23.06.2008

ispanya 4-2 italya (pen.)

güzel futbol umutları boşa çıktı 90 dakika boyunca.. gattuso ve pirlo olmayınca donadoni normal bir kadro sahaya sürdü.. aragones'inde klasik ispanyası sahadaydı.. iki takımda 0-0 ikisinide yarı finale çıkartıyormuş gibi oynadı.. 0-0 a yattılar deyim yerindeyse.. maç uzatmalara gidince "aa bu skor bize yetmiyormuş" dediler ve bizde biraz futbol izledik..

italya kanatlardan geniş alan bulup..toniye ortalar keserek gol aradı ilk yarı.. büyük silahları olan duran top kazanmak pek nasip olmadı maç boyunca.. de rossi ve aquilani üzerlerine düşen görevi yaptılar ben cassano'dan birşeyler bekledim.. birşeyler değil maçı almasını bekledim hatta ama oda maçın kilidini açamadı.. uzatmalarda girip defansı bi karıştıran iki çalım izlettiren del piero daha erken girse 90 dakika içinde bir takım galip gelebilirdi.. bu kadar kilit olmazdı maç.. birde toni'nin topu indireyim derken arkadan gelen oyuncuya kaçırttığı bir gol varki franchi'nin isyanı bana kadar geldi..
ispanyollar daha kendilerine inanarak oynadı.. çapraz paslarla villa torres italyan defansını kırmaya çalıştı ama nafile uğraştılar.. orta sahada takımı ileri çıkartan en etkili isim "genç" sennaydı.. evet atv spikeri 31 yaşındaki senna'yı 21 yaşına getirdi.. en çok villarreal yönetimi sevinmiştir heralde.. neyse.. maç boyu iki önemli pozisyon vardı.. casillas'ın geri dönüp camoranesi'nin şutunu çok güzel kurtarması.. buffon'un elinden kaçırdığı topun direkten sekmesi.. uzatmalarda oyun biraz kopar gibi göründü.. basket maçı gibi sırayla atak yaptı takımlar maç biterken onuda bıraktılar..

dünya kupasına penaltılarla uzanan italya aynı penaltıcıları kullanma taktiğini diyelim yada totemini kullandı toni ve del piero gibi iki isme attırmadılar.. old trafford'da penaltı kaçıran de rossi yine kaçırdı.. di natale ise çok kötü kullandı penaltıyı oda kaçırdı.. ispanyada villa,cazorla,senna,fabregas gol bulurken güiza buffon'a takıldı..

grubunu lider bitirip yarı finale kalan tek takım oldu ispanya.. yarı finalde 4-1 le geçtikleri rusya ile çok kritik bir maça çıkıyorlar rusyanın gücünün farkındalar.. bence güzel bir maç izleyecek herkes yenende kupayı alırsa kimsenin itirazı olmaz..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO