12.06.2009

Benimki Oyundu En Azından... / Ronaldo & Real Madrid

Geçenlerde Football Manager 2009'da Fiorentina ile devam ediyorum, yıl 2011 olmuştu ve ben ilk günden bu yana en fazla 22-23 yaşındaki oyuncuları transfer ederek bir kadro kurmuştum. Deneyim kazanan kadro 2011 yılında Şampiyonlar Ligi'ni ve İtalya Ligi'ni bir arada kazanınca kulübün kasasına hakederek kazanılmış 150 Milyon € para girmişti. Transfer bütçesi de bu meblağların etkisiyle 90 Milyon € olmuştu. Sonra elimdeki Guiseppe Rossi'yi sattım hayır kurumuna(M.City), sağolsunlar 30 Milyon € parayı tek seferde verdiler. Transfer bütçem fırlamıştı bir anda, 120 Milyon € olmuştu. E ben de durmadım tabii ki, artık geleceğin yıldızı yerine mevcut olan bir yıldızı almak lazımdı takıma. Tek forvetli sistemde en uygun isim olarak Torres ve Adebayor'u gözüme kestirip saldırmıştım iki oyuncuya da. İlk teklif Torres'e gitmişti 60 Milyon € olarak, Adebayor için Montolivo ve Frey'i aynı anda takas etmek isteyen Arsenal ise zaten ikinci plana aldığım oyuncuyu listeden silmeme sebep olmuştu.

Pazarlıklar 1-2 hafta sürdü, Liverpool ilk etapta 60'lık teklifi 130'a yükseltince umutsuzluğa kapılmıştım. 3 onlar düştü, 5 ben yükseldim derken en sonunda 100 Milyon € parayı nakit olarak verdim taksitlerle uğraşmayıp. Liverpool da bunu kabul edince Torres'i Floransa'ya getirmiş oldum. Sonra FM oynarken karşılıklı kariyerleri konuştuğumuz iki üç arkadaşım ve kuzenim olaydan haberdar olunca bir güzel çemkirdiler bana. O para verilir miymiş de, o paraya aynı kalitede 5 tane genç alınırmış da, neler neler.. Hani bilmeyen birisi okusa o konuşmaları, diyecek ki "Adam Cihan Haspolatlı veya Sabri'ye 100 Milyon € vermiş herhalde". Benimki bir oyundu, öylesine bir zevkti, 1999'dan beri oynadığım bu efsane oyunda 10-11 yıllık geçmişimin en pahalı transferini yapıyordum, keyifti sadece..

Haziran ayındaydık, yıl 2009'du, takvim ayın 11'i olduğunu söylüyordu.. Öğlen Bornova'da oturduğum cafede NTV Spor açıktı, Ronaldo için 94 Milyon €'luk teklifin kabul edildiği yazıyordu son dakika gelişmesi olarak. Aklıma Torres transferim ve şaka yollu da olsa aldığım tepkiler geldi, "oğlum benimki oyundu en azından !" diye kuzenim Özgür başta olmak üzere Demir, Arda ve Emre'ye deli gibi haykırmak istedim.

General Motors gibi bir dev bile bayrağı çekip iflasın eşiğine gelmişken bir futbol kulübü transfer için 3 günde sadece 2 oyuncuya 160 Milyon €, yani 340 Milyon Türk Lirası para veriyor. Sözlükte de yazmıştım, kriz Real Madrid'i pek teğet geçmemiş anlaşılan.

1 yorum:

Emre dedi ki...

Artık benimde FMde fantezilerim sınır tanımaz heralde bugünden sonra.. dediğin gibi en azından bizimki sadece bir oyun :) Florentino Perez futbol dünyasını kendi oyun bahçesine çevirdi.. kim bilir belkide içinde onunda FM oynama hevesi var :)))

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO