24.06.2008

Ölüm Grubu ?

Turnuva öncesi en çok merak edilen gruptu C Grubu, gruptaki takımların ikişer tanesi birbirleri ile oynamıştı elemelerde de. Eleme gruplarında Romanya'nın Hollanda karşısında üstünlük kurmuş olması iyice meraklandırmıştı herkesi. İtalya-Fransa maçları da 2006 Düna Kupası'ndan beri Brezilya-Arjantin maçları havasında beklenmeye başladı zaten.

Gruptan mükemmel bir hücum futbolu ile Hollanda çıkmıştı ve ölüm grubunda bunu başaran takımın şampiyon olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Almanya-Hollanda finali oynanacak ve Hollanda şampiyon olacaktı muhtemeln senaryolara göre. Olmadı tabii ki. Hiddink'in Arshavin ile daha da güçlenen Rusya'sına karşı koyamadılar.

Gruptan çıkan diğer takım ise İtalya oldu ki ne yapıp edip gruptan çıkacaklardı zaten, gruptan çıkmaya çıkardı da ileri gider miydi İtalya ? Gidemedi. İspanya'ya penaltılar ile elendiler ki Buffon'un zayıf olan tek yönü de penaltılar zaten. Tuttuğu dışında hepsinde ters köşe oldu, ters köşe olmasa zaten tutardı denebilir ancak kurtarış yapılmasa da köşeyi bilmek de marifettir unutmamak lazım bunu.

Kısacası, gruptan çıkanların şampiyonluğa da ulaşmasına kesin gözüyle bakılan ölüm grubundan bir takım kalmadı yarı finallerde. 2'de 2 ile yarı finale gelmeyi başaran tek grup ise turnuva başında en az dikkat çekilen D Grubu oldu.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO