17.06.2009

Cihan Ceylan #1

Mezar taşını böyle forma gibi yaptıran olsa ya gerçek hayatta da.

Cihan Ceylan'ın Kemik'teki köşesi Deli Dışkısı'ndan karikatürler ekleyeceğim ara sıra. Kemik'te yaptığı tüm Deli Dışkısı köşesi scanlenmiş olarak mevcut, koleksiyondaki dergilerin başına iş gelirse diye yedekte duruyorlardı.

Not : Çizerin kendisi blogda karikatürlerinin yayınlanmasına izin vermektedir, izinsiz bir şey yapmıyorum yani.. Telif melif diyerekten baş ağrısına sebep olacak bir durum yok yani ortada, belirtmek istedim bunu..

9 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Millet şu adamı "yeni Yiğit Özgür", "yeni Uğur Gürsoy" diye betimlemiyor mu ayar oluyorum. Tabi ki bu isimlere laf etmiyorum, bunlar da çok iyi karikatüristler ama Cihan Ceylan daha bu isimler yokken vardı (o sıralar Yiğit Özgür yeni yeni çıkıyordu).

Elimde Kemik dergisinin tüm sayıları var, elime ne zaman alsam en çok güldüğüm köşe Cihan Ceylan'a ait. Tekrar tekrar okuyorum Deli Dışkısı'nı ama sıkılmıyorum arkadaş, o derece kalite bir köşe. Bu karikatürleri bilgisayara atma hevesim vardı nasıl yapsam diye kara kara düşünüyordum. Bu seri sayesinde beni de büyük bir dertten kurtaracaksın şimdiden teşekkürler :D

Fakat kendisine karşı bir eleştrim var, belki burdan duyar : Askerden döndükten beri çizgisi çok değişti, şimdiki çizgisi de güzel fakat o kemik dönemindeki çizimler kadar güzel gelmiyor bana. Eskisi gibi çizse ah ne güzel olur. Bir de Cihan Ceylan son dönemlerde iyice ünlenmeye başladı, bugüne kadar bu adam sadece benim keşfimdi, bana özeldi ama şimdi herkes Cihan Ceylan'ı konuşuyor ve ben bu durumdan çok rahatsızım :D Sanki FM'de keşfettiğim oyuncuları gerçek hayatta döktürürken görmek gibi, benim keşfim ulan o ! :)

Adaşıma burdan başarılar diliyorum ve ekleyeceğin karikatürleri bekliyorum :P

firat selcuk dedi ki...

cizgisinin degismesi konusunda kendi yorumu su sekilde olmustu sordugumda : sen ben anlıyoruz ama ulkedeki cogu adam da anlamıyor..

bu turden bir sey demisti.. yani isin icinde olan veya karikaturle asırı ilgili olan kisiler icin bir gozu kafadan bagımsız havada olan adam ya da bir gozu burnunun ucunda olan adam bizler icin keyifli ve gulumsetecek bir sey ama dergiyi alıp okuyup gecen veya soyle bir goz atan adam icin durum oyle degil..

bunu acıklamıstı bana ki dogru yani olay.. yer veya ayrımcılık yapmak icin vermiyorum bu ornegi yanlıs anlasılmasın da, doguda veya ic kesimde karikaturle ilgisi olmayan adam ilk kez alacak ve bakacak "bu ne boyle gozu nerde adamın, boyle insan mı olur" diyecek, olmayacak.. ilk izlenim kotu olacak dergiye ve cihan'a karsı..

bu baglamda cizgiyi degistirmesi haklı ki yeni cizgisinde de surat ifadeleri bambaska bir hal aldı.. umursamaz tipleri ve salak tipleri cok guzel ciziyor ozellikle..

eskiyi ozlesek de yenisi de gayet farklı ve keyifli bence..

pclion dedi ki...

Ben bayılırım Cihan Ceylan'a, Umut Sarıkaya'yla beraber okurken en çok zevk aldığım karikatüristtir. Geçenlerde tanışma hikayenizi anlatmıştın zaten, çok keyifliydi...

AbSurDMaN dedi ki...

Şu anki çizimleri kötü değil tabi ki, ayrıca çizgisini bir anda değiştirmediği için de biz eski takip edenleri olarak benimsemekte zorluk çekmedik zaten diye düşünüyorum. Yavaş yavaş bu şekle dönüştü. Ama Kemik'teki işlerinde ilk olarak beni çizgisiyle yakaladı diyebilirim, espri kalitesinde ise bozulma yok o yönden sorun yok :) Dediğin doğru çoğu kişide ilk izlenimin kötü oluşmaması lazım ama ilk çizgisi de o kadar aykırı değildi bana göre. Ya da ben beğendiğim için bana öyle geliyor.

Neyse çizmeye devam etsin de bana her türlü çizgisi uyar :)

siriusjames dedi ki...

Biraz geç keşfettim ama şu anda favorim kesinlikle :) Bir de Uykusuz perşembeye gecikiyordu bir şey demiyorduk ama cuma çıktı geçen hafta. Neden gecikiyor böyle bir fikriniz var mı veya sorabilir misiniz?

firat selcuk dedi ki...

ege uni'deki soyleside kendi ellerinde olmayan bir sebepten oturu gec cıktıgını soylemislerdi.. ama son sayının neden cuma gunu cıktıgı hakkında bir bilgim yok.. muhtemelen baskı yetismemis olabilir cunku persembe sabahı sitelerine yeni sayının kapagını eklemislerdi..

siriusjames dedi ki...

Teşekkür ederim bilgi için. Almayı bırakacak halimiz yok ama sadece daha çabuk kavuşmak istiyoruz işte :)

müşkülpesent dedi ki...

kemik'in bir sayısında türk futbolu neden ilerliyemiyor diye iki sayfalık bir hikayesi var ki hala okur okur gülerim eğer sende yoksa scan edip buraya koymana yardımcı olabilirm

firat selcuk dedi ki...

bende vardı sanki arayıp bulup ekleyeyim buraya.. hikayeleri almamıstım sadece deli dıskısı var bilgisayarda..

o hikaye de gozlerimin onune geliverdi bir anda, at abinin kıllı gogsune diyen adam ve digerleri :))

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO