18.06.2008

Turnuva Takımı

Yıllardır anlamadığım nokta budur. Turnuva takımı... Dünya Kupası mı başlıyor ? Hemen her yerde yazarlar "Almanlar tam bir turnuva takımıdır".. Avrupa Şampiyonası mı başlıyor ? Hemen yazılır "Tam bir turnuva takımı olan Almanya vs. vs..."..

İyi güzel de, günümüzde milli takım seviyesinde tamamen lig formatında düzenlenen resmi bir kupa var da biz mi bilmiyoruz ? Artık her yerde Almanya için turnuva takımı denmesi komik oluyor. Eleme grupları lig formatında da orada kötü oynadılar diye bu yakıştırma yapılıyor diyecekler de vardır, Almanya gibi bir takım gözünü kapatıp oynasa o eleme grubundan yine çıkar, orası deneme yanılma yeri, şampiyonaya kadar doğru kadroyu ciddi maçlarla sınamak için önemli bir yer. Almanya'nın o şekilde turnuva dışında kalabilmesi de pek mümkün gözükmüyor bana, iş ciddiye bindikten sonra Alman takımı orada da Dünya Kupası Finali oynuyormuş gibi maç yapıp yine şampiyonalara katılır.

Sonuç olarak 3 maçın sonunda kesin olarak eleme usulüne geçilen 2 turnuvamız var elde, başka yok. Bunların ikisinde oynayan ve başarılı olan her takım turnuva takımı olmalı öyleyse.. Büyük ve ciddi maçlara daha iyi kendini vererek hazırlanmanın adı turnuva takımlığı olmamalı..

Not & Ekleme : Ortega yorumda vermiş linki, sözlükte de benzer bir başlık açılmış bir gün önce, tamamen tesadüf oldu çünkü başlığın açıldığı gün sabah 8'de evden çıktım, akşam 9'da gelip maç sonuna doğru uyuyup kaldım. Hoş bir tesadüf olmuş, yalnız değilmişim bu konuda, onu da görmüş oldum :)

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=almanya+ya+turnuva+takimi+diyeni+sopayla+dovmek

2 yorum:

Ortega dedi ki...

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=almanya+ya+turnuva+takimi+diyeni+sopayla+dovmek

:)

firat selcuk dedi ki...

o gün dışarıdaydım akşama kadar, görmemişim sözlükte bu başlığı :) ilginç bir tesadüf olmuş birer gün arayla..

benim yazmamın sebebi alttaki b grubu postunda almanya'yı yazarken aniden aklıma gelmesi :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO