuvaya gelip gol atamadan gideceklerdi ki son maçta golü buldular. Tamamen bitmiş bir takım görünümünde turnuvaya katıldılar, 1. torbada olmasalardı elemeleri bile geçemezlerdi belki de.

İsveç artık yaşlanmaya başlamış kadrosu ile finallerdeydi, Ibrahimovic kadroda olabilir ama Ljıngberg ve Larsson başta olmak üzere bir çok önemli oyuncular artık sona doğru yaklaşmaya başladılar ki Larsson zaten sona geldi diyebiliriz artık. Ibrahimovic'in Yunanistan'a attığı gol İsveç'in bu turnuvada hatırlanması için yeterli olacaktır. Başka da hatırlanacak bir iş yapmadılar. İspanya'ya yenilmemiş olsalar belki son Rusya maçına daha etkili çıkıp birşeyleri başaracaklardı ama olamadı, olmadı.

Son olarak 3'te 3 ile gruptan sıyrılan İspanya'ya gelelim. Fabregas gibi bir oyuncuyu herkes gözü kapalı 11'e koyar ama Aragones bunu yapmadı, Xavi-Iniesta-Senna diye tutturdu. Emre-Aurelio-Topal gibi oldu bu pratikte, benzerliği yeteneğe ve kaliteye dökersek bizimkiler ancak FM veya PES'te yaklaşır bu adamlara. İlk maçtaki etkili ve rahat oyundan sonra İspanya'nın şampiyonluk adayı olduğu görüşü hakim oldu, ki grup sonrası da bunun önündeki tek engel Hollanda. İspanya Torres-Villa ikilisinin uyumu ve çoğu takımda bulunmayan orta saha gücü ile uzun yıllardır aradığı şampiyonluğu tekrar bulabilir ama Hollanda ve Donadoni saçmalamazsa İtalya çok büyük engel önlerinde. Akıllı ve mantıklı bir İtalya karşısında ben pek şans veremiyorum İspanya'ya ama İtalya'nın başındaki adam da Donadino işte, nereye kadar güvenilir ki..

D Grubu ve takımlar da böyleydi işte.. Özellikle A ve B Grupları ve Fransa-Romanya maçı ile çok tatsız başlayan grup maçları D Grubu ile final yaptı ve Rusya-İsveç gibi hoş bir maçla noktalandı.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO