19.03.2010

Gilardino'nun Şampiyonu Milan

Alberto Gilardino dün(18 mart perşembe) yayıncı kuruluş Sky'a ufak bir röportaj verdi. Kendisi, milli takım, Fiorentina ve lig ile ilgili konuşmanın son bölümü ilgi çekici özellikle. Şampiyonluk için tahmini eski takımı Milan'dan yana olmuş :

"Takım olarak çok iyi bir Şampiyonlar Ligi sezonu geçirdik. Ligde de iyi bir döneme girdik ancak daha iyi yerde olmamız gerekirdi. Ligde 10 maçımız kaldı ve en iyisini yapmaya gayret ediyoruz, sezonun finalini iyi yapmak için elimden geldiğince savaşacağım. Cumartesi günü(20 mart) Avrupa Ligi şansı için hayati önemli olan bir Genoa maçına çıkıyoruz. Güçlü rakibimize karşı kazanmak için uğraş vereceğiz.

Ayrıca Floransa'ya bir kupa getirip getiremeyeceğimizi konuşuyoruz. Önümüzde İtalya Kupası yarı finali var, Inter'e karşı oynayacağız. Çok zor bir iş ancak taraftarlarımızın önünde olacağımız için San Siro'daki 1-0'lık skoru tersine çevirip Roma'da müthiş bir final oynama şansı elde edebiliriz. En azından hedefimiz bu..

Yani son haftalarda bir şekilde UEFA Avrupa Ligi'nde yer alacak bir kupa veya derece almaya çalışacağız.

Tıpkı Fiorentina için olduğu gibi gök mavililere(İtalya Milli Takımı) de önemli bir katkı veriyorum. Sezonu atabildiğim kadar çok gol atıp gök mavi formayı hak etmiş bir halde Güney Afrika'da noktalamak istiyorum.

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkabilirdik, bunun için gerekenleri yaptık ancak hak etmediğimiz şekilde bazı engellere takıldık. Yine de bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yaptıklarımız bizi heyecanlandırıyor ve seneye yeniden Avrupa kupalarında olabilmek için ateşliyor.

Inter için ağustos ayında erkenden söylemiştim final oynayabilecek kapasitedeler diye. Takım çok iyi mücadele ediyor bu kupa için, ne kadar istediklerini Londra'da herkese gösterdiler. -Şampiyonlar Ligi'nden bahsediyor-

Milan'a gelirsek şunu söyleyebilirim; bu gibi durumların üstesinden çok iyi geliyorlar, sezonu en tepede noktalayacaklar bence."

1 yorum:

Mnmlst dedi ki...

milan bu futbolla 3.lüğü kurtarırsa iyi bence. pato'da sakatlandı zaten.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO