7.06.2009

2009 Türkiye GP

Sezonun 7. yarışında Jenson Button 6. yarışını kazandı. Bizim ülkedeki yarışa kadar umudum vardı ama şu dakikada bitti gitti. Sezon boyu Formula 1'i bir daha oturup izleyeceğimi sanmıyorum.. McLaren yok, Ferrari yok, BMW yok, ne yapayım ben Brawn'ı ? Gelmiş geçmiş en başarısız ve en kötü Formula 1 sezonudur bu.

Button gibi bir isim Formula 1 tarihinin en iyi sezon başlangıcına sahip ismi olabiliyorsa FIA'ya selam edip F1 2009 sezonuna noktayı koyuyorum kendi adıma.

10 yorum:

bRn dedi ki...

Al benden de o kadar. İş nerede Hakinen v Schumacher'in çok ötesine geçti. Vettel v Button yakınlaşması yarışın yarısına kadar dayanabilmemin sebebi oldu... Bu bile işin özeti sayılır; bir daha aklıma geleceğini sanmıyorum bi F1 canlı yayınının.

Adsız dedi ki...

polemiklerle uğraşa uğraşa aradan benjamin button fırladı.. nerede raikkonen, nerede massa, hamilton..

Adsız dedi ki...

ya artık hakkinen, schumacher yok niye kimse anlamıyor, yeni bir takımın yeni pilotların olması tam tersine beni sevindiriyor, sıkılmıştım ferrari-mclarenden değişiklik oldu.
Buttonda f1'e ilk başladığında geleceğin şampiyonu olarak gösteriliyordu ama doğru düzgün aracı olmadığı için hep hayal kırıklığı yaşatıyordu, bu sene gösterdi gerçek yüzünü.
Vettelde geleceğin şampiyonu ve şu anki durumdan gayet memnunum :))

Aisilra dedi ki...

Button gibi bir isim iyi bir araba verildiginde yapabilecegini yapiyor rahat rahat sampiyon oluyor.hatirlatmakta fayda var zamaninda ferrariyle bircok basariya imza atan Barrichello ile ayni arabayi kullaniyorlar ve Button`i o da zorlayamiyor...
ha tabi bu seneki brawn gp-redbull ikilisinin ustte olmasi benim de hic hosuma gitmiyor.bu takimlar boyle devam ederken yanlarina ferrari,mclaren,bmw gibi takimlar da yaklasirsa tadindan gecilmez olur.
tabi gelecek seneye f1 diye birsey kalirsa simdiden takimlar 2010 icin olacak kurallari kabul etmeyeceklerinden dolayi yeni bir seri kurmayi dusunuyorlar.gelisimi engelleyen bizleri zevkimizden alikoyan fia`ya da kapak olur...

hologram dedi ki...

button şampiyon olması niye sıkıyor sizi anlamış değilim 5-6 senedir sürücüleri takip eden bilirki button en potansiyelli pilotttur formula 1'de ancak şu ana kadar yer aldığı takımların arabaları ses getirecek durumda olmadığından oda yeteneklerini tam anlamıyla gösteremiyordu şimdi bütün şartlar mevcut oda doğal haliyle domine ediyor yarışları ben şahsım adına gayet memnunum button için ha diğer arabaların neden bu kadar gerilerde kaldığınıysa onların mühendislerine sormak lazım bunun için brawn gp'yi suçlamak olmaz herhalde :D

firat selcuk dedi ki...

bu sacma kurallar cıkmasa, brawn gercekten de kaliteli oldugu icin button'a yarıslar kazandırsa kabul edebilirdim de durum bu degil..

digerleri kotu brawn iyi button o yuzden kazanıyor demek sıg bir yorum yapmak olur.. burada buyuklerin yoluna taslar, engeller koyuluyor, kucuklerin onu acılıyor.. bu sezonki bu sacma kurallar olmasaydı button da kalburustu bir takıma gitseydi o zaman bu dedikleriniz gecerlilik tasırdı..

ferrari, mclaren ve bmw'nin elini kolunu baglayacak kurallar ve butce kısıtlamalarıyla diger takımların onu acıldı, bu buyuklerin onleri kapatıldı..

esitlik denen sey boyle saglanmıyor.. bir esitlik istiyorlarsa butce kısıtlayacaklarına gp2'deki sistemi getirsinler, herkes aynı aracı aynı motoru kullansın, o zaman pilot farkını gorelim.. sonra da "f1 sıkıcı" oldu lafları simdikinin kat be kat fazlası olsun..

konu "diger arabaların muhendislerine soralım" denecek kadar basit degil.. aynı muhendisler gecen sezon da vardı takımlarda, hic bir takım teknik ve mekanik ekibini bastan asagı degistirmis degil..

arnawut dedi ki...

Artemio;
bu saçma dediğin "ferrari, mclaren ve bmw'nin elini kolunu baglayacak kurallar ve butce kısıtlamalarıyla diger takımların onu acıldı, bu buyuklerin onleri kapatıldı.." 2010 için düşünülüyor be cnm. bu sene için değil geçerli değil yani.

Bu sene Ferrari'nin ve onun gibi diğerlerinin işi, diğer takımların yükselmesini önlemeye çalışmaktan başka bişey olmadı. Bu sebepten de bi halt beceremediler. İşini yapanlar üstte olunca da sevilmez oluyorlar.

Brawn'ın başında ki adamı da unutmamak lazım. Şampiyon yapan adam!..

firat selcuk dedi ki...

o sacma dedigim sey gayet net olarak bu sene icin gecerli ne yazık ki..

tamam brawn cok iyi bir teknik ekip kurdu diyelim, diger takımlar aynı kaldı %90-95 oranında.. mucadelenin brawn-ferrari-mclaren-bwm dortlusu arasında gecmesi gerekirdi..

bu sezonki kurallara ve uygulamalara bakıp buyuklerin onunun kesilmedigini soylemek hic dogru olmaz..

arnawut dedi ki...

kuralları okudum tekrar tekrar. bütçe sınırlaması kuralı yok bu sene. maliyet düşürmek için yeni kurallar eklenmiş, o da tüm takımlara yansıtılmış durumda. krizden mütevellit.

bütçe sınırlaması önümüzde ki sene düşünülüyor. o zaman büyük takımların eli kolu bağlanacaktır. Ferrari'nin BMW'nin çabaları bu yüzdendir. bu çabalar da bu sene sahip olmaları gereken konsantrasyonu tamamen yok etmiştir.

bu sene ki kurallarla da büyüklerin önü kesilmedi. şartlar eşitlenmeye çalışıldı. buda çok doğruydu. GP2'yi görüyoruz. Öyle bir formula 1 izlemeye kimse hayır demeyecektir.

bütçe sınırlamasına karşıyım ben, yanlış anlaşılmasın. çünkü bütçe sınırlaması eşit şartlar getirmeyecek. 2 kategoriye ayıracak F1'i. ve bu da şu an fena boyutlarda olan zevksizliği arttıracak...

Adsız dedi ki...

Ne zamandir aklimdaydi, buraya yazmis olayim. Bence son senelerde getirilen ve arabalari yavas tutmaya calisan kurallar bu sporun icine etti. Pilotlarin katkisini cok azalttilar. Ozellikle bu sene goruyoruz ki, bu arabalari kullanmak cok kolay artik. Siralama turlarinda ve yarislarda cok az hata goruyoruz. F1 arabasini kullanmak bu kadar kolay olmamali... Birakin arabalar gelissin, duz gidemeyecek kadar guclensinler, ondan sonra gorelim bu pilotlarin yeteneklerini...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO