15.06.2009

Olmadı...

Uzun uzun yorum getirecek bir şeyler bulamıyorum ama birisi sorsaydı bana "Orlando'nun seriyi kaybetmesindeki en önemli sebep neydi?" diye, benim cevabım Jameer Nelson'ın oynatılması olurdu. Bu takım Celtics ve Cavs'i Nelson olmadan geçmişti, Lakers'ı da geçebilirdi, hiç olmazsa daha fazla zorlayabilirlerde. C. Lee ve J.J. Redick kritik iki-üç hatayla maç kaybettirmiş olsalar da Nelson kadar etkili olamazlar asla. Takım Nelson olmadan belirli bir sisteme ve düzene alışıp finale gelmişken çok ciddi sakatlıktan çıkmış adamı kurtarıcı ve sürpriz olarak sahaya sürmekte mantık bulamıyorum. Yine de Orlando'nun şampiyon olması mümkün gözükmüyordu, tek isteğim 7. maçta bitmesiydi finallerin, 5'te kaldı. Orlando tatlı bir rüya yaşatmıştı bizlere, seriyi bir maç daha uzatmalarını beklemiştik ama ilk yarıdaki 16-0'lık seriden sonra toparlanamadılar. Bir de o atılamayan üçlükler damga vurdu maça. Tüm sezonda üçlük atarak bu noktaya gelip son maçta bunu doğru düzgün başaramamak kötü oldu.

Orlando 24 maç yaptı playofflarda ve ben bunun 23 tanesini canlı izledim, TV yayınlamadığı zaman Justin.tv yetişti imdada. Keşke izlemeseydim dediğim tek maç finalin son maçı oldu 23 maçın arasında. Son çeyrekte takım umudunu çoktan kesmişti Cleveland'a karşı 29 sayıdan geri gelenler kendileri değilmiş gibi.

1 yorum:

erbo dedi ki...

ben da tamamen tecrübesizlik ve jameer nelson etkisine bağlıyorum. bu adamı oynatan mantaliteye bir mektup yazmıştım başka da birşey söylemeyeceğim.

j.j.reddick'te kelimenin anlamıyla hayal kırıklığı. Onu Adam Morrison'la yanyana koysak sahilde şu mu atsalar acaba. Yine de Hido'ya özel tebrikler diyelim

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO