19.06.2009

Fiorentina'ya Yeni Adaylar

Transfer gündeminde ilk haftalardaki isim yağmuru dindi doğal olarak. Daha önce yazdıklarımda çoğunluk söylentiden ve muhtemel bir kaç görüşmeden ibaretti. Günler geçtikçe daha ciddi olan transfer haberleri ön plana çıkıyor. Gündemde şu an sağ bek transferi var ve bunun dışında yıldız olmasa da üst düzey sayılabilecek bir kaç isim ucuza kapatılmaya çalışılıyor. Tüm bunların yanında daha üst düzey başarılar kazanmak için bir yıldız stoper gerekiyor. Yıldız bir stoper alınmayacaksa oldukça üst düzeyde 2 isim lazım diğer bölgelere. Tıpkı geçen sezonki Gilardino transferi gibi.

Yıldız olmayıp ortalamanın üstünde olan isim olarak ön plana çıkan kişi Real Madrid'de kapının gösterildiği Royston Drenthe. Pasqual satılmayacaksa dünyanın gördüğü en gereksiz transferlerden biri olur Drenthe transferi ki zaten ilk etapta kiralama yoluna gidilmesi planlanıyor. Ben pek ihtimal vermiyorum böyle bir şeye, çünkü gerek yok, tamamen ekstra olur. Tüm transferi kapatır bitirirsin, eksikleri kapatırsın, daha sonra bir de Drenthe'yi alırsın belki tutar diyerekten. Daha sağ bek, savunmacı ve forvet bulmadan çok gereksiz olacak bu. Ayrıca stoper almak için de Da Costa, Mazuch gibi isimlerden para kazanmak gerek. Dainelli ve Gamberini'nin olduğu yerde bu isimler de var, yanlarına bir üst düzey ismi daha kaldıramaz kadro. Gereksiz para kaybı olur bu da. Şimdilik tek kaynak Mazuch'un Anderlecht'e gidişiyle sağlanacak gibi duruyor, önümüzdeki hafta netlik kazanacak bu transfer.

Sağ bekte Zebina ve Panucci isimleri geçiyor. Panucci transfer döneminin başından beri konuşuluyor, Comotto'dan daha iyi bir isim olamaz bu yaşında. 36'lık adamı 1. değil 2. yedek olarak almaya bile şüpheyle yaklaşırım. Diğer isim Zebina 30 yaşında ve alınabilirse 3-4 sene sorunsuz kapatır o bölgeyi. Tüm bunların yanında Hoffenheimlı Beck'in ismi de gündemden düşmüş değil. Bir seçim yapılacaksa ben Zebina'yı isterim, Beck'in Almanya dışında ne yapabileceği tamamen bir soru işareti. Zebina ise 11 yıldır İtalya'da ve uyum sorunu denen şeyi yaşamayacak.

Forvet için net bir isim yok ortalıkta ve beni endişelendiren şey de bu doğrusu. Gilardino'nun yanında sakatlığı bir yana zaten takımı fazlasıyla karıştırıp düzeni bozan Mutu tek başına kalıyor ve bu bölge teoride en güçlü bölge gibi gözükse de pratikte en zayıf bölge. Gilardino sakat veya cezalı olduğu anda alternatif kalmıyor, işin kötüsü bu ikili sahada olduğu anda kulübede destekleyecek isim de yok. Transfer çeşitli haberler dönerken forvet için Martins isminin bir kere ortaya çıkıp daha sonra o ismin de kaybolup gitmesi endişelendiriyor. Neyse ki daha 2.5 ay var transferin bitimine, rahatlatan nokta bu..

2 yorum:

yalçın dedi ki...

montolivo nun milana gitmesi gibi bir olasılık varmı? o bölgede kaka eksildi ustune bırde orta alanın ortasından pirlo nun celskı ye gıtmesı gıbı bır durum var milan ın bır gırısımı olabılır dıye dusunuorum onumuzdekı gunlerde montolıvo ıcın.

firat selcuk dedi ki...

montolivo'nun gitmesi gibi bir sey soz konusu degil simdilik.. en azından hic gundeme gelmedi.. bizimkilerin boylesine bir oyuncuyu bırakacagını sanmıyorum zaten.. onumuzdeki bir kac sezon icerisinde takım montolivo ve jovetic'in etrafında kurulmus olacak, satmak en azından 2-3 sene geriye gitmek anlamına gelir..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO