9.06.2009

Ascoli Başkanı, Lupoli ve Ben

Öğleden sonra saat 1-2 gibi, güneşli, sıcak ve güzel bir yaz havasında sahilde oturan iki adam görüyorum. Yaklaşıyorum bakıyorum, birisi Arturo Lupoli, diğeri ise Ascoli kulübünün başkanı. Allah allah diyorum geçiyorum yanlış gördüğümü düşünüp. Dönüp bakıyorum tekrar geçerken, ciddi ciddi Lupoli oturup bir adamla gülerek konuşuyor. Lupoli'ye sinsice eğilip soruyorum kim bu diye, karşısındaki adamın Ascoli başkanı olduğunu tam da o an öğreniyorum.

Şaşkınlık iki katı daha artıyor, çünkü bu günlerde Fiorentina transferdeki ilk hamlesini Ascoli'ye Lupoli'yi verip karşılığında Di Tacchio'yu alarak yapıyor. Ben de bu transferle ilgili bir gelişmeye canlı canlı şahit olmanın şaşkınlığı içerisindeyim. Neler olduğunu anlamaya çalışırken Francesco Di Tacchio çıkıp geliyor, o da Fiorentina'ya imza attığını söylüyor ve Lupoli'ye eski takımının forması altında başarılar dileyip ayrılıyor. Ascoli başkanı bana Fiorentina'ya çok iyi bir çocuk verdiklerini, bir kaç sene içerisinde Montolivo ile birlikte orta sahayı domine edeceklerini söylüyor. Ben de sevinip Fiorentina taraftarı olarak takıma katkı sağlayamasa da hayatının bir kısmını bu takım için geçirdiği için Lupoli'ye teşekkürlerimi iletip Ascoli'de başarılar dileyip ayrılıyorum masadan. Dönerken de Lupoli bir şekilde iletişime geçebilecek adres veya bilgi verirsem Ascoli'de ilk resmi maçında giyeceği formayı imzalayıp bana yollayacağını söylüyor. Durduk yere böyle bir hediye alacağım için seviniyorum.

Ve şu an bu satırları yazarken bu sabah niye böyle bir rüya gördüğümü anlamaya çalışıyorum. Transfer haberi doğru bu arada, Lupoli Ascoli'ye gidiyor karşılığında 1990 doğumlu Di Tacchio Fiorentinalı oluyor, imza bugün-yarın atılır..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

sen kafayı yemi$in arkada$...

Ögeday Karabulut dedi ki...

Allah hayır etsin dedikten sonra teşhis koyayım(50 yıllık doktorum ya)

Futboldan uzak kısa bir tatil yapman gerek bence abi :)

Hatta benim de yapmam lazım galiba ben de geçen hafta Lincoln'ün menajeri olarak Adnan Polat'la görüştüğümü gördüm.

Tüm blog yazarları toplanıp bir yerde tatil yapalım bence. :D

abeyle dedi ki...

Melo kaldi da bu seferde frey'e bayern talip olmuş.Serie A'da çok iyi genç kaleciler var ama satmalı mı sence Fiorentina Frey'i?

firat selcuk dedi ki...

takımda montolivo ve jovetic ile birlikte satılmaması gereken 3. isimdir frey..

fiorentina onlarca yıl sonra sampiyonluk icin mucadele edecekse ve inter dısında digerleriyle yeniden aynı seviyeye gelebilmisse bunda frey'in payı cok buyuk.. genc kaleciler altyapıdan da geliyor 2 tane, ligi idare edebilirler bir sekilde ama avrupa da bir hedefse -ki hedeftir- frey elde kalmalı.. bayern'e kaleci lazımsa almanya ligi'nde fazlasıyla var.. wiese, weidenfeller, adler, neuer.. biri olmazsa otekini ikna ederler..

frey'e gelen teklif 35-40 olursa isler degisebilir biraz kabul edilebilir durum da.. oyle 20 civarı bir miktar soz konusu bile olamaz.. hepsini gectim, 2008/2009 sezonunda buyuk takımlar arasında uzak ara en iyi kaleci performansını verdi.. palermo, napoli, udinese, genoa gibi bir alt basamaktaki kuluplerde donem donem iyi performanslar cıktı ancak sezona yayamadı cogu kaleci..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO