27.06.2009

Bir İyi Bir Kötü


Fiorentina Gilardino'nun yanında oynayabilecek ve aynı zamanda alternatifi olabilecek ismi gözüne kestirmişti 1 haftadır. Groningen'in yıldız İsveçli'si Marcus Berg'e 10 Milyon € teklif edildiği Hollanda basınında yazılıp çiziliyor. Zaten niyet vardı bu isme, yavaş yavaş dillendirildiğine göre sevinmek lazım. Henrik Larsson'dan sonra Zlatan Ibrahimovic'i dünya futboluna sunan İsveç'in sıradaki bombasıdır Marcus Berg. Bu transfer gerçekleştiği vakit Beşiktaşlı arkadaşlar Mutu için biraz daha fazla heyecanlanabilir.

İyi haber buydu, kötü olan ise Felipe Melo'nun hala nerede olacağının netlik kazanmaması. Ben Floransa'da mutlyum dese de, yöneticiler transfer yok dese de Juventus'un ve Arsenal'in ilgisi can sıkıcı düzeyde. Üstelik bu ilgi Konfederasyon Kupası performansı ile doruk noktasına ulaştı. Juve orta sahada 2 sezondur gerçekleştiremediği Xabi Alonso rüyasından uyanmış gibi duruyor, Melo ile birlikte Madrid'den Diarra veya Lazio'dan Ledesma'yı düşünüyorlar o bölgeye. Arsenal'in ise Diaby dururken Felipe Melo ile ne işi olacağını hala anlayabilmiş değilim. Tamam Melo şu an çok daha formda ve daha kaliteli Diaby'den ama bahsi geçen 20 Milyon Pound'u bir çırpıda verecek kadar büyük bir fark değil aradaki.

5 yorum:

os dedi ki...

yarı final maçını izlerken felipe melo'nun oyununu, sahadaki baskınlığını gördükçe aklıma seni getirdim. aha fiorentina'dan uçabilir bu ve franchi deli olur diye :)

firat selcuk dedi ki...

bırakmıyoruz, en az 3 sene daha bizimle, fiyatı yok, vermeyi dusunmuyoruz diye diye en sonunda satarlarsa bu blogda bir cinnet girisimine tanık olur insanoglu :)

hadi sattınız, bari arsenal'e satın, kanlı-bıcaklı oldugumuz juve'ye niye takımın en fazla cıkıs gosteren adamını satalım.. dusundukce sinirlerim oynuyor.. deliririm bence ben yakında..

tanjue dedi ki...

Franchi yazı çok güzel ve çok doğru olmuş,özellikle Diaby mevzusunda tamamıyle aynı fikirdeyim seninle.Ki o takımda A.Song ve Denilson da var.Diğer yandan Juve için endişelenme Mourinho abim kendini öyle bir ateşe atmaz gerekirse basar parayı keser Juve'nın onunu.Ama Real nıye hala dusmedı Melo'nun peşine çözemedim.Böyle bir iddia yok mu hiç piyasada?

firat selcuk dedi ki...

@tanjue;
real madrid ve fiorentina isimleri 2 kere yan yana anıldı bu transfer doneminde.. bir tanesi drenthe transferinde ki bu oldu/olacak, imza atılması bekleniyor artık.. isimlerin yan yana anıldıgı diger haber de raul albiol transferiydi ki fiorentina'nın gücü yetmedi zaten f.perez ile baş etmeye..

bunlar dısında melo haberlerinin cıkmamasına ben de sasırıyorum, cıktıysa da atladım veya basit bir soylentiden ibaretti.. dusununce de real madrid'in diarralarla devam etmeyecegi bir gercek, bu bolgeye de avrupada alınabilecek ilk tercih oldu melo oynadıgı oyunla.. perez kafayı xabi alonso'ya takmıs anlasılan..

Bhut_Jolokia dedi ki...

Marcus Berg'i alabilirlerse çok iyi olur. Geleceği olan bi adam ileride çok iyi paralara da satabilir Fiorentina

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO