5.06.2009

Bunlar Hep Olasılık...

Şöyle bir özet geçeyim dedim Fiorentina'nın transfer gündemi hakkında. Geçen sene erkenden adı anılanlar genelde imzalamışlardı takımla, bu sene de öyle olacak mı göreceğiz.
  • Lyon'un Gilardino'ya 25 Milyon € verdiğini duyarsanız inanmayın, yalan.Mor formayla geçireceği bir kaç sezonu daha var, kendisi de öyle söylüyor.
  • Kuzmanovic'in de Sevilla'ya gideceği haberlerine itibar etmeyiniz, hiç gerek yok inanmaya. Sözleşmesinin biteceği 2013 yazına kadar gitmeyeceğini üstüne basa basa söylüyor. Ancak genç oyuncudur, para tatlı gelir, hiç belli olmaz, güvenemiyorum. Zamanında Figo'ya tatlı geldi bu para, Kuz'a neden gelmesin ?
  • Burdisso'nun adı geçiyor savunma için ki seneye daha başarılı bir sezon yaşamak için savunmayı güçlendirmemiz şart. Kroldrup denen arkadaşı uzak diyarlara dönüşü olmayan uçak bileti ile yollamak gerek en başta. Fiorentina'nın Haldun Üstünel'i konumundaki Panteleo Corvino olumsuz konuşuyor bu iş için. Önce Inter'in bu isimden vazgeçmesi gerektiğini söylemekte ki sanmıyorum Inter Burdisso'yu kadroda tutma gibi bir derdin içine düşsün.
  • Mutu'nun gideceği 2-3 aydan beri yüksek bir olasılık olarak gözüküyordu. Üstelik İtalyan basınına göre Roma ve Galatasaray ilgileniyordu kendisiyle. Galatasaray'ın da Roma'nın da Mutu'ya 10 Milyon € civarı bonservis ödemesi imkansız. Belki yeni yönetime kavuşmak üzere olan Roma alabilir düşük bir ihtimal de olsa. Giderse de üzüntü kelimesi aklımdan geçmez, meydanlara çıkar oynarım kurtulduk diye.
  • Salernitana forması giyen Perulu orta saha Merino Ramirez için Genoa ve Napoli ile birlikte talipliler listesindeyiz. Barcelona altyapısında futbola başlayan bu isim için Genoa veya Fiorentina daha olası duruyor. Perulu Vargas'ın etkisiyle bize gelebilir kendisi. Kulübeyi güçlendirmek lazım. Kendisini pek tanımıyorum ama lakabının Maradona olmasından ötürü heyecanlanıyorum.
  • Melo'nun Inter'e gitmesi gibi bir olasılıktan bahsediliyor, Julio Cesar "Burası boyu geçmiyor, gel gel" demiş Melo'ya. Melo bu yalana kanıp da boğulur mu o sularda bilemiyorum. Giderse çok büyük kayıp olacak, seneye Şampiyonlar Ligi'ne katılma olasılığını bile baltayabilir yerine sağlam bir isim konmazsa. Ama ben gideceğini sanmıyorum, Inter'de bu kadar parlak bir sezon geçiremeyecektir.
  • Ascoli altyapısından A takımına bu sezon yükselen Francesco Di Tacchio'nun adı geçiyor ki kendisi hakkında bilgim sıfır. Gattuso gibi bir oyuncu olacağı konuşuluyor. Bu isimde de Corvino'nun parmağı var.
  • Chelseali Branislav Ivanovic'in adı aylardır bizimle birlikte anılıyor. Gelirse Gamberini-Dainelli ikilisinden birini kulübeye kolay kolay yollayamaz ama takıma oturursa da tadından yenmez. Prandelli'nin işin içinde olduğu konuşuluyor, olumlu sonuçlanacak sanki bu transfer.
  • Çek oyuncu Plasil'in de adı Genoa ve Fiorentina ile anılıyor İspanya'da. 
  • Geatano D'Agostino çıkan dedikodular üzerine takımdan ayrılmak istemediğini söylemiş. Fiorentina da bu oyuncuya şöyle bir bakıp çıkanlar arasında yer alıyordu. Transfer ihtimali ne kadar azsa, bize gelmesini o kadar çok istiyorum.
  • Fiorentina'nın ilgilenmiş olduğu ve ne işe yarayacağını çözemediğim Julio Ricardo Cruz'a Parma talip olmuş. İçim rahatladı resmen..

Biraz transferden bahsedeyim dedim, bir anda neler çıktı ortaya. Bizim basına bahane bulmayı pek severiz ama transfer sezonu daha dün bir bugün iki, ne ara bu kadar isim geçti medyada inanın bilmiyorum. Hepsi 2 günde çıkan şeyler. Aralarında çoğu gerçekleşmeyecek ama bizdeki gibi bir tanesi gerçekleştiği zaman bile o transferi daha evvelden yazanlar "biz demiştik" diye sükse yapacaklar. Alıştık bunlara, itiraz da etmiyorum hani, bu işin doğasında var bunlar çünkü.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Sizin Gilardino'nuza kalmadık zaten, Vargas'ı verin yeter :)

firat selcuk dedi ki...

pasqual'i verelim, frikik de atıyor sabri'den hallice..

vargas demisken, 27 milyon euro verdi diye oyunda bana sormadan kendisini barcelona'ya satan baskan efendiye buradan da selam edeyim..

Adsız dedi ki...

Gerçekte de o kadar iyi mi Vargas?

firat selcuk dedi ki...

kimlerin ne paralara gittigini goruyoruz, su devirde barcelona gibi bir takıma gercekten de 27m euro ya gider..

fikir vermesi acısından video etiketinden fiorentina'nın bir kac ozetini izle.. hucum gucunu kullanmasına da yeteri kadar izin verilince oldurucu oluyor.. bizim ulkede tello'nun basına gelenler gibi biraz da, sol bek oynayan bir isim ama sol acık veya forvetin arkasına kondugu zaman da cok farklı oynayabiliyor..

tum bunların yanında, kendisine roberto carlos diyorlardı fiorentina'ya gelmeden once, burada kendi ismini hafızalara kazıdı bir anlamda.. onumuzdeki sene fiorentina hem ligde hem de sampiyonlar ligi'nde bir basamak daha ustte yer alırsa vargas transfer donemlerinde paylasılamaz..

abeyle dedi ki...

D'agostino Juventus'a gitmiş diyorlar.Bilemiyoruz.

Adsız dedi ki...

Martins de 7.5 milyon euro karşılığında sakatlığının geçmesi durumunda yani doktor raporlarına göre gelecek sezon Fiorentina forması giyecek

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO