22.06.2009

Hoşgeldin Gökhan Zan

Öncelikle transfer stratejisine bakarsak A Milli Takım'da oynayan ve geçen sezonun son yarısını sakat geçirmiş stoperi 8 Milyon €'ya satıp yerine yine A Milli Takım'ın diğer değişmez stoperini bedavaya aldık. Burada bir başarıdan söz etmemek haksızlık olur. Servet bir daha bu paraya gidemezdi önümüzdeki dönemlerde, Gökhan ise bu yaşında yani önümüzdeki 1-2 sezonda bir daha bedavaya getirilemezdi. Ciddi bir kazanç var elde bir kere. Ancak isimlere bakınca Gökhan Zan'ın Servet'ten 1 adım geride olduğunu biliyoruz. Yani günümüz şartlarında her teknik adam Gökhan-Servet ikilisinden birini seçmeye kalksa Servet'i seçer. Ancak Servet dediğimiz gibi bir daha elde edilemeyecek bir teklife gitti. Tek başına, kendi performansıyla Avrupa'da kupa kazandırsa bile en fazla 10 Milyon € ederdi Servet. E böyle bir oyuncuyu göndermişken de aynı ebatlarda ve benzer görevi yapabilecek bir isim lazımdı, o da Gökhan Zan oldu. Düşündüğüm zaman fiziği -her ne kadar sık sakatlansa da- üst seviyede bir isim ve kendi çapında, çizgisini aşmayacağı görevler verildiği zaman işini yapabilen bir isim. Servet'e hem fiziksel anlamda hem de oyun anlamında bu kadar yakın başka bir isim alınamazdı, zaten bu tipte bir isim de yok ülkemizde. Belki Sinan Osmanoğlu ile bu yola girilebilirdi ama risk büyüktü. Gökhan biraz tehlikeli de olsa Sinan gibi tecrübesiz bir isimle risk almaktansa milli oyuncu ile bu açığı kapatmak her zaman daha iyidir.

Gökhan Zan'ı fazla beğenen bir isim değilim, hatta sözlük'te şöyle de bir entry yazmıştım geçen sezon sözleşme yenilediğini duyunca :
- besiktas'a attıgı imza ile galatasaray taraftarını da mutlu etmis insandır. söylenti de olsa ilgilenmiyoruz da dense sarı kırmızı formayı giyecegi ihtimali korkutuyordu. besiktas'ta basarılı olsun, milli takımda dogru duzgun oynasın yeterlidir, bize gelmesin de.

Bunu yazdım ama bugün olumlu konuşuyorum bu transfer için. Entrynin sonunda yazdığım Beşiktaş'ta başarılı olsun ve A Milli Takım'da düzgün oynasın temennilerim gerçek olduğundan bu şekilde iyi konuşabiliyorum. Servet'i kaybettiysen Gökhan Zan'ı alman gerekirdi yedek kulübesi için bile olsa. Yeri geldiğinde uzun boyuna ihtiyaç duyulacak bir isim sonuçta.

Kazanılan parayla yabancı bir stoper alınacağı fikri de ağır basmaya başladı bu transferle ki Gökhan'a olumsuz bakmama/bakamama sebeplerinden biri de budur benim için. Gökhan'dan başka bir yerli stoper alınsaydı hatrı sayılır bir bonservis ödenecekti ve bu da yabancı stoper için ekonomik olmaya itecekti yönetimi. 3-4 Milyon € ödeyip yabancı almak var 6-7 ödeyip almak var. Hatta bonservissiz bir isim alınacaksa o isme yıllık %25-50 arası daha fazla para vermek demektir. Ülkedeki olasılıklar arasında en akla yatkını olduğu gibi ekonomi ve transfer sezonunun geleceği açısından da hayati bir rol oynadı Gökhan Zan.

Savunmamızda Sabri gibi bir isim varken Gökhan Zan'ı beğenmemek lükstür bizim için, bunu da son olarak eklemek lazım.

Tekrar hoşgeldin diyelim taze aslan Gökhan'a...

Yalnız, üç gündür eve oturuyorum hareket yok, yarım saatliğine evden çıktım neler oldu bir anda, bilseydim biraz daha dışarıda kalırdım..

3 yorum:

Özgür Şeker dedi ki...

hep birlikte bi dışarı çıkalım
belki döndüğümüzde şöyle bir şey görürüz resmi sitede :)

http://yfrog.com/18dossantosp

k.a. dedi ki...

ben o resmi görmek için izmir sıcağında tğm gün gezebilirim gerekirse :)

bu arada beşiktaş'tan galatasaray'a gelenler bir şekilde kendini geliştirip takımda yerini alıyor. ben o kadar ümitsiz değilim bu transferden. tek düşündüren yanı, takımdaki revir müdavimlerine +1 olması.

alt + 168 dedi ki...

Savunmamızda Sabri gibi bir isim varken Gökhan Zan'ı beğenmemek lükstür bizim için, bunu da son olarak eklemek lazım.

şu cümlenin üzerine susmak ve bir bardak su içmek lazım.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO