13.06.2009

İki Tane Ayrılık

Dün gece yazacaktım da ne oldu bittiyse arada kaynadı gitti unuttum bunları.. NTV Spor'da altyazıları okuyorum öyle amaçsızca. İlk önce Denizlispor'un Mesut Bakkal ile yolları ayırdığı yazıyordu. Sezonun ikinci yarısındaki Denizli'yi düşündüm, oynanan güzel ve keyif veren futbolu düşündüm. Sezonun bitişine doğru uzun süreli birliktelik konulu açıklamalar gözümün önünden film şeridi gibi aktı geçti. Mesut Bakkal Denizli'de kalıp güzel işlerini sürdürecekti bir kaç makul transferle. Şahsen beğendiğim ender başkanlardan biridir Ali İpek, ne olmuş da yolları ayırmışlar pek detayına giremedim ama her zamanki gibi "tutulmayan sözler" veya "fikir ayrılığı" olabilir bu yol ayrımının sebebi. Bu haberden sonra üstüne bir de Çaykur Rize'nin Raşit Çetiner ile yolları ayırdığı haberini okudum. Rize ile iyi idare ediyorlardı, takıma kalması durumunda önümüzdeki sezon Rize'yi Süper Lig'e döndürmesi muhtemel gözüküyordu. Bu umut vaad eden kulüp-teknik adam ikilisi de 5 aylık sürenin ardından sonlandı.

Hoş bu ülkede 5 senelik sözleşmeye imza atıp 3-4 ayda kovulan teknik adamları çok gördük, bu iki haberin neyine şaşırıyorum ben de pek anlam veremedim ancak üzüldüm ikisine de. İki teknik adam da bulundukları yerde işlerini fazlasıyla iyi yapıyorlardı çünkü. Hikmet Karaman'lar, Ümit Kayıhan'lar, Giray Bulak'lar ve benzerleri bu ülkeye az gelmiş olacak ki Anadolu'daki başkanlar yenilerini yaratma hevesindeler. Ne vardı Mesut Bakkal takımdaki 4. sezonunun sonunda "Denizlispor'u olması gereken yere taşıdık, yeniden Avrupa kupalarındayız" diye gurur ve başarı dolu açıklamalar yapsa ? Çok mu zordu ? Hadi mutlu sonu da koyalım kenara, 2 sene bir sistem denense ve istenen hedeflere yeteri kadar yaklaşılamasa ve Mesut Bakkal'ın da Denizlispor ile devam etmeyeceği açıklanırken hoca çıkıp kendisine güvenilen 2.5 sene için teşekkür ederek ayrılsa gitse..

Bilmiyorum fazla mı iyimser düşünüyorum ama şu yazılanları uygulamak zor olmasın günümüz şartlarında. Denizlispor'a bu sezonun 2. yarısında bir oyun karakteri kazandırmayı başarmış Mesut Bakkal'ın veya Rize'de uzun yıllar görev alması beklenen Raşit Çetiner'in yarım sezonda işlerinden olmalarını bir türlü kabullenemiyorum.

5 yorum:

abeyle dedi ki...

Söylediklerine tamamiyle katılıyorum. Bu arada Denizlispor Erhan Altın ile anlaşmış. Ama bir altını oyma durumu var galiba. Lig biter bitmez Erhan Altının Denizlisporla görüştüğünü biliyorum.

Adsız dedi ki...

ali ipek beğendiğin ender başkanlardan biri mi?!

firat selcuk dedi ki...

evet, yıldırım demiroren'i, aziz yıldırım'ı hatta ozhan canaydın'ı bile begenenlerin oldugu ortamda ali ipek'i begenmek sasırtıcı olmamalı..

Nitin Gupta dedi ki...

Hocam Mesut Bakkal 1 milyon tl civarı para istedi diye duymuştum...

Catania'nın yeni hocası Atzori misal 200 bin euro civarı alacakmış senelik...

Bu krizde kusura bakmasın ama Denizlispor'un o parayı sayın Bakkal'a vermesi mantıksız ve bence imkansızdı...

Raşit Çetiner'de en azından play-off'a girmesi muhtemel olan Çaykur Rizespor'u play-off dışında bırakmıştı...
Belki bir sezon daha şans verilirdi ama ona da kişisel olarak yanlış diyemem doğrusu...

firat selcuk dedi ki...

rasit cetiner olayında icyuzu cok iyi bilemiyorum, pek detaya inmedim ama mesut bakkal konusunda iki tarafın da uzun sure devam etme konusunda niyeti vardı.. ne oldu da bir anda ayrıldı yollar onu merak ediyorum.. italya'da bize gore cok cok daha ucuza calısıyor orta ve alt seviye takımların hocaları.. denizlispor 1 milyon veremezdi belki ama karsılıklı 100-150.000 € fedakarlık yapılıp orta yol bulunurdu.. mesut bakkal'ın boyle iyi bir duzen kurmusken "1 milyon verirsiniz ya da giderim" diye rest cekmis olabilecegini dusunmuyorum dogrusu..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO